Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleur past bij een wintertype (en welke niet)?

Wintertypes hebben een koele huid, te herkennen aan de blauw/roze ondertoon. Haarkleuren die het mooiste staan bij wintertypes zijn koele haarkleuren zoals een as donkerbruin, bruin, of asbruin. Warme haarkleuren kunnen door wintertypes het beste worden vermeden. 

Hoe weet je of je een wintertype bent?

Wintertypes vallen op door hun contrasten. Er zijn twee wintertypes. Het zogenaamde ‘Sneeuwwitje’ type en het Zuid-Europees ogende wintertype.

Het 'Sneeuwwitje' wintertype is te herkennen aan de lichte huid met een duidelijk koel blauwachtige ondertoon. Het haar vormt een sterk contrast en is vaak zwart tot bruin. Peper en zout is ook mogelijk. De ogen zijn diepblauw, groen, bruin of grijsblauw maar altijd koel van kleur (dus bijvoorbeeld niet olijfgroen).

Het Zuid-Europees ogende wintertype heeft eigenlijk het hele jaar door een bruine huid maar wel altijd met een koele ondertoon en licht roze blosjes. Denk aan halfvolle melk (bij koele types) in plaats van koffiemelk (warme types). Het haar is donkerblond tot donkerbruin of zwart. De ogen zijn koel van kleur en kunnen bruin, zwartbruin, groenbruin of groenblauw, staalblauw, grijs, grijsgroen of grijsblauw zijn. Dit type heeft in ieder geval contrastrijke ogen en wenkbrauwen.

Welke haarkleuren kies je als wintertype?

Als wintertype ben je een koel type. Koele haarkleuren zullen je daarom prachtig staan. Denk aan een zwart, as donkerbruin, asbruin, bruin of mahoniebruin. Warme kleuren kun je het beste vermijden. Deze zullen oneffenheden en rode vlekjes juist extra doen oplichten terwijl een koele kleur de harmonie in je gezicht houdt.

Bekende wintertypes

Caro Emerald, Demi Moore en Amanda Peet zijn bekende wintertypes. Je herkent ze aan het duidelijke contrast in het gezicht. Donkere matte haarkleuren staan hen het mooiste.

 

Onze winterkleuren

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!