Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Paarse of aubergine haarverf? Kies voor mahoniebruin!

Paarse haarverf’, zo wordt onze Mahoniebruine (5.5) vaak genoemd. Het is, naast onze rode kleuren, de meest opvallende kleur in ons assortiment. Het is een geliefde en populaire haarkleur bij WECOLOUR. En het leuke is, deze haarkleur zie je bij zowel jong als oud. De mahoniebruine kleur zit op kleurhoogte 5 en valt daarmee onder de middenbruine kleuren. Deze kleur is, net als onze andere 33 haarkleuren, een permanente haarkleur die je niet uit je haar wast. Het is een natuurlijk ogende paarse haarkleur, in tegenstelling tot alle pastelpaarse, -blauwe, -groene en -roze kleuren die je nu vaak ziet.

De mahoniebruine ‘paarse’ haarverf is grijsdekkend. Als je geen hele tube nodig hebt om je haar te verven of je uitgroei bij te werken kun je er meerdere keren mee doen en de arganolie en calendula zorgen ervoor dat de kwaliteit van je haar heel goed blijft.

Paars is een koele kleur

Paarse haarverf staat je supermooi als je gelaatskleur koel is! Dit is meestal het geval als je een (gemengd) wintertype bent en je van jezelf op kleurhoogte middenbruin zit. Een zomertype is natuurlijk ook een koel type, maar daarvoor zal deze kleur meestal een beetje te donker zijn. De kleur valt dan waarschijnlijk niet zoals jij gedacht had. Je kunt de kleur dan wel mengen met een lichtere natuurkleur. Weet jij nog niet welk type jij precies bent? Kijk dan even naar de video om te zien welk type jij bent en of deze haarkleur jou staat:

Ben je blond of al wat grijs?

En wil je toch graag die mooie mahoniebruine kleur in je haar? Dat kan wel, maar meng de 5.5 dan in gelijke delen met de Bruin (5.0) om ervoor te zorgen dat het niet té paars wordt. Je kunt er ook voor kiezen om te mengen met een lichter natuurkleur zoals de lichtbruin 6.0 of de donkerblond 7.0. Wil je meer weten over de 5.5 en bijvoorbeeld weten welke ingrediënten erin zitten naast calendula en arganolie? Op de productpagina van deze haarverf lees je er alles over. Als je niet weet of jij met jouw huidige haarkleur wel kunt kiezen voor mahoniebruin, doe dan de test in onze kleuradvies op maat tool.

Verschil haarverfkleuren mahoniebruin en mahonie rood bruin

De namen lijken erg op elkaar, maar toch zijn dit twee heel verschillende kleuren. In de paarse haarverf, onze mahoniebruin, is een mahoniekleur toegevoegd aan de middenbruine kleur. Dit maakt het zoals gezegd een koele kleur. In ons assortiment hebben we nog één andere kleur waar mahonie in zit, dat is de Mahonie rood bruin (4.65). Dit is echter een warme kleur, omdat er naast mahonie, veel meer rode pigmenten aan toegevoegd zijn. Het zijn dus, ondanks dat de naam bijna hetzelfde is, compleet andere kleuren. Ook is de mahonie roodbruin echt een donkerbruine kleur.

Van ieder kleur in ons assortiment hebben wij een Pinterest pagina zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijke kleurnuances. Bekijk onze Pinterest pagina van de mahoniebruin 5.5. Heb jij nog vragen? Of weet je niet welke kleur je zal kiezen? Je kunt ons altijd een foto van jezelf mailen zodat onze kleurexperts jou advies kunnen geven over paarse haarverf. 

 

Bekijk haarverf Mahoniebruin (5.5)

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!