Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

As haarkleuren: wat zijn het en zijn deze geschikt voor jou?

Askleuren blijven ongekend populair en zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment. Bij WECOLOUR vind je asnuances in alle kleurhoogtes, van donkerbruin tot zeer lichtblond. Ze zorgen voor een mooie koele, matte nuance en voorkomen een gele, oranje of rode gloed in je haar. Maar welke is geschikt voor jou?

WECOLOUR heeft negen asnuances in het assortiment:

Je herkent asnuances zoals je ziet aan het cijfer '1' na de punt in het kleurnummer. Het zijn stuk voor stuk prachtige koele kleuren! Veel mensen denken onterecht dat met asnuances echt grijze haarkleuren bedoeld worden. Een askleur wil alleen zeggen dat het een zogenoemde 'koele' ook wel matte kleur is, een kleur met koele ondertonen. Er zijn dus aan deze kleur extra blauwpigmenten toegevoegd om de kleur heel mooi koel te krijgen en te houden. Ook kun je in het haar aanwezige warmte neutraliseren. Wil je hier meer over lezen? Lees dan onze blog over asnuances.

Waterstofperoxide bij asnuances

Bij al onze asnuances zit 6% waterstofperoxide (ook wel activator genoemd), behalve bij de zeer licht asblond (11.1). Bij deze zeer licht asblonde haarkleur zit standaard 9% waterstofperoxide. Dit is wat belastender voor je haar dan 6% maar licht ook wat meer op. Heb je echter je haar al geverfd in een kleur die donkerder is? Dan kun je die kleur niet oplichten. Je kunt geverfd haar namelijk niet lichter verven. Heb jij liever niet de standaard 9% die bij de 11.1 zit maar liever 12%? Dit kun je tijdens het bestelproces aangeven. 

Welke as haarkleur past bij jou?

Hoe weet je of een asuance bij jou past? Asnuances staan prachtig bij mensen met een koele of neutrale ondertoon in de huid, zoals het zomer- en het wintertype. Weet jij nog niet tot welk type jij behoort? Lees dan ons blog 'Welke haarkleur past bij mijn huid' en bekijk hierin de handige video van kleurexpert Helma. De asnuances zijn mooi intens. Ze zorgen er ook voor dat rode wangen of rode vlekjes in je gezicht niet worden geaccentueerd.

Ben jij iets ouder? Dan kan een asnuance wel de eventueel aanwezige lijntjes en rimpeltjes in je gezicht accentueren. Dit is dan waarschijnlijk ook meteen de reden waarom we vooral veel jongere vrouwen met asnuances zien. Daarnaast dekken asnuances soms iets minder goed als je al veel grijze haren hebt, je kunt dan beter de asnuance mengen met een natuurnuance. Natuurnuances zijn de kleurnummers bestaande uit twee cijfers waarbij het tweede cijfer (het getal na de punt) een '0' is. Zoals bijvoorbeeld lichtbruin (6.0), donkerblond (7.0) en middenblond (8.0).

Kleurhoogte asnuance op ongeverfd haar

Ben jij eruit dat je voor een asnuance gaat? Dan is het belangrijk om de kleurhoogte van je eigen haar vast te stellen. De kleurhoogte betekent eigenlijk hoe licht of donker jouw haar is. Kleurhoogtes lopen van zwart (kleurhoogte 1) naar zeer lichtblond (kleurhoogte 11). De kleurhoogte herken je aan het eerste cijfer van een kleurnummer.

Is jouw haar ongeverfd (ook niet geblondeerd of highlights)? Dan kun je het beste kiezen voor een askleur in een kleurhoogte lichter als je ongeveer op dezelfde kleurhoogte wilt uitkomen. Wil je donkerder? Dat kan ook, maar ga dan het liefst tot twee kleurhoogtes donkerder. Donkerder kan namelijk altijd nog, maar lichter niet als je het resultaat te donker vindt. Wil je je ongeverfde haar lichter verven? Kies dan de asnuance in twee kleurhoogtes hoger dan je huidige kleurhoogte. Dus zit jij op kleurhoogte 7? Dan kun je voor as lichtblond (9.1) kiezen. 

Check voor de zekerheid even onze haarkleur adviestool om te zien uit welke kleuren en kleurhoogtes jij kunt kiezen. De askleuren herken je aan het cijfer '1' na de punt.

Kleurhoogte asnuance op geverfd haar

Is jouw haar geverfd? Dan kun je je haar alleen met een askleur verven op dezelfde kleurhoogte als je haar nu is of donkerder. Je kunt het niet lichter verven dan de kleur die je haar nu heeft.

Check voor de zekerheid even onze haarkleur adviestool om te zien uit welke kleuren en kleurhoogtes jij kunt kiezen. De askleuren herken je aan het cijfer '1' na de punt.

Asnuance op geblondeerd of gehighlight haar

Heb jij sterk opgelicht haar of heb je je haar geblondeerd, ontkleurd of gehighlight? Pas dan op met een asnuance. Als jouw haar sterk is opgelicht, is het warme pigment uit jouw haar verdwenen. Een asnuance kan dan grauw uitpakken. Soms krijgt je haar zelfs een groene schijn. Wat kun je doen als je toch graag een koelere kleur wilt in je haar? Meng dan je asnuance naar keuze met de natuurnuance uit diezelfde kleurhoogte. Zo voorkom je een grauwe gloed terwijl je toch een koele nuance krijgt. Probeer het voor de zekerheid eerst even uit op een (gehighlight/gebleekt) plukje van je haar.

Inwerktijd van een asnuance of combinatie met asnuance

De asnuance in haarverf ontwikkelt zich pas in de laatste fase van het inwerken van de verf. Let er dus speciaal bij asnuances goed op dat je de verf de hele aangegeven inwerktijd laat inwerken! Wij adviseren bij asnuances een inwerktijd van 45 minuten, waar dit bij al onze andere kleuren 35 minuten is. En asnuances vallen bijna altijd een kleurhoogte donkerder uit dan verwacht. Dus twijfel je over twee kleurhoogtes, kies dan de lichtste. Je kunt altijd nog donkerder verven, maar geverfd haar kun je niet lichter verven zonder dat je het blondeert. Dus heb je een as lichtbruin (6.1) gekozen en wil je toch liever de asblond (8.1), dan kan dit niet meer als je haar al geverfd is met as lichtbruin (6.1). Je moet dan zeker vier tot zes maanden wachten totdat de kleur opgelicht is tot een kleurhoogte acht en dat is lastig als je haar een bruine kleur heeft. Dus probeer altijd eerst een lichtere kleurhoogte, dan kun je zonder problemen nog een kleurhoogte donkerder gaan. Kijk even op onze Pinterest borden bij de verschillende askleuren om te zien welke askleur jouw voorkeur heeft. Wel zijn de afbeeldingen altijd een indicatie, het eindresultaat is altijd afhankelijk van jouw eigen haar.

Tot slot is het misschien fijn om te weten dat haarverf van WECOLOUR geen ammonia, PPD, resorcinol en parabenen bevat. De haarverf is daardoor veel zachter voor je haar en hoofdhuid. WECOLOUR haarverf bevat wat meer pigment om zonder ammonia toch een goede dekkracht te hebben en daardoor vallen onze kleuren vaak wat donkerder uit. Hopelijk hebben we je vragen zo helemaal beantwoord en weet je welke as haarkleur bij jou past. Wil je liever even sparren met één van onze kleurspecialisten? Plan een gratis video adviesgesprek in.

WECOLOUR asnuances

 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!