Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleur past bij een herfsttype (en welke niet)?

Het herfsttype heeft net als het lentetype een warme huid alleen is een herfsttype wat donkerder dan een lentetype. Om harmonie te creëren in je gezicht kies je voor warme donkerdere haarkleuren zoals de hazelnoot lichtbruin, de chocoladebruin of een mahonieroodbruin.

Hoe weet je of je een herfsttype bent?

Een herfsttype herken je vaak aan een middenbruine haarkleur, aan de warme ondertoon in de huid en de donkere verzadigde kleuren in het gezicht.

Kenmerken huid

Kenmerken haar

Kenmerken ogen

Herfsttypes met een ander aandeel

Herken jij jezelf maar deels in bovenstaande beschrijving? Grote kans dat je nog een ander aandeel hebt. Zo zijn er herfsttypes met lente tendens of een koel aandeel. Lees hieronder waar je deze types aan herkent. 

Herfsttype met lente tendens
Herfsttypes met een lente tendens hebben rood of honingbruin tot honingblond haar. De wenkbrauwen zijn lichter en minder aanwezig dan bij echte herfsttypes. Echter zijn de kleuren in het gezicht niet zo licht als bij het lentetype.

Herfsttype met een koel aandeel
Koele herfsttypes hebben een warme ondertoon in de huid maar vaak een koel aandeel doordat er een koele gloed over het haar of in de ogen zit. Denk aan blauwe ogen of een zwartbruine gloed in de wenkbrauwen of het haar. De aanzet van het haar is wel vaak warm.  

Welke haarkleuren kies je als herfsttype?

Een herfsttype is een warm type dus een warme haarkleur zal de kleuren in je gezicht in balans houden. Wanneer je voor een koele haarkleur kiest, zal je zien dat rode vlekjes en oneffenheden opeens veel meer opvallen. Voorbeelden van warme haarkleuren zijn onze chocoladebruin (5.7) of hazelnoot lichtbruin (6.71). Ben je een herfsttype met een lentetendens? Kies dan voor een iets lichtere warme tint zoals de karamel donkerblond (7.7) , koper donkerblond (7.4) of kastanje blond (8.88). Heb je juist meer een koel aandeel? Hou de aanzet dan altijd warm maar kies voor de lengtes een natuur of astint, eventueel in de vorm van highlights.

Wat zijn bekende herfsttypes?

Bekende herfsttypes zijn Leontine Borsato, Barbara Barends en Julia Roberts. Zij kiezen het beste voor donkere warme haarkleuren. Astinten, mahonietinten en heel blond kunnen zij beter vermijden.  

 

Onze herfstkleuren 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!