Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat is weerbarstig haar en wat kun je ertegen doen?

Wat is nu precies weerbarstig haar? Op die vraag geven we je antwoord in deze blog. Daarnaast geven we je tips voor om van je weerbarstige haar af te komen, zodat je haar weer zacht, soepel en glanzend wordt!

Wat is weerbarstig haar en hoe herken je het?

Weerbarstig haar kun je het beste omschrijven als haar met een gebruiksaanwijzing. Het is eigenwijs en doet vooral waar het zelf zin in heeft: het haar groeit namelijk in verschillende richtingen. Weerbarstig haar is daardoor moeilijk te stylen en is daarnaast vaak droog, stug en pluizig. Weerbarstig haar kun je van nature hebben, maar kan ook komen omdat je haar droog is. Voor mensen met krullend of golvend haar kunnen snel last krijgen van weerbarstig haar; het haar is namelijk van nature droger en kwetsbaarder.

Wat te doen als je weerbarstig haar hebt?

Weerbarstig haar kun je zien als een opstandige puber. Er dwars tegenin gaan geeft een averechtse reactie. Meeveren en bijsturen is effectiever. Overigens is het belangrijk en eerlijk om te vermelden dat weerbarstig haar eigenwijs blijft: verwacht geen wonderen. Het begint met acceptatie van het feit dat je weerbarstig haar hebt. Die opstandige puber neemt ook niet opeens het hele huishouden uit handen na een goed gesprek. Maar wel kun je met de volgende tips je weerbarstige haar je haar beter in het gareel krijgen:

Was je haar niet te vaak
Kies voor een milde shampoo die speciaal is ontwikkeld voor haar dat weerbarstig, pluizig en droog is. Was je haar daarnaast niet te vaak; maximaal één tot twee keer in de week. Een agressieve shampoo verwijdert namelijk niet alleen vuil, maar ook de natuurlijke oliën op je hoofdhuid en in je haar. Was je je haar dus vaker dan nodig is, droogt het alleen nog maar verder uit waardoor het weerbarstiger wordt. Was je haar daarnaast niet met een te hete temperatuur: lauwwarm water is voldoende.

Gebruik na het wassen van je haar altijd een conditioner. Dit verzorgt het haar en maakt het extra zacht. Kies bij voorkeur voor een conditioner zonder siliconen, sulfaten en parabenen. Spoel je haar na het wassen af met koud water.

Kam je haar niet als het droog is
Dep je haar na het wassen voorzichtig droog met een handdoek of, nog beter, een katoenen T-shirt. Kam je haar vervolgens grondig door met een kam met wijde tanden. Gebruik een serum om je haar zachter en beter doorkambaar te maken. Probeer je haar niet meer te borstelen of kammen als het droog is; hierdoor kan het alleen maar meer gaan pluizen.

Zit niet te veel met je handen in het haar
Veel mensen hebben de gewoonte om constant aan hun haar te zitten. Dit kan wrijving veroorzaken waardoor je haar pluiziger wordt. Daarnaast maakt het je haar sneller vet waardoor je het eerder en vaker moet wassen -  en zo weer uitdroogt.

Laat je haar regelmatig knippen
Ga regelmatig langs de kapper om je haarpuntjes te laten knippen. Als je regelmatig je haar knipt dan blijft je haar gezond. Dit komt doordat je de dode gespleten puntjes weghaalt. Het haar bij de wortel krijgt zo de mogelijkheid om door te groeien en jij blijft de lengte houden, zonder dat je haar verder splijt.

Gebruik zo min mogelijk hitte
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: vermijd hitte! Stijltangen, krultangen en föhns zijn echte boosdoeners voor je haar - dit is helemaal het geval als je weerbarstig haar hebt. Verhitting van je haar zorgt ervoor dat het nog meer uitdroogt waardoor het nog pluiziger wordt. Wil je het toch gebruiken, zorg er dan voor dat je haar is beschermd met bijvoorbeeld Argan Silk en stel de temperatuur zo laag mogelijk in.

Laat je lokken weer glanzen met een leave-in serum
Een serum maakt je haar zacht, geeft het glans en laat het minder pluizen. Breng een serum aan in je gehele lengtes en in je haarpunten na het wassen van je haar. Gebruik bijvoorbeeld de Argan Silk. De formule van de Argan Silk hydrateert en voedt je haar, geeft het glans en verbetert de elasticiteit van je haar. 

Breng je weerbarstige haar weer in model

Haar dat weerbarstig is, is vaak wat lastiger om te stylen en in het juiste model te brengen. Je komt vaak niet helemaal van je weerbarstige haar af, maar met tips en het gebruik van de juiste haarverzorgings- en stylingproducten kom je een heel eind. De producten van WECOLOUR zijn uitstekend te gebruiken met weerbarstig haar. Probeer het zelf eens!

Shop haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!