Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat zegt je haarkleur over je persoonlijkheid?

Je haarkleur zegt meer over je persoonlijkheid dan je misschien denkt. Zo hebben blondjes more fun, staat rood voor temperament en heeft een bruin of zwarte haarkleur iets mysterieus...

Blondes have more fun!

Deze uitspraak kennen we waarschijnlijk allemaal. Maar naast fun denken we bij blond ook vaak aan vrouwelijkheid. Kijk bijvoorbeeld eens naar Marilyn Monroe en Bridget Bardot; deze vrouwen waren supervrouwelijk met prachtige blonde lokken. Niet voor niets denkt men dat mannen de voorkeur geven aan blond haar. Bij blond haar denken we ook aan de uitspraak 'dom blondje', maar zijn blondines ook minder intelligent? Uit onderzoek is gebleken dat blonde vrouwen niet minder intelligent zijn dan vrouwen met donker haar. Dit fabeltje komt uit de tijd van de zwart/wit films; in deze tijd kwamen de blonde actrices beter over op beeld door het kleurcontrast en vaak waren dit niet de meest intelligente filmkarakters.

Rood staat voor temperament

Bij rood denken we vaak aan passie. En dat doen we dus ook met rood haar. Rood is anders, opvallend en niet alledaags. Met deze haarkleur geef je een sterke boodschap af. Natuurlijk rood zien we echter niet zo heel veel, wereldwijd heeft maar 1% van de bevolking rood haar. Deze kleur is ook een hele populaire haarkleur om mee te verven. Met rood kan je ook van alles doen en variëren in kleur. Bij WECOLOUR kun je kiezen uit vier verschillende roodtinten, zoals de koperrood lichtbruin (6.64) of mahonierood donkerbruin (4.65). En wat dacht je van koper donkerblond (7.4)? Alle kleuren zijn met elkaar te mengen, zo creëer je een unieke look. Durf jij het aan? 

Bruin/zwart is mysterieus

Vrouwen met donkere lokken worden vaak als intelligent gezien, worden sneller aangenomen bij sollicitaties en zijn creatief. En hoewel vaak wordt gedacht dat mannen vrouwen met blond haar aantrekkelijker vinden, blijkt dit niet zo te zijn. Uit een recent gepubliceerd onderzoek blijkt dat 60% van de mannen bruin haar het meest aantrekkelijk vindt. Het hebben van bruine lokken wordt ook gezien als betrouwbaar. Zwart haar daarentegen wordt meer geassocieerd met ondoordringbaarheid en mystiek. In Nederland is bruin de meest voorkomende haarkleur; zo'n 45 procent van de vrouwen heeft natuurlijk bruin haar. Wereldwijd is een zwarte haarkleur het meest vertegenwoordigd.

Kun jij je vinden in deze omschrijvingen? En past jouw haarkleur bij je persoonlijkheid? Of zet jij vanaf nu je lokken in de verf?

 

WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!