Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Rijstwater voor je haar

Rijstwater voor je haar is een nieuwe rage in de beautywereld. Veel beauty influencers zweren bij erbij. Het zou je haar sneller laten groeien, meer glans geven en gezonder zijn voor je haar en wat natuurlijk voor de curlies belangrijk is, het is Curly Girl Proof! Je kunt rijstwater kant-en-klaar kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken.

Als je rijst in water weekt, dan blijven er daarna op koolhydraten gebaseerde stoffen achter in het water. Een van die stoffen is Inositol, een vitamine-achtige stof (deze wordt vaak bij het vitamine B-complex gerekend) die je haarzakjes herstelt en je haar laat glanzen, sterker maakt en sneller laat groeien. Deze stof zit meestal ook in middelen waarmee dun haar of kaalheid wordt behandeld.

Hoe maak je zelf rijstwater?

Rijst wassen

Het maken van rijstwater is vrij simpel, maar je moet wel even weten hoe je dat doet. Allereerst is het slim om je rijst (bij voorkeur biologische witte rijst) altijd van tevoren te spoelen. Anders loop je het risico dat er stof, chemicaliën of ander vuil achter blijft in het water.

24 uur laten staan

Doe vervolgens de rijst in een kom en doe daar twee delen water bij. Laat de rijst minstens 24-48 uur staan op een donkere plek in een afgesloten pot (niet in de koelkast) tot het een melkachtige kleur krijgt. Ze noemen dit ook wel rijst fermenteren. Vergeet niet om af en toe even flink te schudden. Die melkachtige kleur is de Inositol die vrijkomt.

Zeven

Je zeeft de rijst eruit. Controleer of er geen klontjes meer inzitten. Een andere manier is om de rijst gaar te koken in 15 minuten. Giet de rijst af en doe het daarna in een kom en laat het afkoelen. Doe het rijswater daarna een leuke pot of fles. Dan staat het ook nog gezellig in je badkamer!

Natuurlijke oliën

De tip van alle beautyvloggers: doe wat natuurlijke olie (denk aan lavendelolie of pepermuntolie) in het rijstwater, zodat je je haar meteen een lekkere geur geeft. Je zou het ook kunnen bewaren in de koelkast dan is het ongeveer 5 dagen houdbaar.

Hoe gebruik je rijstwater? 

Er zijn verschillende manieren om rijstwater toe te passen:

Je kan met shampoo naar keuze wassen en eventueel conditioner gebruiken. Doordrenk je haar na het wassen met rijstwater door bijvoorbeeld je haar te dopen in een kom met rijstwater. Doe dit onder de douche, boven de wasbak of als je een bad hebt, hang dan met je haar over de badrand. Zorg ook dat je eventueel een extra kom hebt, zodat je je het rijswater opvangt terwijl je je haar doordrenkt. Dit kun je dan een paar keer herhalen. 

Een andere manier is om het rijstwater in een sprayflacon te doen en dan je haar ook weer goed insprayen met het rijstwater, zodat het goed nat is. Op deze manier ga je iets zuiniger om met je rijstwater.

Bij beide methodes je haar even goed masseren en doe het daarna in een knot met een handdoek of badmuts. Je houdt je haar dan warm en het rijstwater trekt dan beter in je haar. Laat het dan 20 tot 30 minuten intrekken. Spoel het rijswater met koud water uit onder de douche. Als je haar daarna stug aanvoelt kun je eventueel nog een conditioner of haarmasker gebruiken. Daarna je haar voorzichtig kammen of borstelen en het is klaar om in model gebracht te worden.

Hoe vaak gebruik je rijstwater?

Je kan je haar zo vaak wassen met rijstwater als je wilt. Sommigen doen het elke dag en anderen kiezen ervoor om het één keer per week te gebruiken. Het is maar net hoeveel tijd jij er op dat moment voor wil uittrekken. Of je nu rijstwater in de winkel koopt of het zelf maakt, het is erg gemakkelijk toe te passen na het wassen van je haar.

Conclusie

Rijswater in combinatie met WECOLOUR shampoo, conditioner en haarmasker kan je ervoor zorgen dat jouw haar weer helemaal straalt. Rijstwater voor je haar is een nieuwe manier om je haar te verzorgen, sneller te laten groeien en meer glans aan je haar te geven. 

 

Shop WECOLOUR haarverzorgingsproducten

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!