Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleuren zijn warm en hoe weet je wat bij je past?

Als we het hebben over een warme haarkleur, zijn dit haarkleuren waaraan een goud-, koper-, rood-, chocolade of kastanjenuance is toegevoegd. Meestal worden haarkleuren ingedeeld in zwart, bruin, rood en blond. Maar daarnaast kun je alle haarkleuren dus ook indelen op basis van warm, koel en neutraal of naturel. Natuurlijke haarkleuren zijn haarkleuren die neutraal zijn, en niet warm of koel. Er is dus geen extra warm of koel pigment aan toegevoegd.

Op een verpakking haarverf staat, naast een naam van de kleur, altijd een nummer vermeld. Hierbij staat het eerste cijfer voor de kleurhoogte bijvoorbeeld zwart (1.0) of middenblond (8.0) en het tweede voor de kleurnuance. Deze kleurnuance, het tweede cijfer, daar gaat het om bij het bepalen of een kleur warm is.

Welke kleurnuances zijn warm?

Bij blonde haarkleuren kun je letten op omschrijvingen als goudblond, amandelblond, tarweblond en honingblond (platina, beige en zand zijn juist koele blonde kleuren). Deze blonde nuances staan prachtig bij lentetypes! Bij bruin haar kun je letten op benamingen als karamel, kaneel en kastanje. Mooi bij herfsttypes!

Je kunt ook naar de kleurnummers kijken. Over het algemeen zijn de zogenaamde warme kleuren de kleurnummers waarbij achter de kleurhoogte, als tweede cijfer vermeld staat een

3: dit zijn de goudnuances; 
4: kopernuances;
6; roodnuances; 
7: chocoladenuances;
8: kastanjenuances.

In onze haarverfshop kun je filteren op deze nuances.

Sommige haarkleuren hebben na de punt zelfs twee cijfers. Het tweede cijfer achter de punt geeft aan dat er aan die betreffende haarkleur ook nog een andere tint is toegevoegd. Er zit dus nog een vleugje van een andere kleur in.

Wanneer staat een warme haarkleur je mooi?

Het is heel verleidelijk als je een nieuwe kleur in je haar wilt, om gewoon te kiezen voor een kleur die je mooi vindt. Maar niet iedere haarkleur flatteert je. Naast de kleurhoogte, niet te donker of te licht, is het ook belangrijk dat je voor de juiste nuance kiest. En daarmee wordt dus bedoeld of het een warme of een koele haarkleur is. Kies jij een kleur die niet bij jou als type past? Dan kun je er bijvoorbeeld wat flets uitzien, kijk je in de spiegel en denk je misschien 'er klopt iets niet' in je gezicht. Misschien herken je dit wel.

Een warme haarkleur staat je super als je ook een warm type bent. Dat is het geval als je een herfst- of een lentetype bent. Weet je nog niet welk type jij bent? Daar kom je achter door goed te kijken naar de kleur van je huid, ogen en haren. Bij je huid gaat het om de ondertoon van je huid. Is die warm, net als de kleur van jouw ogen en haar? Dan staan warme kleuren jou goed. Lees er meer over in de blog ‘welke haarkleur past bij je huid’ of kijk direct de video om erachter te komen welk type je bent

Uit welke warme haarkleuren kun je kiezen bij WECOLOUR?

Is jouw gewenste kleurnuance niet beschikbaar in de juiste kleurhoogte? Dan kun je kleuren met elkaar mengen om toch in de buurt te komen. Als je vragen hebt over hoe je een bepaalde kleur kunt bereiken door mengen, kun je altijd even contact met ons opnemen. Of, wie weet vind je je antwoord in het blog Houdbaarheid, bewaren en mengen van WECOLOUR haarverf.

Zit jouw warme kleur er (nog) niet bij? Laat het ons weten. We breiden ons assortiment namelijk regelmatig uit met warme haarkleuren waar veel vraag naar is.

 

Kies jouw kleur(en)!

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!