Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Pluizig haar

Heb jij last van pluizig haar? Heb jij kroeshaar, een slag, krullen of grijs haar? Dan is je haar van nature wat poreuzer en wat droger en helaas pluist het dan ook meer. Vaak zitten er in pluizend haar krullen verstopt. Bij een juiste, milde verzorging komen deze tevoorschijn. Wie weet heb je dus met wat verandering in de verzorging van jouw haar straks opeens een prachtige krullenbos!

Bij steil haar dat pluizig is, is beschadiging van buitenaf vaak de oorzaak. Door bijvoorbeeld blonderen, chemische behandelingen of gebruik van hittetools. Het kan ook zijn dat jouw haar alleen onder bepaalde weersomstandigheden pluist. Of alleen als je net uit bed komt. Wij vertellen je hoe het komt en vooral hoe je het vóórkomt!

Voorkomen van pluizig haar

Als je veel last van pluizig haar hebt, is het handig om niet alleen aan symptoombestrijding te doen, maar vooral te voorkomen dat je haar pluizig wordt. Wil je voor eens en altijd van je pluizige haar af? Kijk dan even of je jouw haarroutine aan kunt passen aan de hand van de volgende punten voor pluisvrij haar op de langere termijn:

beperk shampoo
Was je haar niet elke dag (liefst een keer of twee per week) en als je wast, gebruik dan een milde shampoo zonder sulfaten.

conditioner is een must!
Sla nooit de conditioner over! Een goede conditioner zonder siliconen of met siliconen die wateroplosbaar zijn, zorgt ervoor dat je haarschubben zich beter sluiten. WECOLOUR conditioner bevat geen microplastics en is Curly Girl proof.

gebruik tussendoor droogshampoo
Om het wassen van je pluizige haar wat langer uit te stellen, kun je tussendoor een droogshampoo voor pluizig of beschadigd haar gebruiken. Deze droogt je haar niet uit, maar absorbeert wel eventuele vettigheid zonder een poederachtig residu achter te laten. Bovendien voegt een droogshampoo voor krullen glans toe. Dit kan pluizig haar altijd goed gebruiken!

haarmasker 
Gebruik een keer per week een haarmasker. Dit kun je gerust de hele nacht laten inwerken voor een maximaal resultaat. Je kunt hiervoor ook ons Colour Mask eens proberen. Dit is meer dan een gewoon haarmasker. Colour Mask herstelt de gebroken zwavelverbindingen in je haar. Colour Mask bevat geen microplastics of siliconen. Je gebruikt het tijdens het verven van je haar of als herstellend masker. Het werkt precies hetzelfde als een heel bekend merk op dit gebied.

vermijd de föhn
Gebruik geen föhn! Daarmee creëer je meer volume en pluis (en je blaast je krullen uit elkaar). Geen geduld tot je haar droog is? Gebruik dan een haardroogkap waar je je föhn op aansluit. Het liefst gebruik je helemaal geen hittetools maar laat je je haar aan de lucht drogen.

let op bepaalde alcohol in je ingrediëntenlijst
Vermijd uitdrogende alcohol bij de styling van je haar. WECOLOUR mousse bevat veel plantaardige, pure ingrediënten die ervoor zorgen ervoor dat jouw haar er op haar allermooist uit kan zien. De mousse zorgt voor een beter vochtgehalte in je haar, je haarkleur is beschermd en krijgt een zijdeachtige glans. Uitdrogende alcoholsoorten zijn onder andere: alcohol denat, ethanol, isopropyl, porpanol, propyl en SD alcohol 40. WECOLOUR Volume Mousse zorgt juist voor een beter vochtgehalte in je haar, beschermt je haarkleur is beschermd en voorziet je haar van een zijdezachte glans.

verzorg je haar tussendoor
Zorg dat je altijd een verzorgende olie of olie-in-crème oplossing bij je hebt om je haar tussendoor even bij te werken en van vocht te voorzien. Probeer onze Argan Silk eens, deze tube kun je door het handzame formaat makkelijk meenemen in je tas. 

zijden kussensloop
Voor de ochtend pluizenbollen onder ons: gebruik een zijden kussensloop om wrijving van je haar tijdens je slaap te voorkomen. Vaak is het haar op je achterhoofd pluizig door veel wrijving die je op deze manier voorkomt. Blijf jij niet goed op je kussen liggen? In plaats van een kussensloop kun je ook een zijden slaaphaardoek gebruiken. Met je lokken op of in de supergladde stoffen hoes voorkom je frictie en zorgt dit ervoor dat er geen vocht uit je haar wordt onttrokken. Dit helpt ook goed bij pluizend haar achterop je hoofd.

Met behulp van deze tips voorkom je dat de buitenste haarlaag, de haarschubben, worden aangetast. En daarmee voorkom je dat de haarschachten niet meer voldoende vocht kunnen opnemen en opslaan. Kies je toch echt voor een steile look en kun je niet zonder je stijltang, zorg er dan in ieder geval voor dat je er een kiest die minder schadelijk voor je haar is en bescherm je haar tegen de hitte met goede producten.

