Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Alles over een platinablonde haarkleur verven en onderhouden

Een platinablonde haarkleur, prachtig toch? Vaak wordt bij platinablond haar gedacht aan blonderen. Dit hoeft niet zo te zijn. Je kunt een platinablonde haarkleur ook krijgen met haarverf. WECOLOUR As zeer lichtblond (11.1) is hiervoor geschikt en niet te vergelijken met blondeermiddel in je haar. Bij een platinablonde kleur is het belangrijk de kleur niet te snel uit te spoelen, de kleur heeft even de tijd nodig om goed licht te worden. Geef de verf de tijd en laat onze 11.1 dan ook 45 minuten inwerken. Dit voorkomt dat het geel wordt. Het as-effect komt pas in de laatste tien minuten van het verfproces goed tot ontwikkeling.

Het verschil tussen blonderen en platinablonde haarverf

Bij het blonderen van je haar wordt het haar als het ware gebleekt en dus ontkleurd. Al het pigment wordt verwijderd zodat de kleur verdwijnt. Blonderen kan zowel op geverfd haar als op natuurlijk haar dat nog niet geverfd is. De blondeer dringt door tot in de kern van het haar en bleekt al het pigment. Bij blondering kan je zelf geen as of andere nuance toevoegen. Het bleekt alleen, of zoals ook wel eens gezegd wordt, het ontkleurt je haar. Een oplichtende verf zoals bijvoorbeeld onze as zeer lichtblond (11.1) kan met 9% waterstof peroxide drie kleurhoogtes oplichten en je haar dus ook echt platinablond maken. Wil je tot vier kleurhoogtes oplichten, dan heb je 12% activator nodig. Je kunt tijdens het bestellen van deze kleur aangeven welke activator je erbij wilt ontvangen.

Met een toner kan je het nog helemaal zo maken zoals je wilt. Wat grijzer of juist wat witter. Heb je van jezelf blond haar en heb je het bruin geverfd, dan moet je het wel ontkleuren (ook wel blonderen genoemd). Geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven. Ook kun je geen highlights zetten met haarverf als je haar geverfd is. Hier heb je ook blondeer voor nodig. Wil je highlights in jouw ongeverfde haar, dan is WECOLOUR wel geschikt voor highlights.

Heb je van jezelf blond haar en heb je het bruin geverfd, dan moet je het wel ontkleuren (ook wel blonderen genoemd). Geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven. Ook kun je geen highlights zetten met haarverf als je haar geverfd is. Hier heb je ook blondeer voor nodig. Wil je highlights in jouw ongeverfde haar, dan is WECOLOUR haarverf wel geschikt voor highlights.

Ben je op zoek naar een lichtblonde kleur die extra koel van kleur is, dan hebben wij een mooie kleur met extra toegevoegd as; extra as lichtblond (10.11). Dit is een kleur met extra as. Let wel op, op licht haar kan het misschien te assig (lees: grauw) worden. Deze kleur is dan ook echt niet geschikt voor geblondeerd haar of haar zonder warmte. 

Waterstofperoxide en zeer licht platinablond haar 

Om je haar op te lichten heb je waterstofperoxide nodig. Zonder deze stof werkt de haarverf of blondeer niet genoeg. Waterstofperoxide heb je in verschillende sterktes, namelijk:

1% zeer milde oplichting = 3,5 volume
3% tot één kleurhoogte oplichten = 10 volume
6% tot twee kleurhoogtes oplichten = 20 volume
9% tot drie kleurhoogtes oplichten = 30 volume
12% tot vier kleurhoogtes oplichten = 40 volume

