Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haar ontkleuren; kun je dat zelf doen?

Zelf je haar ontkleuren, het is mogelijk. Wil je je haar lichter hebben, dan is dit niet altijd mogelijk met verf. Omdat je haar al geverfd is bijvoorbeeld, of omdat je donker haar met verf helemaal niet kunt oplichten. Soms ben je dus aangewezen op ontkleuren of bleken. Wij zetten de meest gebruikelijke manieren van zelf je haar ontkleuren / blonderen op een rijtje.

Blond haar oplichten met citroensap

Als je citroensap in je haar doet en dan de zon in gaat, licht je haar heel erg op. Je haar lichter maken met citroensap is een natuurlijke manier, maar wel erg schadelijk voor je haar. Dit heeft alleen effect op blond haar. Met donker haar zal het niet echt oplichten, of erger nog: het wordt oranje. Geen aanrader dus en wil je echt resultaat zien, dan moet je wel heel lang in de zon met je haar. Dit is door de uv-stralen ook weer erg schadelijk voor je haar.

Haar ontkleuren met spray blond

Spray blond bevat pure waterstofperoxide. Je sprayt het in je haar en het wordt al snel lichter. Het is alleen superschadelijk voor je haar. Waterstofperoxide was je er namelijk niet gelijk uit. Het resultaat is dat je haar non stop reageert en steeds lichter wordt. Bij het gebruiken van blondspray beschadig je je haar nog veel meer dan met een blondering. 

Je haar zelf ontkleuren met blondeermiddel

Zelj je haar thuis blonderen, genoeg vrouwen doen het. Je moet wel weten wat je doet, want blondering heeft geen standaard inwerktijd en het resultaat kan op iedere ondergrond enorm verschillen. Gebruik een professioneel product of ga naar de kapper. Op die manier behaal je een zo goed mogelijk resultaat terwijl je haar zo min mogelijk belast wordt. Want hoe dan ook, blondering belast je haar.

Wil je zelf je haar blonderen? Zorg dat je haar in goede conditie is en hou je zorgvuldig aan de gebruiksaanwijzing. Check tussendoor steeds goed of de kleur al naar wens is en spoel en was het dan zo snel mogelijk uit. Want hoe langer in je haar, hoe meer het beschadigt. Het kan zelfs afbreken. Verzorg je haar na het blonderen goed.

Ga je je geblondeerde haar ook verven? Het resultaat kan een stuk donkerder uitpakken. Lees het blog 'geblondeerd haar donkerder verven waar let je dan op?' om te zorgen dat je haar de kleur krijgt die je voor ogen hebt.

Highlights 

Nadeel van blonderen is dat het de kwaliteit van je haar aantast en dat je uitgroei al snel zichtbaar is. Misschien zijn highlights dan een optie. Je haar wordt wel een stuk lichter, maar op een subtielere manier. Ook zijn highlights minder belastend voor je haar omdat je het grootste gedeelte van je haar niet highlight. Een uitgroei is ook minder nadrukkelijk aanwezig en het blend mooi als je eventueel al wat grijze haren hebt. Met de WECOLOUR blondeer- en highlightset kun je zelf highlights zetten.

Mocht je nog meer willen lezen over het thuis blonderen van je haar om jouw keuze te maken, lees de hieronder voorgestelde blogs over dit onderwerp. Maar in ieder geval is het dus mogelijk om zelf je haar te ontkleuren met WECOLOURs professionele blondeerproduct.

WECOLOUR blondeer

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!