Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe kun je rood haar het beste succesvol blonderen?

Is het mogelijk om je rode haar te blonderen? Blonderen is het bleken van de pigmenten in het hoofdhaar. Je kan het zien als een bleekmiddel voor je haar. Als je bijvoorbeeld rood haar hebt, dan haal je door middel van bleken de rode pigmenten uit je haar. Blonderen kun je zelf doen met een professioneel product voor thuisgebruik zoals de WECOLOUR blondeer- en highlightset, of bij een kapper. De werkzame stof in blondeermiddel is waterstofperoxide, dit wordt ook wel zuurstofwater genoemd. Je kan het zien als een activator in haarverf, die ervoor zorgt dat het haar lichter wordt. Je hebt waterstofperoxide in verschillende percentages van 1 tot 30%. Hoe hoger het percentage, hoe groter het effect, maar ook hoe slechter voor je haar. 

Kan ik mijn rode haar blonderen

Rood haar bevat veel warme pigmenten waardoor blonderen lastig is. Het resultaat wordt snel lichtgeel of oranje. Probeer het dus eerst even uit op een plukje van je haar om te zien of het resultaat wordt wat je ervan verwacht. Het is ook belangrijk om te weten dat bij rood haar het onderhoud van je geblondeerde lokken intensief is. Je zult zeker om de vier weken je haar bij moeten werken om oranje lokken te voorkomen. Bij de kapper wordt dit wel heel duur. Een balayage zou mogelijk zijn, maar wanneer je erg rood haar hebt gaat dit niet. Een balayage bestaat uit ‘vegen’ in het haar. De kleur wordt met een kwast op het haar geveegd, waardoor er een zachte, subtiele overgang ontstaat. Wanneer je erg rood haar hebt, dan zal je het eerst moeten bleken om het vervolgens te verven met behulp van een toner. 

Waarom rood haar eerder een oranje gloed krijgt na blonderen

Wanneer je rood haar blondeert, heb je meer kans op een oranje eindresultaat (in plaats van de blonde lokken waar je op hoopte) dan bij andere kleuren haar. Dit heeft de maken met de pigmenten in jouw haar. Het pigment eumelanine bestaat uit de primaire kleuren rood, geel en blauw en bepaalt de natuurlijke haarkleur. In het geval van roodharigen, overheerst hier dus de kleur rood. Feomelanine bestaat uit de primaire kleuren rood en geel en bepaalt de ondertoon van het haar. De kleur die je ziet is de natuurlijke haarkleur, de ondertoon is doorgaans niet zichtbaar. Wanneer je het haar gaat verven of blonderen, komt de ondertoon naar boven. Bij roodharigen is de ondertoon altijd warm waardoor het dus eerder een oranje resultaat krijgt na blonderen. Rood haar kun je dan ook niet altijd in één keer blonderen. Vaak moet het haar meerdere keren ontkleurd worden voor een blond resultaat. 

Geverfd rood haar blonderen

Heb je je haar een tijdje geleden rood geverfd en wil je nu blond haar? Ook dan kun je blonderen. Kijk dan eens naar onze blondeer- en highlightset. Daarmee kun je het bestaande rode pigment uit je haar verwijderen. Probeer het eerst uit op een plukje.

Rood haar blonderen vraagt veel

Je weet nu dat het mogelijk is je rode lokken te blonderen. Maar het heeft tijd nodig voordat de oranje gloed eruit is. Onthoudt ook dat het onderhoud intensief is. Als het eenmaal geblondeerd is, valt je uitgroei snel op waardoor je dus snel weer bij moet werken Denk dus goed na voordat je je rode haar gaat blonderen, je moet het vaak bijwerken en je kunt je haar ermee beschadigen.

 

WECOLOUR blondeer

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!