Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat kun je het beste doen tegen droog haar na highlights?

Je bent de trotse nieuwe eigenaresse van highlights maar helaas blijkt je haar erg droog te zijn geworden... Wat kun je hieraan doen? En kun je dit voorkomen? Wij geven geven je tips hoe je droge lokken na highlighten aanpakt en een volgende keer voorkomt.

Droog haar door highlights

Voordat we je uitleggen hoe je door highlights droog haar kunt krijgen, is het eerst belangrijk om te weten wat highlights nou eigenlijk zijn. Highlights zijn opgelichte plukjes in je haar. Meestal door blondering en soms kun je deze ook met haarverf zetten. Door een paar kleurhoogtes lichter te kiezen dan je eigen haarkleur, krijg je een natuurlijk, sunkissed effect. Highlights zorgen er meestal niet direct voor dat je haar droog aanvoelt of er droog uitziet. Als je namelijk een enkele keer highlights laat zetten heeft dit meestal geen effect op je gezonde haar. Als je ze wél regelmatig zet en daarbij blondeer gebruikt, is de kans groter dat dit effect op je haar heeft waardoor het er droog uit gaat zien. Highlights zetten met blondeer is namelijk een behandeling die het aanwezige kleurpigment in je haar oplost; het ontkleurt je haar. Ook al gebruik je een professioneel highlightproduct of laat je ze bij een goede kapper zetten, dit ontkleuren heeft een uitdrogend effect op je haar. 

De werkende stof in het blondeermiddel is waterstofperoxide, deze stof wordt ook wel zuurstofwater genoemd. Je kunt deze stof zien als een activator in haarverf, die ervoor zorgt dat het lichter wordt. Je hebt waterstofperoxide in verschillende percentages van 1 tot 12%. Hoe hoger het percentage, hoe groter het effect, maar let op: hoe hoger het percentage, hoe schadelijker voor het haar! Houdt je aan de adviezen van je product en gebruik de waterstofperoxide die zij aanraden. Als je regelmatig je highlights bijwerkt of laat zetten wordt je haar uiteindelijk poreus. Het kan dan geen vocht meer vasthouden, wordt breekbaar en voelt droog aan.

Wat te doen tegen droog haar na highlights

Vaak highlights zetten of bijwerken met blondeermiddel in een korte tijd is hoe dan ook belastend voor je haar. Je haar wordt er droog van en je haar kan zelfs afbreken. Soms kan zelfs je haarstructuur helemaal veranderen doordat bepaalde verbindingen in je haar worden afgebroken. Hoe krijg je je haar weer zoveel mogelijk gezond? Onderstaand onze tips.

Kun je droog haar na highlights voorkomen?

Je haar wordt niet altijd droog door het zetten van highlights. Het is vooral belangrijk dat als je highlights wilt (laten) zetten, je dit doet op gezond haar. Is je haar droog of breekbaar? Zorg er dan eerst voor dat je het in een goede of betere conditie brengt door bovenstaande tips toe te passen. Want wanneer je highlights zet in gezond haar, is de kans groter dat je haar prima op de highlights reageert.

Highlight niet te snel opnieuw. Het is soms erg verleidelijk als je uitgroei ziet om je highlights weer bij te werken. Dit is alleen niet aan te raden voor je haar. Probeer tussen het bijwerken of nieuwe highlights zetten 6-8 weken te laten zitten. Check ook hoe belastend de verf of het blondeermiddel is. Gebruik professionele producten van hoge kwaliteit die geen ingrediënten als ammonia en recorsinol bevatten. Deze werken erg uitdrogend op je haar.

Zorg voor gezond haar voordat je highlights zet

Je weet nu dat het belangrijk is dat je haar in goede conditie is voordat je er highlights in zet. Wanneer je highlights in je beschadigde opgelichte plukjes zet, is de kans groter dat je haar nog verder beschadigt. Kortom: zorg eerst voor je haar en laat die highlights maar even wachten. Is je haar gezond? Dan kun je prima highlights zetten. Let er wel op dat je ze pas na 6-8 weken weer bijwerkt. Doe je dit eerder? Dan is de kans groot dat je haarschubben niet meer sluiten waardoor je haar geen vocht kan vasthouden en enorm droog wordt.

Mocht je je gehighlighte haar nadien willen verven, dan loop je de kans dat het verfresultaat één tot twee kleurhoogtes donkerder uitvalt dan de bedoeling is op jouw highlights. Maar ook voordat je je gehighlighte haar verft, zorg je er het beste eerst voor dat jouw haar in een goede conditie komt om droog haar na je highlights te voorkomen.

 

Shop WECOLOUR haarverzorging

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!