Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Vitaminen voor je haar

Welke vitaminen voor je haar zou je binnen moeten krijgen voor mooi en gezond haar? Want wat ook jouw haarstijl is en van welke haarkleur je ook houdt; gezond haar staat je natuurlijk het allermooist! Haarverf houdt daarbij ook langer op gezond haar. En wist je dat je er ook nog eens een stuk jonger uitziet als je haar gezond is?

Je hebt vast al genoeg producten in huis om je haar mooier te maken en goed te verzorgen. Maar wist je dat je zelf actief iets aan de conditie van je haar kunt doen met bepaalde voedingsmiddelen? Er zijn namelijk specifieke vitaminen en mineralen die je haar helpen om veel gezonder (en dus mooier!) te worden van binnenuit.

Gezond en mooier haar?

Kan jouw haar ook wel wat extra gezondheid gebruiken? Heb je bijvoorbeeld (gedeeltelijk) grijs of krullend haar, dan is je haar vaak droog en vochtarm. En misschien zelfs ook pluizig.

Ook als je haar grijs wordt, wordt het vaak wat stugger. Terwijl soepel, gezond ogend haar je meteen een stuk jonger doet lijken. Maar ook als je je haardos wat voller of glanzender wilt hebben, kun je daar iets aan doen door middel van wat je eet. Daarnaast, op haar dat in een goede conditie is, pakt WECOLOUR haarverf ook het mooist. Ook houdt de kleur het langst en hoef je dus minder vaak je haar te verven.

Boodschappenlijstje voor je haar

Je komt natuurlijk een heel eind als je gezond en gevarieerd eet. Maar er zijn een aantal producten die je beter op je boodschappenlijstje kunt zetten om je haar van binnenuit in optimale conditie te krijgen.

Zalm
Dat zalm goed is voor je gezondheid, dit is algemeen bekend. Zalm bevat omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Hier profiteert ook je haar van. Het zorgt voor een gezonde hoofdhuid. 

Groene groenten
Spinazie en broccoli zijn een goede bron van vitamine A en C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg te produceren. Talg is een natuurlijke conditioner voor je haar. Groene groenten bevatten ook ijzer en calcium.

Bonen
Kidneybonen en linzen zouden eigenlijk een belangrijk deel van je haarverzorgingsdieet moeten uitmaken! Ze bevatten onder andere proteïnen voor de haargroei. Daarbij zijn ze rijk aan ijzer, zink en biotine. Biotine verbetert de haarconditie en helpt tegen kaalheid en grijs haar. Daarnaast zijn bonen en linzen sowieso al supergezond en zouden we die veel meer moeten eten, helemaal met de trend van minderen met vlees natuurlijk.

Noten
Een van de beste bronnen van selenium is de paranoot. Selenium houdt de hoofdhuid gezond. Walnoten bevatten alfa-linoleenzuur, die helpen het haar in topconditie te houden. Ze zijn ook een goede bron van zink, net als cashewnoten, pecannoten en amandelen. Een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval.

Gevogelte
Kip en kalkoen zijn rijk aan proteïne en ijzer en helpen om broos haar te herstellen en te voorkomen.

Eieren
Eieren bevatten proteïne, biotine en vitamine B12. Dit zijn belangrijke beautyvoedingsstoffen.

Volkorenproducten
Voor een gezonde dosis zink, ijzer en vitamine B moet je zorgen dat je voldoende volkorenproducten eet. Bruinbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst zijn hier voorbeelden van.

Oesters
Oesters zijn vooral bekend om hun potentieverhogende capaciteiten. Maar ze zijn ook goed voor gezond haar! Ook bevatten oesters het mineraal zink, een krachtige antioxidant.

Zuivelproducten
Zuivelproducten bevatten calcium en dit mineraal stimuleert de haargroei. In melk en yoghurt zitten ook wei en caseïne (een bepaald eiwit), twee belangrijke bronnen van proteïne. Haar dat snel afbreekt heeft een tekort aan proteïne.

Wortelen
Vitamine A draagt bij aan een gezonde hoofdhuid. Dit is essentieel voor glanzend haar. Voor voldoende vitamine A kun je onder andere kiezen voor wortelen.

Met deze boodschappenlijst moet het gaan lukken toch? Gezond en mooier haar van binnenuit! En baat het niet, schaadt het niet! Maar pssst: toch te veel moeite? Of hou je niet van zalm en wortelen? Er zijn ook haarvitaminen in alle soorten en maten kant en klaar verkrijgbaar.

Last van droog haar?

Is jouw haar beschadigd door verven, blonderen of stylen? Gebruik Colour Mask dan als een diepwerkend haarmasker of voeg Colour Mask toe aan je haarverf of blonderingHeb jij droog haar? Voor extra verzorging zou je ook Argan Silk eens kunnen proberen. Dit product is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar en haar dat droog, poreus, dof en beschadigd is. De formule zorgt ervoor dat je haar wordt gevoed en de elasticiteit van je haar verbetert. Je haar voelt zachter aan en krijgt een mooie glans. Het is goed voor droge punten en zorgt ervoor dat je haar gezond blijft. Argan Silk heeft een UV-filter en beschermt je haar dus ook tegen invloeden van buitenaf. 

Zó lijkt je haar gezonder

Het kan ook zijn dat je haar beter oogt en valt als je het in de juiste coupe laat knippen. Speel eens met een pony of met laagjes, allemaal manieren om meer levendigheid en 'beweging' in jouw haar te creëren. Hierdoor valt je haar beter en door de 'beweging' erin oog je ook jonger! 

Zorg dus voor een goede voeding voor gezond haar en breng meer levendigheid in jouw haar door de 'beweging' in je haar te houden. 

Meer lezen over hoe je haar beter verzorgt? Lees onze blog Verzorging is de beste tip voor mooi haar. Of klik op de button hieronder om WECOLOUR verzorgingsproducten te bekijken. Maar... skip vooral dat boodschappenlijstje vol vitaminen voor je haar niet!

 

Shop haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!