Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat is roos en wat kan je er aan doen?

Wat is roos en wat kan je er aan doen? Door de vernieuwing van de huid kunnen er huidschilfers tussen de haren ontstaan. Dit noemen we roos. Het ontstaat voornamelijk door afstoting van dode huidcellen. De beste tip is om je haar niet te vaak te wassen en het goed te masseren als je het wast. Gebruik geen anti-roos shampoo, daardoor wordt het alleen maar erger. Kies voor een shampoo zonder sulfaten! Droog je haar met een koele föhn en douche niet te warm. Bij lage temperaturen heb je minder last van roos.

Soorten roos in je haar

Droge roos is het gevolg van een te droge hoofdhuid. Het geeft kleine witte schilfertjes op de hoofdhuid en in het haar. De schilfertjes dwarrelen over de kleding. Bij vette roos kleven de schilfertjes aan elkaar. Ze stapelen zich op de hoofdhuid op. Waarom heeft de ene persoon meer last van roos dan de ander? Dit heeft niets te maken met verzorging. Roos heeft dus niets te maken met een schone of vieze hoofdhuid, wel kan het gebruik van haarproducten roos versterken. Door veel gel of haarlak te gebruiken, kan de hoofdhuid verstopt raken en kan roos ontstaan. Verder kunnen stress, weinig slaap en slechte voeding ook invloed hebben op de hoofdhuid. Ook het weer heeft invloed op roos. Bij een lage temparatuur zijn de klachten vaak erger.

Wat kun je doen tegen haarroos?

Er zijn verschillende dingen die helpen tegen roos. Was je haar niet te vaak en masseer het goed tijdens het wassen. Dit stimuleert de hoofdhuid, waardoor schilfering vermindert. Als je het haar vaak wast, kies dan voor een milde shampoo. Gebruik absoluut geen anti-roos shampoo van de drogist. Deze shampoo is erg agressief en maakt de hoofdhuid te goed schoon. Voor even lijkt de roos dan weg, maar het droogt de hoofdhuid erg uit, waardoor roos sneller terugkeert. Ook voedingssupplementen in de vorm van vitamine A en B6 kunnen verlichting bieden. Als je een föhn gebruikt, zet deze dan op de laagste stand. Warmte is niet goed voor je hoofdhuid, maakt het trekkerig waardoor de roosproductie weer meer wordt. Douche ook niet te warm. Hoe koeler, hoe beter tegen de roos. 


Shop WECOLOUR shampoo

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!