Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Uitgroei verven

Je hebt je haar enige tijd geleden geverfd en nu wil je de uitgroei van je grijze haar graag bijwerken. Je gaat de uitgroei bijwerken, maar je hoeft dan niet je hele haar te verven. Je verft je uitgroei gemiddeld één keer in de zes tot acht weken. Jouw haar blijft dan gezond en de kleur in de punten van jouw haar wordt niet donkerder. WECOLOUR heeft 44 haarkleuren waarmee je de uitgroei van je grijze haar kunt bijwerken.

Wil jij de uitgroei van je grijze haar bijwerken?

Of je jouw haar thuis verft of in een salon, je zult een keer de uitgroei moeten bijwerken. Het haar groeit ongeveer een centimeter per maand. Je zal dus na een week of zes tot acht het haar weer moeten verven om geen zichtbare uitgroei te hebben. Waar het bij een donkere uitgroei vaak meer diepte geeft aan het haar, is een lichte uitgroei niet erg natuurlijk. 

Een uitgroei verven betekent niet dat je al het haar moet kleuren. In het reeds geverfde haar gaat de kleur stapelen in de punten van je haar en kan het donkerder worden. Wanneer je de uitgroei lichter wilt verven, kan je de lengtes beschadigen bij herhaaldelijk kleuren. Je kunt daarom het beste de uitgroei drie keer verven en daarna weer een hele keer het haar verven. Als je de kleur in de lengtes van je haar wat wilt opfrissen, kan dat uiteraard wel.

Voordeel met tube haarverf

Meestal is een halve tube haarverf meer dan genoeg om je uitgroei te verven. Heb je de kleurcrème nog niet gemengd met de activator en zit het nog in de tube, dan kun je het na opening nog 12 maanden bewaren. Sommige mensen hebben maar 20 gram nodig en kunnen zo dus 3 keer de uitgroei doen. Wees alleen niet te zuinig met het aanbrengen van haarverf, want als er te weinig op je haar zit, gaat dit ten koste van de dekking op grijze haren. Het voordeel van WECOLOUR haarverf is dat je zelf kunt bepalen hoeveel je wilt gebruiken.

Nog even alle stappen op een rijtje hoe je jouw uitgroei verft:

  1. Was het haar minimaal 24 uur van tevoren niet. Door de huideigen oliën is de kans op irritatie aan de hoofdhuid kleiner.
  2. Verdeel het haar in vier delen. Gebruik clips om de delen vast te zetten.
  3. Smeer wat vaseline of andere vette crème langs de haarlijn zodat de verf niet op de huid kan vlekken.
  4. Weeg de verf en de activator af met een keukenweegschaal en zorg ervoor dat je van beide evenveel gebruikt, dus hou de verhouding 1;1 aan (tenzij je de kleur 11.1 hebt, dan neem je 1 deel kleurcrème en 2 delen activator)
  5. Maak een deel los en breng de verf met de kwast aan. Probeer zo min mogelijk van de al geverfde lengtes te verven.
  6. Gebruik de punt van de kam om de verschillende plukken te scheiden.
  7. Herhaal dit tot de uitgroei in alle vier de delen is geverfd.
  8. Laat de verf 20 minuten inwerken vanaf het moment dat je klaar bent met de uitgroei.
  9. Doe 1/3e deel water bij de rest van de verf en kam dit door de lengtes van je haar. Dit doe je alleen als je de kleur van je hele haar wilt opfrissen. Laat dit samen nog 15 minuten intrekken.
  10. Spoel de verf uit met lauw warm water en was je haar met een zachte shampoo.
  11. Herhaal eventueel tot alle verf is uitgespoeld.
  12. Breng een conditioner aan en laat even inwerken. Door het haar te spoelen met koud water sluiten de schubben goed.

 Bekijk ook onze video met instructies. Dan zie je hoe je stap voor stap je uitgroei bijwerkt.

Hoelang laat je de verf inwerken?

Ook als je alleen de uitgroei van je grijze haar bijwerkt laat je de verf 35 minuten inwerken. Kleur je met de Zeer licht asblond (11.1), dan is de inwerktijd 45 minuten. Als je conditioner in de lengtes en de punten doet dan hecht de verf die eventueel naar beneden druppelt niet aan het haar. 

Lengtes van het haar opfrissen

Als je de uitgroei van je grijze haar bijwerkt dan kun je ook de lengtes opfrissen. Hier zijn verschillende manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld wanneer de uitgroei is gedaan de overgebleven verf mengen met 1/3 water. Als de uitgroei 20 minuten in de uitgroei zit doe je het mengsel in de lengtes en laat je dit nog even intrekken. Daarna spoel je alles uit. Zo belast je het haar zo min mogelijk. Een andere manier is na het inzetten van de verf op de uitgroei, de lengtes door te kammen met de haarverf en dit de aangegeven tijd laten inwerken.  Of je kunt na 20 minuten de lengtes nat spuiten met bijvoorbeeld een plantenspuit en de verf uit de uitgroei in de rest van het haar te masseren. De overgebleven verf kan je eventueel ook gebruiken. Na 15 minuten spoel je het hele haar uit. Na drie keer opfrissen raden wij aan het hele haar weer te verven. 

Haarverf bewaren na het verven van je uitgroei

Omdat de haarverf van WECOLOUR 12 maanden na opening houdbaar is in de tube, is deze ideaal om een uitgroei te verven. Zo kun je met één tube meerdere keren de uitgroei verven. Maar let op! Wanneer de verf met de activator is gemengd kan je de verf niet meer bewaren. De haarverf is er in 44 kleuren. Bestel je er twee, betaal je maar €18,95 per pakket. Bevalt het goed, dan kun je ook een abonnement nemen, waarbij je nergens aan vast zit. Zo kun je heel voordelig jouw uitgroei verven. 

Kies jouw kleur

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!