Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Ombre haar

Ombre haar; in het Frans betekent ombre 'schaduw'. Ombre is een term die in de wereld van de haarverf wordt gebruikt als het bovenste gedeelte van het haar een andere kleur is dan het onderste gedeelte. In het geval van een ombre is de bovenkant donkerder en zijn de lengtes dus lichter van kleur.

Meestal ligt de overgang in kleur tussen oog- en kinhoogte. Er is geen strakke scheiding tussen de twee kleuren, de overgang loopt natuurlijk. In sommige plukjes loopt de lichtere kleur wat verder door naar boven in de donkerder kleur. De twee kleuren zijn ook vaak ton-sur-ton. Dat betekent dat het dezelfde kleurnuances zijn, maar in een donkere en lichtere kleur. De kleurhoogtes liggen niet heel veel uit elkaar, dus geen donkerbruin met platinablond bijvoorbeeld. Het gaat meestal om twee tot drie kleurhoogtes lichter in de lengtes.

Klassiek en omgekeerd ombre effect

Je spreekt over een 'gewone' of klassieke ombre als het gaat om een donkerder bovenkant en een lichtere haarkleur in de lengtes. Maar ook omgekeerd komt voor, dus bovenin lichter en juist donkerder aan de punten. Dit heet dan ook een 'omgekeerde' ombre.

Hoe creëer je ombre haar?

Een ombre-effect is mooi bij mensen met langer haar. Je hoeft dan de overgang in kleur niet te hoog te plaatsen. Je ombre zal er dan minder snel uitzien alsof je uitgroei hebt. Hoe langer het haar, des te lager de plek kan zijn waar je de kleuren in elkaar over kunt laten gaan. Veel mensen kiezen een hoogte ergens tussen de ogen en kaak. 

Bij ombre haar is de onderkant meestal geblondeerd. Blondering kan erg schadelijk zijn voor je haar. Zorg ervoor dat je hierin een bewuste keuze maakt. Gebruik een professioneel product voor thuis waarbij je goed oplet dat je het product niet langer dan noodzakelijk laat inwerken. Of laat het bij een goede kapper doen. Nadeel is dat dit over het algemeen al snel € 100,00 kost. 

Wil je je haar thuis zelf blonderen met een professioneel product? Gebruik dan de WECOLOUR Blondeer- en highlightset. Gebruik Colour Mask om je haar te beschermen. Je kunt dit product gewoon tevoegen aan je blondering (verhouding 1:6) om je haar zo min mogelijk aan te tasten. Na het blonderen behandel je je prachtige ombre haren natuurlijk met heel veel liefde en zachtheid om je haar er zo goed mogelijk uit te laten zien. Lees in het blog 'Verzorging is de beste tip voor mooi haar' hoe je dit doet. Gebruik goede verzorgingsproducten en stylingproducten en doe het rustig aan met hitte en warmtetools. Geblondeerd haar hou je zoveel mogelijk uit de zon en uit de zee of zwembad met chloor. Een topproduct waar je ook na het blonderen erg veel profijt van zult hebben is het Colour Mask. Gebruik Colour Mask als diepwerkend, verzorgend en vochtinbrengend haarmasker na het wassen van je haar op handdoekdroog haar.

Wat is het verschil met balayage?

Bij een balayage is je haar ook in verschillende kleuren geverfd. En ook dit is een begrip afkomstig uit de Franse taal. Balayer betekent letterlijk vegen. Je haar is bij deze techniek geverfd en geblondeerd/gehighlight in verschillende kleuren haar in kleine plukjes waarbij de kleuren in elkaar overlopen. Hierbij liggen de verschillende kleuren dus naast elkaar, terwijl het kleurverschil bij ombre meer horizontaal is. Daarnaast bestaat een balayage vaak uit meerdere kleuren. Het verschil met bijvoorbeeld high- en lowlights in verschillende kleuren is dan weer dat je bij die techniek je eigen haarkleur voor het grootste gedeelte houdt, met erdoorheen high- en lowlights. Bij balayage is eigenlijk je hele haardos geverfd.

Conclusie

Met WECOLOUR haarverf kun je ongeverfd haar vanaf kleurhoogte 5 één tot hooguit twee kleurhoogtes oplichten. Gebruik je as zeer lichtblond (11.1)? Dan kun je ongeverfd haar nog iets meer kleurhoogtes oplichten. Soms kun je dus een ombre effect bereiken met haarverf, maar in de meeste gevallen zul je het gewenste effect niet met haarverf kunnen bereiken. We adviseren je dan om een professioneel blonderingsproduct te gebruiken dat zo mild mogelijk is voor je haar, of je haar in een goede salon te laten blonderen voor écht mooi ombre haar.

 

Ga naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!