Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleur past bij een lentetype (en welke niet)?

Ben jij een lentetype? Dan heb je een warme huid. Om harmonie te creëren in je gezicht, kies je het beste voor warme blonde haarkleuren zoals een goudblond, karamel donkerblond of zand lichtblond. Ben je een lentetype met een herfstaandeel? Dan kun je kiezen voor een donkerdere warme tint. Heb je juist meer een koel aandeel? Hou dan de aanzet warm maar kies voor de lengtes voor een askleur.

Hoe weet je of je een lentetype bent?

Lentetypes zijn altijd licht en hebben zowel een lichte huid als lichte wenkbrauwen en lichte ogen. Er zit warmte, helderheid en een frisse blik in de oogopslag.

Kenmerken huid

Kenmerken haar

Kenmerken ogen

Lente types met een ander aandeel

Herken jij jezelf maar deels in bovenstaande beschrijving? Grote kans dat je nog een ander aandeel hebt. Zo zijn er lentetypes met een koel aandeel en lentetypes met een herfstaandeel.

Lentetypes met een herfstaandeel
Lentetypes met een herfstaandeel zijn wat donkerder en zien er minder 'breekbaar' uit. Het haar, de wimpers en de wenkbrauwen zijn donkerder maar niet zo donker als bij een herfsttype. Ze zweven als het ware tussen het lentetype en het herfsttype in.

Lentetypes met koel aandeel
Wanneer een lentetype een koel aandeel heeft, zie je dit vooral terug in het haar. Het lichtblonde haar lijkt iets koeler, al is het aan de aanzet wel warm. De huid heeft een duidelijk warme ondertoon maar de ogen zijn vaak weer koel (blauw, olijfbruin, olijfgroen).

Welke haarkleuren kies je als lentetype?

Wanneer je als lentetype de juiste haarkleur kiest, zal je zien dat je gezicht in harmonie is. Je hebt geen lagen make-up nodig om de verhoudingen in balans te brengen. Puur natuur is dan eigenlijk het mooiste. Ben jij een echt lentetype? Kies dan voor warme lichtblonde haarkleuren zoals goudblond (8.3), koper donkerblond (7.4) (voor een lichtere kleur mengen met de zeer licht natuurlijk blond (10.01) of kastanje blond (8.88). Ben je een lentetype met een herfstaandeel? Dan kun je kijken naar de karamel donkerblond (7.7) of de goud donkerblond (7.3). Wanneer je juist meer een koel aandeel hebt, zorg je voor een warme kleur in de aanzet maar kun je de lengtes het beste verven met een natuur- of een astint.

Bekende lentetypes

Benieuwd welke beroemdheden een lentetype zijn? Blake Lively, Chantal Janzen en Nicole Kidman zijn echte lentetypes. Koele kleuren zullen hen niet staan tenzij ze heel veel make up dragen om de verhoudingen weer in balans te krijgen.


Onze lentekleuren

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!