De beste kapsels voor droog pluizend haar

Natuurlijk weet je wel dat je pluis in de hand werkt door je haar te vaak met te agressieve middelen te verzorgen en te stylen en weet je stiekem ook wel dat je liever voor je haar zou kunnen zijn. Maar wist je dat het ook nogal scheelt voor welk kapsel je kiest? Het ene kapsel is meer geschikt voor pluizend haar dan het andere. Welke kapsels zijn voor jou nu makkelijk in model te brengen én zorgen ervoor dat het pluis niet de overhand krijgt?

een korte gelaagde bob!

Heb je nu lang haar? Ga dan voor wat korter! Kies voor een rommelige bob met losse lagen. Je gaat dan voor een edgy look met veel textuur. Je geeft zo je krullen of slag (pluizend haar zijn vaak eigenlijk krullen die niet goed tot uiting komen) wél een kans omdat je haar wat meer energie krijgt doordat er een stuk van de lengtes af gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


een lob, een lange bob tot net op je schouders
.
Toch liever wat langer? Probeer dan een lob. Een gelaagde, langere bob kan ook goed samengaan met jouw pluizige haar. Dit model heeft wat minder onderhoud nodig in de vorm van laten knippen. Dat is natuurlijk altijd prettig!

<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

korter rond je gezicht en naar de zijkant gedragen



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De beste styling voor pluizig haar

Als je op dit moment niets aan de verzorgings- en kapseltips hebt omdat je pluizende haar nú getemd moet worden, hebben we wat snelle stylingtips voor je om je pluizige haar te maskeren:

half-up, half down
Draag je je haar eens anders met een half-up, half-down do, door het voorste deel van je haar lichtjes in een knot te draaien. Zet dit midden op je achterhoofd losjes vast met een speldje of haarclips.

cover-up met een sjaal
Draai je haar in een laag, rommelig knotje. Bind vervolgens een leuke sjaal om de kruin van je hoofd en voilà! Zeer geschikt voor die dagen dat je echt geen zin of tijd hebt…

do the donut!
Soms zijn opsteekkapsels een uitkomst. Haal je pluizende haar lekker uit je gezicht en maak een knotje. Gebruik hiervoor eens de haardonuts om volume en een perfecte cirkel te creëren.

Kort pluizig haar

Heb jij kort pluizig haar? Met jouw korte haar heb je een groot voordeel ten opzichte van lang haar: jouw haar is nog jong en heeft nog niet zoveel hoeven doorstaan als haar dat langer is. Het is dus meestal niet zo beschadigd. Als jouw korte haar toch pluizig is, bijvoorbeeld bij pluizig haar bovenop, is dit vaak makkelijker te verhelpen door de verzorging aan te passen. Zie de tips bij ‘voorkomen van pluizig haar'. Ook jouw korte, pluizige haar kun je als je echt een bad hairday hebt, bedekken met een sjaal of een hippe bandana.

Pluizig grijs haar

Heb je grijs haar en nu (plotseling) last van pluis? Grijs haar lijkt misschien snel pluizig en dikker en stugger. Maar eigenlijk is het juist dunner. Het lijkt dikker omdat het minder elastisch is. Dit omdat de hoofdhuid minder olie aamaakt. Je haar voelt zonder dit natuurlijke smeermiddel dus wel wat harder. Heb jij hier last van? Dan kan je haar wat minder soepel vallen. Zaak om extra lief te zijn voor je grijze haren en goed voedende producten te gebruiken. Hierdoor voorkom je pluis en zorg je dat het beter valt.

Pluizig haar bovenop

Heb jij last van pluizend haar bovenop? Vaak zijn dit nieuwe haartjes. Ze zijn nog maar kort en hebben daardoor de neiging niet keurig in het gareel tussen je andere haren te vallen. Deze pluizige haartjes bovenop zijn niet droog of beschadigd. De verzorgingstips zullen dus niet veel helpen helaas bij deze jonkies. Wel begrijpen we dat je er graag vanaf wilt. Wat helpt is een klein beetje haarlak op je borstel of kam spuiten en dan deze pluizige jonge haartjes zachtjes tussen je andere haren te kammen of te borstelen. Sommige mensen zweren bij een antifrizz haarserum. Wij bij WECOLOUR zijn daar een beetje huiverig voor, omdat deze vaak niet-uitwasbare siliconen bevatten. Deze kun je dan alleen uit je haar krijgen door met een agressieve shampoo met sulfaten te wassen. Dat is dan weer te agressief voor je haar en zo kom je uiteindelijk in een vicieuze cirkel terecht. Een natuurlijke oplossing die volgens veel mensen goed werkt is een heel klein beetje kokosolie/kokosvet in deze haartjes aan te brengen om ze te temmen.

Je weet nu dat je zelf heel veel kunt doen in de verzorging van je haar om pluizend haar te voorkomen. Mocht dit niet voldoende helpen, dan kun je ook eens kijken naar een ander model voor je haar dat beter bij jouw haartype past en jouw haar beter doet uitkomen. Vooral laagjes zijn geschikt bij pluizend haar. Kijk ook nog even bij onze verzorgingsproducten om van jouw pluizige haar af te komen.

 

Ga naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!