Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat is het verschil tussen WECOLOUR shampoo en andere shampoos

Wat is het belangrijkste verschil tussen WECOLOUR shampoo en andere shampoos? De shampoo van WECOLOUR bevat geen sulfaten, siliconen en parabenen. De feitelijke wasactieve stoffen van een shampoo zijn verantwoordelijk voor de reiniging van het haar. Als je je haar wast, worden niet alleen stof, vuil en huidschilfers verwijderd, maar ook de natuurlijke beschermlaag die je haar en hoofdhuid gezond houdt. De kunst van een goede shampoo is om het haar te reinigen zonder het teveel te ontvetten of beschadigen.

Welke stoffen wil je niet in jouw shampoo

Een van de ingrediënten die niet mild is, is sulfaat. Het is niet alleen agressief voor je haar, ook voor je hoofdhuid en je lichaam. De meest voorkomende zijn Ammonium Lauryl/Laureth Sulfaat en Sodium Lauryl/Laureth Sulfaat, afgekort SLS. SLS blijft tot 5 dagen na het wassen in je lichaam en kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Agressieve sulfaten zijn eenvoudig te herkennen aan de hoeveelheid schuim die tijdens het wassen ontstaat. Veel mensen denken dat een goede shampoo vooral moet schuimen. Niets is echter mindere waar. Sterk schuimende shampoos brengen je hoofdhuid vooral schade toe. Ze verwijderen niet alleen vuil, maar ook de natuurlijke oliën. Het gevolg: je haar wordt droger en brozer. Daarnaast wil je siliconen vermijden in je shampoo. Siliconen brengen een laagje om je haar, waardoor je haar er beter en gezonder uitziet. Er zijn twee typen siliconen: water oplosbare en niet water oplosbare siliconen. Water oplosbare siliconen hebben vaak de voorkeur, omdat je ze er met water uit kunt wassen. Niet water oplosbare siliconen moeten met een sulfaten shampoo worden uitgewassen, wat weer resulteert in droog haar. Uiteindelijk leidt te veel gebruik van siliconen tot vet en ‘zwaar’ haar. Parabenen zijn hele goede conserveringsmiddelen en er is onduidelijkheid over de schadelijkheid ervan. Wel worden ze vaak in verband gebracht met allergische reacties en huiduitslag en nog belangrijker, met hormoonverstorende eigenschappen.

Wat zit er dan wel in onze shampoo? 

Wat zit er dan wel in onze shampoo wat verschil maakt. Allereerst is de kwaliteit van de ingrediënten een verschil. Veel shampoo merken adverteren met arganolie, jojoba of aloë vera, maar bij analyse blijkt er slechts een minimaal percentage van die stoffen te zitten. Het gevolg: de shampoo reinigt wel, maar hydrateert niet of nauwelijks. WECOLOUR shampoo bevat hoogwaardige ingrediënten met hydraterende eigenschappen. Ook is de shampoo veel geconcentreerder waardoor je veel minder nodig hebt en er dus langer mee kunt doen. Er zit parfum in, maar heel erg weinig.

Conclusie: we zoeken een balans tussen een fijne shampoo en conditioner, zo puur mogelijk, die het haar verzorgt en schoon houdt. Als set met de conditioner betaal je € 29,70 in plaats van € 33.

 

Bestel WECOLOUR shampoo

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!