Hoe hoger het getal van de waterstofperoxide, hoe meer het oplicht. Bij blondeer heb je minder waterstofperoxide nodig dan bij een oplichtende verf. Omdat blondering al een blekend middel is, werkt dit meestal met 6% of 9% waterstofperoxide. Meng het nooit met 12%. Dit is veel te belastend voor je haar. Heb je zwart haar, dan kan je het helaas niet in één keer blonderen naar heel blond. Je kan met WECOLOUR blondeer maximaal vijf kleurhoogtes oplichten (met 9%). Lichter dan kleurhoogte 6 gaat dan ook niet gelijk. Wil je het nog lichter? Dan kun je nogmaals blonderen. Aan te raden is dit niet omdat blonderen altijd belastend is voor je haar. En wacht het liefst twee tot drie weken. Hoe zacht WECOLOUR blondeer ook is in vergelijking met ander blondeermiddel. Een oplichtende verf heeft wél 9% of 12% nodig. Bij as zeer lichtblonde haarverf (11.1) van WECOLOUR kies je zelf het percentage waterstofperoxide. Meestal krijg je met 9% een hele mooie platinablonde askleur in je haar. Wel is het zo dat dit minder goed voor je haar is dan bijvoorbeeld 6%. In onze haarverf zit geen ammonia, waardoor het veel minder belastend is voor je haar. Zelfs met 9% blijft de kwaliteit van je haar mooi en krijgt je haar een prachtige glans. Wil je toch liever 12%? Tijdens het bestelproces van de 11.1 maak je zelf je keuze.

Mengverhouding waterstofperoxide

De houdbaarheid van waterstofperoxide is beperkt, dus het moet altijd goed afgesloten en het liefst in het donker bewaard worden. Onze as zeer lichtblond (11.1) is zeer licht (platina) met as erbij, zo voorkom je een geelblonde kleur. Je mengt deze kleur afhankelijk van de waterstofperoxide soms 1:1 en soms 1:2 met de waterstofperoxide. Dit betekent 1 deel kleurcrème met 2 delen waterstofperoxide. Bijvoorbeeld 20 gram kleurcreme met 40 gram activator. Je gebruikt de mengverhouding van 1:2 bij 9% en 12% activator. Bij 3 en 6% gebruik je de mengverhouding 1:1. Bij een platinablonde kleur is het belangrijk de kleur niet te snel uit te spoelen, de kleur heeft even de tijd nodig om goed licht te worden. Geef de haarverf de tijd en laat de as zeer lichtblond (11.1) 45 minuten inwerken. Dit voorkomt dat het geel wordt. Het as-effect wordt namelijk juist bereikt in de laatste tien minuten van het verfproces. 

Verzorging van je platinablonde haren

Bij een platinablonde haarkleur is verzorging uiterst belangrijk, zeer blond haar is vaak droger van structuur, omdat er een hoger percentage waterstofperoxide aan te pas komt. Je kunt daarom Colour Mask toevoegen aan de haarverf, deze beschermt en verzorgt je haar tijdens het verven. Om je kleur mooi koel te houden, kun je je haar af en toe wassen met een zilvershampoo, maar meestal zijn deze niet goed voor je haar. Een alternatief kan onze No-yellow Mousse zijn. Een tonende, verzorgende formule die een gele gloed in je haar corrigeert en tegelijkertijd hydrateert en verzorgt – in tegenstelling tot de meeste zilvershampoos. Maar ook een verzorgende shampoo en conditioner voor gekleurd haar is een pré voor je lokken.

Te veel gedoe? Onze Dark Bamboo is een shampoo en conditioner in één en is ideaal voor de lengtes. Het reinigt als een shampoo, schuimt helemaal niet en geeft het extra verzorging. Daarnaast kan je onze Argan Silk gebruiken. Dit is een serum dat je in je haar doet en er niet uit wast. Het is een heerlijk product en maakt je haar glanzend. Om het haar tijdens het verven extra te beschermen kun je Colour Mask aan de verf toevoegen. Ook raden wij je aan om niet iedere keer je hele haar te verven. Als je de kleur in de lengtes wat wil opfrissen, kan je eventueel een beetje water bij de verf doen en hiermee de lengtes de laatste twintig minuten laten intrekken. Zo wordt de waterstofperoxide minder sterk en is het minder belastend voor je haar. Wel geeft het je haar weer een frisse kleur en krijgt je platinablonde haar een mooie glans. 

Shop 11.1

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!