Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleur past het mooiste bij jou? Warm of koel?

Kies je voor een warme of koele haarkleur? Koele kleuren, zoals as en mahonie staan vaak mooi bij mensen met een koele ondertoon in hun huid. Heb je juist een warme ondertoon, geven warme kleuren je een zachte uitstraling. Het is dus belangrijk om te kijken wat bij je past. In deze blog lees je meer over waar je op kunt letten bij het kiezen van een nieuwe haarkleur. 

Wanneer kies je voor een koele kleur?

Een haarkleur haalt in jouw gezicht dezelfde kleurtonen naar boven. Koele askleuren halen eerder de kleur van je wenkbrauwen of sproetjes op en kunnen je oogkleur feller doen lijken. Mooi! Omdat askleuren aan de koele kant van het kleurenwiel zitten, passen asblonde kleuren vaak mooi bij mensen met een lichte en bleke gelaatstint met blauwe, grijze of groene ogen. Astinten maken je bleker en serener. Als je van jezelf veel warmte in je haarkleur hebt (veel roodpigment) is dat ook na het verven van je haar nog zichtbaar en kunnen de warmtepigmenten (roodnuances) in je haar juist opbouwen. En als jij snel last hebt van roze of rode blosjes of couperose of andere rode vlekjes hebt, worden die door warme (lees rode) haarnuances naar boven gehaald en kun je dus ook beter geen warme kleur kiezen. Als dit bij jou het geval is, is het ook handig om voor een as- of mahoniekleur te kiezen om de rode vlekjes niet te accentueren.

Inwerktijd asnuances

Bij askleuren as donkerbruin (4.1), asbruin (5.1), as lichtbruin (6.1), as donkerblond (7.1), asblond (8.1), as lichtblond (9.1), zand lichtblond (9.13), extra as lichtblond (10.11) en as zeer lichtblond (11.1) ontwikkelt de asnuance zich pas in de laaste fase van het verfproces. Heb je veel warmte in je haar, dan is de extra as lichtblond (10.11) de beste kleur voor jou. Deze kan je ook mengen met bijvoorbeeld de asblond (8.1). Roze of rode blosjes op de wangen vervagen daarmee. Het is dus vooral bij deze kleuren belangrijk dat je het lang genoeg in laat werken. Laat een asnuance 45 minuten laten inwerken vanaf het moment dat je helemaal klaar bent met het aanbrengen van de haarverf. Bij onze overige kleuren adviseren we normaal gezien om 35 minuten inwerktijd aan te houden.

Grijsdekking en effect askleuren

Asnuances vallen over het algemeen één kleurhoogte donkerder uit dan verwacht. Dit komt omdat er donkerblauw pigment aan toegevoegd is om te voorkomen dat er warmte in de haarkleur komt. Wil je niet te donker, kies dan altijd een kleurhoogte lichter. Vind je dat te licht, kun je altijd nog donkerder verven en bij WECOLOUR krijg je die dan gratis nagestuurd. Eenmaal te donker, kun je het niet lichter verven. De grijsdekking van onze asnuances is goed. Maar voor sommige mensen moet er toch nog een natuurnuance bij. Heb jij last van moeilijk grijsdekkend haar? Bestel dan een asnuance in combinatie met een natuurnuance. Deze meng je in de verhouding 1:1, dus van iedere kleur evenveel. Als je er toch niet helemaal uitkomt, neem dan contact op met de haarkleurspecialisten van WECOLOUR.

Wanneer kies je liever voor een warmere kleur?

Wil jij juist een wat zachtere warmere uitstraling? Of ben je van jezelf heel bleek? Kies dan liever niet voor asnuances. De bedoeling van een nieuwe haarkleur is natuurlijk dat deze je flatteert. Heb jij een warme ondertoon in je huid en draag je vaak fellere kleuren zoals rood, oranje en geel? Dan ben je een warm type. Ga dan liever voor een warme kleur.

Bruine warme kleuren: 

Blondine? Kijk dan eens naar een van deze kleuren: 

Houd er rekening mee dat goudnuances vaak wat donkerder uitvallen dan natuurnuances. 

Ben je er nog niet uit?

Soms kan het moeilijk zijn om te bepalen welk kleurentype je bent. Lees dan ook eens de blog 'welke haarkleur past bij mijn huid' om hier meer over te lezen. 

Ben jij er al helemaal uit welke kleur(encombinatie) voor jou het mooist is? Kijk dan eens naar de eco-verpakkingen. In deze verpakking zitten vier kleurtubes en vier activators. Verder niets. Je betaalt hier dan ook een stuk minder voor en het is beter voor het milieu. Let wel op, de eco-verpakkingen kunnen niet geruild of retour gestuurd worden. Wees dus zeker van de kleur voor je een eco-verpakking bestelt. Hopelijk weet jij nu of je beter voor een warme of koele haarkleur kunt kiezen.

Kies jouw kleur

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!