Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Krullend haar verven: zo doe je dat

Krullend haar verven, voor vrouwen of mannen met krullen kan het nog weleens een uitdaging zijn. Omdat krullend haar van nature een meer open structuur heeft dan steil haar, zijn veel curly girls bang dat haarverf hun haar beschadigt en poreuzer maakt.

WECOLOUR haarverf is een zo puur mogelijke haarverf en bevat geen ammonia, resorcinol en PPD. Hierdoor beschadigt het haar niet zoals het geval is bij de meeste haarverf van de drogist, maar wordt het gevoed, gehydrateert en krijgt het juist een gezonde glans. Precies waar krullend haar behoefte aan heeft. Verschillende bloggende curlies hebben hun haar dan ook al geverfd met WECOLOUR, kijk eens bij de blogs van Tante Truus en Kiki’s Kloset bijvoorbeeld. Zij waren verrast door de goede resultaten van WECOLOUR haarverf. 

Maar waar moeten curly girls verder nog rekening mee houden bij het verven? We vertellen je de do's en don'ts in deze blog. 

Verf krullend haar niet te donker

Krullend haar is van nature namelijk droger en poreuzer dan steil haar. Droog of poreus haar zuigt de pigmenten uit haarverf sneller op, waardoor een kleur donkerder kan uitvallen dan je eigenlijk wenst. Te donker geverfd haar kun je niet lichter verven, andersom gaat wel. Kies dus liever een kleurhoogte lichter en mocht dit toch te licht zijn, dan kun je altijd nog een kleurhoogte donkerder nemen. Zo voorkom je dat je ongewenst voor verrassingen komt te staan en omdat onze haarverf je haar niet beschadigt, kun je de donkerder kleurhoogte er eventueel direct overheen zetten. 

Krullen verven: wees niet te zuinig met haarverf

Krullend haar lijkt soms korter dan het daadwerkelijk is. Krullen tot aan je schouders, vallen steil misschien wel tot over je schouderbladen. Bedenkt vooraf dus goed hoeveel verf je nodig zult hebben. In de regel heb je aan één verpakking haarverf genoeg bij schouderlang haar. Wanneer je jouw krullen uitrekt en ze komen tot over je schouders, dan kun je beter twee pakketten bestellen. Onze haarverf is ongemengd twaalf maanden houdbaar. Je kunt van de tweede tube dus ook de helft gebruiken en de andere helft bewaren voor een volgende keer. Het is namelijk heel belangrijk dat je voldoende haarverf gebruikt om een vlekkerig resultaat te voorkomen. 

Voeg een kleurmasker toe aan de haarverf

Om krullend haar tijdens het verven extra te voeden en te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging, kun je Colour Mask toevoegen aan de haarverf. Ook je hoofdhuid wordt zo beter beschermd. Deze rijke formule boordevol hoogwaardige ingrediënten zoals aloë vera, calendula en granaatappelextract is een feestje voor je haar! Colour Mask herstelt en berschermt je haar tijdens het verven. Je kunt deze formule ook gebruiken als intensief haarmasker om je haar een extra hydratatieboost te geven.

Duw je haar terug in de krul tijdens het verven

Wanneer je bovenstaande tips hebt overwogen, is het tijd om te gaan verven. Zoals eerder gezegd, wees niet te zuinig met de haarverf. Wanneer je de haarverf evenredig over de krullen verdeeld hebt, duw je ze met je handen terug in de krul. Gebruik geen kam, want hierdoor kun je een vlekkering resultaat krijgen. Bij je pakketje haarverf leveren we plastic handschoenen mee, gebruik deze dus vooral om de verf met je handen goed over je haar te verdelen. 

Verzorg je krullen met een shampoo en conditioner zonder SLS

Je kent het wel, je shampoo schuimt heerlijk en je hebt echt het gevoel dat je haar goed schoon wordt. Dit klopt ook, alleen worden gelijkertijd ook alle beschermende oliën en talg van je hoofdhuid wordt opgelost. Het schuimen van een shampoo wordt veroorzaakt door agressieve sulfaten (SLS) en drogen je haar en hoofdhuid erg uit. Kies dus liever voor een shampoo zonder sls om je krullen te wassen. Of nog beter; was je haar met onze natuurlijke en verzorgende Dark Bamboo.

Tot dusver ons blog met tips voor het verven en verzorgen van jouw krullen. Heb je nog vragen of wil je advies? Probeer onze haarkleuradvies tool of plan een gratis video adviesgesprek met één van onze kleurspecialisten.

 

Ga naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!