Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleur past bij een zomertype (en welke niet)?

Als zomertype heb je een koele ondertoon in je huid. Astinten en neutrale haarkleuren passen het beste bij een zomertype. Denk aan een asblond, natuurlijk blond of zeer licht asblond.

Hoe weet je of je een zomertype bent?

Zomertypes hebben een blauwe/roze ondertoon in de huid (koel). 60% van de Nederlandse vrouwen is een zomertype, grote kans dus dat je hieronder valt. Wat de kenmerken zijn van een zomertype? We zetten ze voor je op een rij.

Kenmerken huid

Kenmerken haar

Kenmerken ogen

Zomertypes met ander aandeel

Herken jij jezelf niet helemaal in het bovenstaande? Grote kans dat je nog een ander aandeel hebt. Zo zijn er zomertypes met een wintertendens en zomertypes met een warm aandeel. 

Zomertypes met wintertendens
Bij zomertypes met een wintertendens is het haar wat donkerder maar nog steeds assig. De oogkleur en de wenkbrauwen zijn fel en medium tot donkergekleurd. Ook is de pigmentatie contrastrijker maar niet zo duidelijk aanwezig als bij een echt wintertype.

Zomertypes met een warm aandeel
Bij zomertypes met een warm aandeel zie je in het haar een licht gouden gloed. De huid kan warme zomersproeten hebben en de ogen zijn licht in de kleuren olijfgroen, olijfbruin of goudbruin. De ondertoon in de huid is echter altijd koel.

Welke haarkleuren kies je als zomertype?

Zomertypes kiezen het beste voor koele en neutrale haarkleuren. Denk aan een as lichtblond (9.1), middenblond (8.0) of as zeer lichtblond (11.1). Warme kleuren kun je het beste vermijden. Deze zullen oneffenheden en rode vlekjes juist extra doen oplichten terwijl een koele kleur de harmonie in je gezicht houdt.

Ben je een zomertype met een wintertendens? Kies dan voor een ietwat donkerdere astint zoals de as donkerblond (7.1). Heb je juist meer een warm aandeel? Kies dan voor een zand lichtblond (9.13) of meng de goud lichtblond (9.3) met een natuurlijk blond (8.0).

Bekende zomertypes

Cameron Diaz, Eva Jinek en Anita Witzier zijn bekende zomertypes. Zij kenmerken zich alle drie door hun koele huid, koele blauw/groene ogen en asblond haar. Wanneer zij zouden kiezen voor een warme haarkleur (hebben ze in het verleden gedaan, google maar eens), zie je dat de rode vlekjes en andere oneffenheden veel beter zichtbaar worden. Er moet veel meer make up worden gedragen om de harmonie in het gezicht terug te brengen. Zonde! Ben jij een zomertype? Kies dan dus echt voor een matte, koele haarkleur.

 

Onze zomerkleuren

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!