Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarverf in prachtige koperkleuren, welke past bij jou?

Vind jij het ook altijd zo mooi bij anderen, een koperen haarkleur? En denk je er ook wel eens over om de stoute schoenen aan te trekken en gewoon ook een keer voor een koperkleur te gaan? Lees dan vooral verder, want deze blog is geheel gewijd aan koperen haarkleuren. Je komt erachter of koper wel een goede kleur voor jou is en voor welke koperkleur(encombinatie) jij het beste kunt gaan. Ook gaan we in op het mengen van koperkleuren.

Ben jij wel het 'warme' type?

Hoe mooi een haarkleur ook is, het is pas écht een mooie kleur als hij goed bij jou past. Weet jij bijvoorbeeld al van jezelf welk kleurentype je bent, warm of koel? Want dat is ongeveer het uitgangspunt als je voor een nieuwe haarkleur gaat. De vuistregel is namelijk dat een warme haarkleur als koper het mooist staat bij warme kleurtypes. Dit zijn de lente- en herfsttypes. Ben je een zomer- of een wintertype? Dan kun je beter kiezen voor een koele askleur! Het kan ook nog zijn dat je een niet uitgesproken warm of koel type bent, maar neutraal. In dat geval heb je geluk want dan kun jij in principe alle haarkleuren hebben, dus ook koper!

Lees er hier meer over: welke haarkleur past bij mij?

Ben jij een koel type? Helaas, jij kunt waarschijnlijk beter niet voor een koperkleur kiezen... Want een warme, koperen haarkleur bij een koel type is vaak niet de beste combi. Het flatteert je niet omdat kleine imperfecties in de huid van je gezicht er eerder uitspringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlekjes, rimpeltjes, pukkeltjes, littekens en oneffenheden. Ook kan een niet optimaal gekozen haarkleur je er juist vaal, grauw of moe uit laten zien. En al is de kleur op zich heel mooi; dat wil je niet. Askleuren of een mengcombinatie met een askleur laten jou daarentegen wèl stralen!

Warm of neutraal typetje? Bepaal dan nu jouw koperkleur!

Oké, jij hebt vastgesteld dat jij van het warme type of het neutrale type bent. Een koperen haarkleur kan dan heel mooi bij jou staan en zorgt dat je er mooier uitziet! Maar welke koperkleur of mengcombinatie met koper kies je? In koper kun je bij WECOLOUR kiezen voor de koper donkerblond (7.4), de koper lichtbruin (6.4) en de koperrood lichtbruin (6.64):

Maar elk van deze kleuren is te mengen met een andere kleur of zelfs met meerdere kleuren. Want kun jij een felle koperkleur echt hebben of is het mooier als je deze een beetje afzwakt? Dit is bijvoorbeeld het geval bij de gedempt warme types. De koperkleur is dan het mooist bij jou als je de koperkleur mengt met een natuurkleur. Of misschien wil je de kleur lichter of donkerder? Je kunt al onze 44 kleuren dus ook deze drie koperkleuren namelijk altijd mengen om ze lichter, donkerder, minder fel, assiger (koeler), warmer, geschikt voor grijs haar of beter dekkend te krijgen. Net wat het beste bij jou past. Soms moet je wel mengen, dat hangt af van je eigen haarkleur(en) nu en of je haar al geverfd is. Hoe lichter (of grijzer!) je haar, hoe feller het koper of rood erop wordt. Is jouw haar lichtblond, het valt dan in kleurhoogte 11, 10 of 9 of heb jij grijs haar of een grijze uitgroei? Dan kun je beter mengen!

Hoe licht of donker is jouw eigen ondergrond?

Om te kijken of en zo ja welke koperkleur geschikt voor jou is, bepaal je vervolgens op welke kleurhoogte jouw eigen haar zit. Vergelijk de (gemiddelde) kleur van jouw haar met de donkerte van de kleuren op onze website. Je weet dan je eigen kleurhoogte. Kleurhoogtes lopen van 1.0 - zwart tot de 11.1 - zeer licht asblond. 

kleurhoogte 1 en 2: helaas is jouw haar te donker voor een koperkleur of een andere kleur met WECOLOUR haarverf. Je ziet er dan helaas niets van.

kleurhoogte 3 à 4: of je haar nu geverfd of ongeverfd is, helaas, onze koperkleuren zijn niet geschikt voor jou, want de koperkleuren in ons assortiment zijn te licht. Je kunt, als je haar nu niet donkerder is dan kleurhoogte 4, wél verven met de mahonierood bruin (4.65) of de mooie kastanje donkerbruin (4.8).

kleurhoogte 4-5:
jij kunt je haar verven met deze koperkleuren als je haar nu niet geverfd is. Yes! Is je haar nu wel geverfd (in kleurhoogte vier of vijf dus) dan zie je helaas geen resultaat en zijn deze kleuren dus niet geschikt. Onze koperkleuren zijn namelijk lichter, en geverfd haar kun je helaas niet lichter verven, vandaar. Wel kun je dan kiezen voor één van onze andere kleuren in de kleurhoogtes 4 en 5 of nog donkerder.

kleurhoogte 6, 7 en 8:
 Gefeliciteerd, jouw kleurhoogte is uitermate geschikt voor deze koperkleuren! Jij kunt ervan uitgaan dat de kleur overeen gaat komen met de kleurstalen van de koperkleuren die je hierboven ziet! Maar let op, heb jij er al grijze, eigenlijk witte haren bij? Dan kun je deze kleuren beter mengen met de natuurkleur in dezelfde kleurhoogte. Dus de koper lichtbruin (6.4) en koperrood lichtbruin (6.64) met de lichtbruin (6.0) en de koper donkerblond (7.4) met de donkerblond (7.0). Kies dan voor een mengverhouding van 1:1. Ook kun je ervoor kiezen om alleen je uitgroei te verven deze mengcombinatie. Als je de verf op je uitgroei hebt aangebracht kun je in je lengtes meteen de koperkleur ongemengd aanbrengen.

kleurhoogte 9, 10 en 11:
 met jouw kleurhoogte (lichtblond) kun je verven met onze koperkleuren wanneer je deze mengt. Gebruik je ze niet gemengd, dan kan de kleur erg fel uitpakken. Kies voor de lichtste koperkleur, de koper donkerblond (7.4). Zwak deze kleur af door te mengen met naar keuze de zeer licht asblond (11.1), zeer licht natuurlijk blond (10.01), natuurlijk lichtblond (9.0), as lichtblond (9.1) of licht zandblond (9.13). De mengverhouding die je gebruikt is 1:4. Dus 1 deel donkerblond (7.4) met 4 delen van de andere kleur. Anders wordt de koperkleur echt heel fel! Als dit wel jouw bedoeling is, kun je natuurlijk gewoon verven met jouw koperkleur naar keuze. Eventueel kun je een kleur altijd eerst even uitproberen op een lokje van je haar voor de zekerheid. Wil je een lichte perzikkleur bereiken? Gebruik dan een mengverhouding van 1 (koper donkerblond (7.4)) :9 van de lichtblonde kleur.

Wil jij weten hoe je jouw koperen kleurtje niet heel snel weer zó door het doucheputje ziet verdwijnen? Lees hier de tips!

matter koper
Je bereikt een mattere (een wat minder warme) koperkleur door te mengen met een astint (een kleurnummer eindigend op .1). 

Ben je er al helemaal uit of een koperkleur iets voor jou is, kies dan meteen jouw nieuwe koperkleur(encombinatie)!

 

kies jouw koperkleur!

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!