Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Verzorging van krullend haar

Bij de verzorging van krullend haar is het belangrijk om zo natuurlijk mogelijke producten te gebruiken, zonder sulfaten. Dit droogt het haar namelijk uit. 

Verzorging van krullend haar 

Nadat het een aantal jaren glad gestyled haar was, wat de klok sloeg, zijn de tijden eindelijk aan het veranderen. We zien in het modebeeld steeds meer slagen en krullen in het haar en ook je natuurlijke krullen mogen weer gezien worden! Ben jij gezegend met krullen van jezelf? We zetten alle punten op een rijtje om jouw mooiste krul tevoorschijn te toveren.

De verzorging van krullend haar is namelijk net iets anders dan bij steil haar. De structuur is droger en het haar is weerbarstiger en het heeft sneller de neiging om te gaan pluizen. Producten met extra voedende ingrediënten en hydratatie zijn daarom een must voor krullend haar. En vermijd uitdrogende ingrediënten zoals sulfaten en resorcinol. Sulfaten zitten in veel shampoo's om het haar schuimend te reinigen, maar drogen het haar en je hoofdhuid heel erg uit. De Dark Bamboo van WECOLOUR bevat geen sulfaten en is daarom heel geschikt voor de natuurlijke krul. Het is een witte klei, op basis van zwarte bamboe zonder sulfaten, siliconen en parabenen. Het droogt het haar niet uit en geeft de krul wel stevigheid en veerkracht. De dark bamboo breng je het beste aan op droog haar en masseer je met een beetje water door je haar heen. Het schuimt echt helemaal niet, waardoor het even wennen is, maar het reinigt je haar op de meest milde manier en zorgt ervoor dat je haar niet pluizig wordt. Conditioner is ook altijd aan te raden. Dit verzorgt niet alleen je haar, maar de krul wordt er ook mooier van. De conditioner van WECOLOUR is ook te gebruiken als intensief voedend masker. Laat het de hele nacht in je haar intrekken voor extra verzorging en de volgende dag zie je het resultaat direct!

Daarnaast hebben we een Argan Silk. Dit is een leave in conditioner op basis van Argan olie. De olie is moleculair omgezet naar een crème zodat het je haar niet zwaarder maakt en de krul krijgt een mooie glans zonder pluis. Ook de Argan Silk is op basis van onze  "as pure as possible" filosofie dus zonder sls, parabenen, peg, resorcinol en siliconen. In ieder geval geeft de Argan Silk verzorging en hydratatie aan jouw krullen en blijven ze veerkrachtig en gezond! 

Styling van krullend haar

Niet alleen de keuze van je shampoo en je conditioner is belangrijk voor je krul, maar ook de manier van drogen, de producten die je gebruikt en op welke manier je je haar stylet. Gebruik altijd producten waar geen alcohol in zit, dit droogt je haar namelijk uit en dat is echt een no go voor je krul. Kies liever voor hydraterende en rijke producten zoals een olie of verzorgende lotion. Als je het juiste product hebt, kneed je dit na het wassen in je haar en begin je met de volgende stap. Voor de één is de volgende stap föhnen, als dat zo is kies dan altijd voor een diffuser en zet hem het liefst op de laagste stand. De diffuser is een opzetstuk voor de föhn, als je hier je haar mee föhnt gaat het minder snel pluizen. Let wel op dat de föhn niet te heet staat en niet te hard waait, zo voorkom je ook pluizend haar. Laat je je haar liever natuurlijk drogen? Eigenlijk is dat beter voor je haar. Als je haar droog is, dan kan je er nog Argan Silk in kneden om je krullen te verstevigen of te accentueren. Vind je na een nachtje slapen je krul wat pluizig? Maak het dan weer een beetje nat, en kneed er weer wat product in, zo komt de krul weer tot leven. Als finishing touch kun je kiezen voor wat extra glans in de vorm van een glansspray. Krullen kunnen vaak namelijk wat meer glans gebruiken, omdat een gladde coupe licht beter reflecteert dan jouw 3d krullen. Let ook hier weer op dat er geen alcohol in het product zit. 

Krullend haar zo min mogelijk kammen

Om je haar zo mooi mogelijk te laten krullen is het belangrijk je haar zo min mogelijk te kammen of te borstelen. Door je krullen te borstelen, borstel je als het ware alle krullen los van elkaar waardoor het eigenlijk alleen maar gaan pluizen. Als je het toch fijn vindt om je haar te borstelen, gebruik dan liever een grove kam, alleen in nat haar (het liefst nog met de conditioner erin).



Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!