Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Deze slechte invloed heeft uitgroeispray op je haar

Uitgroeisprays winnen aan populariteit en dat is ook niet zo gek. Binnen één minuut is je zichtbare uitgroei als sneeuw voor de zon verdwenen. Handig voor als je die avond een feestje hebt, of wanneer je gewoon even geen zin of tijd hebt om je uitgroei te verven. Maar is het gebruik van deze uitgroeisprays eigenlijk wel zo’n goed idee? Wij leggen het je uit.

Hoe werkt uitgroeispray

Uitgroeispray; ooit op de markt gekomen als daadwerkelijk een spray. Inmiddels heb je ook poeders en crèmes om je uitgroei bij te werken. Het doel is bij alle middelen gelijk, het tijdelijk wegwerken van de uitgroei. Uitgroeispray werkt vaak op basis van drijfgas. Je spuit als het ware de ‘verf’ in je haar en je kunt hierbij bijna niet voorkomen dat het ook op je hoofdhuid terecht komt. Hierdoor droogt je hoofdhuid uit en het maakt ook nog eens lelijke vlekken. Uitgroeipoeders worden vaak geleverd met een kwastje of sponsje waarmee je de uitgroei kunt deppen. Je kunt het ook gebruiken om dunne plekken ‘op te vullen’. Uitgroeicrèmes werken als een mascara voor je haar. Door middel van een borsteltje breng je de crème aan op je haar, waardoor je heel precies één of enkele haren kunt bedekken. 

Voor- en nadelen van producten waarmee je de uitgroei tijdelijk kunt wegwerken

Het grote voordeel van uitgroei bedekkende middelen is natuurlijk dat je uitgroei binnen korte tijd, maar tot aan je volgende wasbeurt, als sneeuw voor de zon verdwenen is. Hierdoor kun je een bezoek aan de kapper makkelijk met een paar weken uitstellen. Ook kun je er kale plekken mee verdoezelen en kan het je haar voller laten lijken. Echter zijn er ook nadelen; zo geven sommige uitgroeisprays/-crèmes/-poeders af op bijvoorbeeld je kleding, handdoeken en beddengoed. Dit betekent dat het ook afgeeft wanneer je met je handen door je haar gaat. Om vlekken op andere oppervlakten te voorkomen, moet je daarna altijd je handen wassen. Het geeft je haar bovendien een stugge structuur en ondanks dat er vaak op de verpakking staat dat je het makkelijk uitwast, blijkt dit in de praktijk niet altijd waar.  

Waarom wij uitgroeispray niet adviseren (en ook nooit in ons assortiment zullen opnemen)

Eens in de zoveel tijd hebben wij een brainstormsessie met onze leverancier. We gaan dan met zijn allen om de tafel en spuien onze ideeën en wensen. Superleuk en vooral heel erg leerzaam. Onze leverancier uit Italië is namelijk heel vooruitstrevend en staat altijd open voor nieuwe input. Echter hebben zij ook al tachtig jaar ervaring in de haarbranche waardoor zij direct weten wat wel en niet kan. Één van de wensen die wij nog op ons lijstje hadden staan, was een duurzame, niet schadelijke uitgroeispray, -poeder of -crème. Want zoals hierboven beschreven, leek ons dit een ideaal product om je uitgroei even weg te werken voor een feestje, bruiloft of sollicitatiegesprek. Helaas bleek onze wens niet vervuld te kunnen worden. Uitgroeimiddelen zitten vol met chemicaliën omdat het anders niet blijft zitten. Het is zeer agressief voor je haar en hoofdhuid en omdat je het nooit volledig uit kunt wassen, pakt de haarverf na het gebruik van dergelijke middelen veel minder goed. Het gevolg? Een mindere dekking van je grijze haren of een andere kleur dan je normaal gewend bent. Onze leverancier was stellig: begin er niet aan.

Onze haarverf is bovendien na openen nog een jaar houdbaar dus je kunt er meerdere keren je uitgroei mee verven. Een duurzame optie die je haar ook nog eens gezond en glanzend houdt. Wat ons betreft een goed alternatief voor de uitgroeispray.

 

Bekijk alle haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!