Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Natuurlijke keratinemaskers maken voor je haar

Natuurlijke keratinemaskers maken voor je haar kun je gewoon zelf. In deze blog geven we je verschillende recepten. Maar keratine, wat is dat precies? Keratine is de stof waaruit je haar en nagels zijn opgebouwd. Je komt het heel vaak tegen als wondermiddel dat je haar glad en soepel maakt. Waar voor sommige mensen een keratinebehandeling bij de kapper hét middel is om mooi haar te krijgen, blijven de effecten ervan wel heel lang in je haar aanwezig. Vaak juist een voordeel, maar niet voor iedereen blijkt een keratinebehandeling een schot in de roos te zijn. Probeer daarom eerst eens uit wat keratine voor jouw haar doet door zelf een natuurlijk keratinemasker te maken. Dan weet je zeker: baat het niet, dan schaadt het ook niet.

Wat is keratine?

Keratine (proteïne) is een lichaamseigen eiwit en is de belangrijkste bouwsteen van onder andere je haar. Door invloeden van buitenaf zoals het weer, föhnen, stylen met hittetools en door chemische haarbehandelingen, verliest het haar zijn eigen keratine, waardoor het veroudert. In tegenstelling tot de keratine in de huid wordt keratine in je haar niet meer aangevuld. Een keratinebehandeling zorgt ervoor dat het keratinegehalte in je haar weer wordt aangevuld. Je haar wordt weer sterk, breekt niet meer af, krijgt extra glans en is niet langer stug of pluizig.

Niet alleen voor steil haar

Keratine maakt je haar niet steil zoals weleens gedacht wordt. En keratinebehandelingen zijn ook niet alleen bedoeld voor steil haar. Keratinebehandelingen werken volgens experts goed bij de meeste haartypes. Wel zie je vaak in afbeeldingen die met keratine(behandelingen) te maken hebben supersteil, glad haar. Reden hiervoor is dat (gezond!) steil haar heel goed glanst. Dit komt doordat de haarschubben bij steil haar helemaal recht over elkaar liggen. Daardoor weerkaatst het heel goed het licht en glanst het. Bij krullen liggen de haarschubben door de ronde vorm van de krul minder dicht op elkaar. Krullen weerkaatsen dus helaas minder goed licht en glanzen minder. Maar ook als je krullend haar hebt en je jouw krullen er soepel en verzorgd uit wilt laten zien, kan keratine voor jou een goed middel zijn. Ook bij krullend haar zorgt de keratine voor meer glans.

Keratine bij geverfd haar

Een ander bijkomend voordeel van keratine is dat het fris gekleurd haar levendig houdt. Als je net geverfd hebt is je kleur supermooi en helder. De prachtige, vers geverfde kleur kun je langer vasthouden door een keratinebehandeling. Je kunt dan ook het beste je haar verven vlak voor je keratinebehandeling. De behandeling verzegelt de kleur, waardoor deze langer meegaat en helderder lijkt. Daarnaast; het verven van je haar vlak na een keratinebehandeling kan soms resulteren in een niet goed pakkende nieuwe haarkleur. Goede reden dus om eerst te verven en dan een keratinebehandeling te doen.

Keratinebehandeling

Heel bekend is de keratinebehandeling die je bij een salon laat doen. Van een behandeling heb je maar liefst vijf tot acht maanden lang heel veel plezier. Keratine zorgt er wel voor dat je haar iets verandert. Het resultaat is bij iedereen weer anders. Soms is het resultaat niet wat je ervan had verwacht omdat je haar in ene heel anders valt. Een keratinebehandeling was je nu eenmaal niet zomaar uit je haar. Daarom kun je, als je nog niet helemaal weet hoe jouw haar reageert op keratine, ook eens een keratinemasker uitproberen. Is het effect niet naar je zin? Dan zit je er in ieder geval niet voor een langere tijd aan vast zoals bij een keratinebehandeling het geval is.

Heeft jouw haar keratine nodig?

Als jouw haar helemaal gezond is, en je bent blij met hoe glanzend, veerkrachtig, zacht en soepel je haar is, is een keratinemasker laat staan een keratinebehandeling een overbodige luxe. Jouw haar heeft dan in principe geen keratine nodig. Je hebt baat bij keratine als jouw haar

Als jouw haar geverfd, ontkleurd, geblondeerd of gepermanent is, als je veel stylingtools gebruikt of als je last hebt van gespleten haarpunten is een keratinemasker voor jou ook het proberen waard.

