Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat kan je doen tegen een droge hoofdhuid?

Heb jij last van een droge hoofdhuid? Een droge hoofdhuid kan door verschillende redenen ontstaan; zoals het gebruik van een (veel te) agressieve shampoo, een tekort aan vitamines of bijvoorbeeld het weer. Je herkent een droge hoofdhuid aan de witte schilfers en vervelende jeuk. Gelukkig is er redelijk eenvoudig iets aan te doen. 

Oorzaak droge hoofdhuid

De meest voorkomende oorzaken van een droge hoofdhuid zijn:

Het weer
Is het koud buiten, dan is de kans op een droge (hoofd)huid groter. Bescherm bij koud weer je hoofdhuid, zet bijvoorbeeld sneller een muts op om het temperatuurverschil minder groot te maken. In de zomer kan de zon je hoofdhuid uitdrogen. Berscherm je hoofdhuid met een zonnehoedje of gebruik onze Argan Silk met UV-filters. 

Voeding
Een tekort aan vitamine E, B en omega 3 kan je huid ook droger maken. Deze stoffen zitten vooral in vette vis, advocado's, lijnzaad en noten. Haar is van binnen opgebouwd uit proteïne. Door genoeg af te wisselen en gezond te eten hou je ook de conditie van je huid optimaal. En dit heeft zeker effect op je haar en je hoofdhuid. 

Was je haar minder vaak én met een milde shampoo
Veel shampoo's bevatten SLS (Sodium Lauryl Sulfate), deze aggressieve stof heeft een diepreinigende werking. Helaas verwijderen shampoo's met SLS niet alleen het vuil uit je haar, maar ook de goede vetten en oliën die je haar en hoofdhuid nodig hebben om gezond te blijven. Hierdoor kan de hoofdhuid uitdrogen en ontstaan er witte schilfers met jeuk tot gevolg. Was jij je haar vaak of met een te aggressieve shampoo dan verdwijnt de natuurlijke beschermlaag van de hoofdhuid waardoor er irritaties kunnen ontstaan. Stap dus over op een shampoo zonder SLS, of een natuurlijke shampoo zoals onze Dark Bamboo. Probeer het wassen van je haar ook eens te rekken. De eerste keer zal je haar misschien wat vet zijn maar zodra je hoofdhuid gewend is aan de mindere wasbeurten, zal het ook minder talg aanmaken. Dit heeft als gevolg dat je haar minder snel vet wordt, je het minder vaak hoeft te wassen en je hoofdhuid dus minder snel uitdroogt. 

Welke producten zijn aan te raden bij een droge hoofdhuid?

Zoals al eerder genoemd, is een shampoo waar sulfaat in zit, uitdrogend voor je hoofdhuid. Wecolour shampoo en conditioner zijn beiden zonder sulfaten en andere stoffen zoals parabenen en resorcinol die je hoofdhuid kunnen uitdrogen. Dit merk je direct als je je haar wast, doordat de shampoo bijna niet schuimt. De producten zijn veel minder agressief en daardoor ook veel milder voor je hoofdhuid. De conditioner is zeker bij een droge hoofdhuid aan te raden, het verzorgt niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid. Droogshampoo is een product dat je beter kunt vermijden bij een droge hoofdhuid. Dit product is bedoeld voor mensen die snel vet haar hebben zodat het wat minder vet lijkt. Dit product heeft ook als eigenschap dat het haar stugger maakt en extra volume geeft. Gebruik je bij een droge hoofdhuid droogshampoo voor volume? Dan kan de huid daar nog droger van worden. Hetzelfde geldt voor volumepoeder. Dit is ook een droog product op de hoofdhuid. Wil je meer volume in je haar zonder je hoofdhuid uit te drogen? Probeer dan eens een versteviging die je gebruikt in nat haar en gebruik het voordat je gaat föhnen zoals onze volume mousse. Let er bij een mousse wel op dat deze geen alcohol bevat. Alcohol is voor zowel je haar als je hoofdhuid niet goed en droogt het nog meer uit. 

Een droge hoofdhuid maar toch je haar verven

Heb jij last van een droge hoofdhuid maar wil je toch graag je haren verven? Voeg dan Colour Mask toe aan de haarverf. Deze rijke formule met calendula, aloë vera en granaatappelextract beschermt en herstelt jouw hoofdhuid tijdens het verven. Het masker is ook los te gebruiken voor een extra hydratatieboost van je haar en hoofdhuid. 

Bekijk onze verzorgingslijn

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!