Natuurlijke keratinemaskers zelf thuis toepassen

Onderstaand vind je een aantal recepten om zelf makkelijk een natuurlijk keratinemasker te maken. Eén ervan is vegan. Voor al deze maskers geldt:

Nu kan je natuurlijke keratinemasker optimaal zijn werk doen.

Eidooier-honing-amandelolie

Dit zelfgemaakte eidooiermasker met honing is een uitstekende keratine behandeling voor beschadigd dof haar. Als je de amandelolie warm maakt is het makkelijker aan te brengen en is de werking nog beter. Deze behandelmethode is volledig natuurlijk, wel zo fijn toch?

Hét wonderingrediënt in dit keratinemasker is eidooier. Eidooiers zijn rijk aan eiwitten en vetzuren die zich op je haarzakjes nestelen en de schade aan je hoofdhuid herstellen. Natuurlijke oliën staan bekend om hun vitamines en mineralen en honing houdt het vocht in je lokken vast. Samen werken ze op je hoofdhuid en helpen ze je haar dikker en mooier te laten worden.

Zo maak je het (voor langer haar vermenigvuldig je deze hoeveelheden):

Meng de bovenstaande ingrediënten in een kom en mix het 2-3 minuten goed door elkaar. Breng het masker aan op je haar en laat het 15 tot 20 minuten intrekken. Masseer het daarna een aantal minuten goed in je haar en spoel uit met koud water. Was je haar daarna eventueel met een milde shampoo. Je kunt deze behandeling maximaal één à twee keer per week herhalen.

Vegan: banaan-avocado 

Wanneer de natuurlijke keratine in je hoofdhuid vermindert of beschadigd raakt, kun je met dit masker dat eiwit in je haarzakjes aanvullen om je haar weer sterk en glad te laten groeien. Bananen zijn rijk aan een aminozuur dat helpt om de eiwitschade in je hoofdhuid te herstellen. Avocado's zijn rijk aan essentiële vitaminen zoals vitamine C en E. Dit haarmasker maakt je haarwortels soepel en voorkomt dat je haar kroezend en dof worden in extreme weersomstandigheden. Dit antioxidant masker herstelt niet alleen je doffe, droge haar, maar onderhoudt je haar ook. Net als een keratinebehandeling in de salon. Deze zelfgemaakte proteïnebehandeling stimuleert ook je haargroei.

Zo maak je het:

Prak de bananen goed voordat je de andere ingrediënten er aan toevoegt, zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maak er een gladde pasta van. Breng het mengsel aan op je droge haar en laat het 30-45 minuten inwerken. Spoel het goed uit. Herhaal dit haarmasker één keer per week en je zult binnen de kortste keren zichtbare resultaten zien.

Mayonaise-avocado 

Wég met alle dure en chemische behandelingen! Gooi al die overdadige chemische producten weg en koop een fles mayonaise en avocado voor een supergoed resultaat. De L-cysteïne en eieren in mayonaise zitten boordevol eiwitten die je haar voeden en het zacht en glanzend maken. Avocado's zijn een geweldige bron van vetzuren die je hoofdhuid helpen om meer keratine te produceren en glanzend, glad en dik haar te krijgen.

Wat heb je nodig:

Klop de mayonaise met de gepureerde avocado tot het een beetje luchtig en licht aanvoelt. Breng het mengsel op je droge haar aan en laat het een uur inwerken. Spoel grondig uit met koud water en was dit masker wel met een milde shampoo uit je haar. Breng een kleine druppel haarserum aan op je haren en laat het aan de lucht drogen of föhn het droog.

Bevalt deze combinatie je goed? Dan kun je dit proteïne haarmasker één keer per week gebruiken om je haar goed te onderhouden en om het er glad en glanzend uit te laten zien.

Zit jouw perfecte combi er niet bij? Op internet circuleren nog diverse andere home-made keratinemaskers voor je haar. En mocht je bij nader inzien toch geen zin hebben om natuurlijke keratinemaskers voor je haar zelf te maken, dan kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor de producten uit de haarverzorgingslijn van WECOLOUR om jouw haar weer gezond te krijgen.

 

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!