Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleur past bij mijn huid?

Als je wilt weten welke haarkleur mooi bij je huid past, en welke haarkleuren jou het beste staan, lees dan deze blog en bekijk de video die wij maakten met kleurspecialist. Je leert hoe je de ondertoon van je huid bepaalt. Daarna lees je of je een lente-, zomer-, herfst- of wintertype bent en welke haarkleuren jou doen stralen. Vervolgens filter je in onze haarverfshop op jouw seizoenstype en zie je meteen welke kleuren voor jou de beste keuze zijn.

Het bepalen van de ondertoon in je huid

Om er achter te komen welke haarkleur bij jouw huid past, begin je bij de basis namelijk het bepalen van de ondertoon van je huid. Kijk hiervoor naar de kleur van de aderen in je pols. Zijn deze blauw? Dan heb jij een rozige huid en een koele ondertoon. Zijn jouw aderen wat groenig? Dan is jouw huid eerder wat gelig dan roze. Dit betekent dat je een warme ondertoon hebt in jouw huid. Zie je het niet duidelijk? Het kan zijn dat je een 'neutraal' type bent. Lees even verder.

Weet je nog niet helemaal zeker wat jouw ondertoon is? Je kunt dit nog checken door te kijken welke kleuren het beste staan bij jouw (onopgemaakte) gezicht. Haal eventuele make-up van je gezicht en wikkel een witte handdoek om je haar (je huidige haarkleur kan afleiden). Pak een kledingstuk, doek of sjaal met een warme kleur (bijvoorbeeld rood/oranje/geel/bruin, kleuren met een gele ondertoon) en een t-shirt met een koele kleur (bijvoorbeeld blauw/paars/roze/groen, kleuren met een blauwe ondertoon). Leg de stof om je hals en kijk in de spiegel wat de kleuren met de huid van je gezicht doen. Zie je bij de warme kleuren dat de rode plekjes in je huid meer geaccentueerd worden? Dan ben je waarschijnlijk een 'koel' type. Ontstaat er juist harmonie door het dragen van warme kleuren? Dan ben je waarschijnlijk een 'warm' type.

Hetzelfde geldt voor de koele kleuren. Staan deze wat flets in je gezicht? Dan ben je waarschijnlijk een warm type. Brengen de koele kleuren juist meer harmonie? Dan ben je waarschijnlijk een koel type.

Nog steeds niet duidelijk? Lucky you! Je kunt ook een neutrale ondertoon hebben. Dan staan zowel de warme als koele kleuren jou goed!

Het bepalen van jouw seizoenstype

Nu je weet of je een koele of warme ondertoon in je huid hebt, kun je bepalen welk seizoenstype je bent. Heb je een koele ondertoon in je huid? Dan ben je een zomer- of een wintertype. Is jouw huid 'warme'? Dan ben je een lente- of herfsttype.

Zomertype (koel)

Een zomertype heeft een assige, koele ondertoon met blauw/roze tinten. Eventuele sproetjes zijn eerder leverkleurig dan goudgeel. Je haar is van nature assig lichtblond tot donkerblond of een beetje matbruin. Je ogen zijn grijs, groen of blauw. Bekende zomertypes zijn Anita Witzier en Eva Jinek.

Wintertype (koel)

Om het makkelijk te maken zijn er twee wintertypes; het Sneeuwwitje type en het donkere wintertype. Het Sneeuwwitje type heeft een lichte huid met een koele ondertoon die niet snel bruint in de zon. Het haar vormt vaak een sterk contrast (donker) met de huid. De ogen zijn diepblauw, groen of bruin of grijsblauw.

Het mediterrane of donkere wintertype heeft een huid die eigenlijk het hele jaar door bruin is, maar wel een koele ondertoon heeft. Te herkennen aan licht roze blosjes. Het haar is donkerblond tot zwart en de ogen bruin, zwartbruin, groenbruin, grijsgroen/grijsblauw. Een bekend donker wintertype is Annechien Steenhuizen.

Lentetype (warm)

Een lentetype heeft een perzikachtige tot ivoorbeige kleur huid. Zomersproetjes komen bij lentetypes vaak voor. Het haar is blond tot midden blond en heeft een mooie natuurlijke glans. De kleur kan uiteenlopen van rood, koper tot goud maar het heeft in ieder geval altijd een warme gloed. De ogen zijn meestal warm bruin, jade, groen/blauw, helderblauw van kleur. De wenkbrauwen zijn vaak erg licht, bijna doorzichtig. Bekende lentetypes zijn Chantal Janzen en Nicole Kidman.

Herfsttype (warm)

Het herfsttype heeft een warme romige huid (denk aan koffiemelk) met een gouden gloed die goed bruint. Het haar is medium- of honingbruin. Ook donkerbruin is mogelijk maar dan zie je wel vaak een karakteristieke rode gloed. De kleur van de ogen doen je denken aan olijf, hazelnoot, petrol of turquoise en ligt dus tussen bruin en groen in. Bekende herfsttypes zijn Julia Roberts en Leontine Borsato.

Vind je het nog lastig om te bepalen welke type jij bent? Dat kan, want er zijn ook mensen die tussen de seizoenstypes in zitten. Wil je persoonlijk advies over een passende haarkleur en/of ook kledingadvies? Kleurspecialist Helma van Kleur & Stijl geeft kleur- en stijlanalyses op maat. Bezoek haar website voor meer infomatie. 

Welke haarkleur past bij jouw huid?

Lentetypes zijn warm en kiezen voor het mooiste resultaat dan ook voor een warme haarkleur. Je kunt denken aan de volgende kleuren:

Zomertypes zijn vaak lichte types en kunnen dus het beste kiezen voor een blonde haarkleur. As- en natuurtinten staan het mooiste bij de koele huid van een zomertype:

Herfsttypes zijn donkerder en kiezen daarom ook het beste voor een donkerdere warme haarkleur. De volgende haarkleuren staan je als herfsttype prachtig:

Wintertypes kunnen het beste kiezen voor een donkere haarkleur in een natuur- of astint. De volgende haarkleuren staan prachtig bij wintertypes:

Waarom de haarkleuren van WECOLOUR zo goed bij jou passen

De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk en bevat zo min mogelijk schadelijke stoffen. Je merkt dat direct aan je haar! De haarverf is zacht en mild, ruikt neutraal en geeft je haar een mooie natuurlijke haarkleur die lang mooi blijft. Alle 44 kleuren zijn zó gemengd dat ze grijsdekkend zijn. Ook de nuances as en rood dekken goed op grijs haar.

Welk seizoenstype je ook bent, bij WECOLOUR is er een haarkleur die bij jouw huid past. Hou er wel rekening mee dat felle (rood) tinten op licht (of grijs) haar veel feller worden dan op donkerder haar. Je kunt de kleur dan mengen met een natuurnuance (.0) in dezelfde kleurhoogte. WECOLOUR haarverf is na opening een jaar houdbaar; je hoeft dus niets weg te gooien. Ideaal als uitgroeiset om tussendoor je uitgroei bij te werken. Een compleet pakket haarverf kost € 19,95. Bestel je twee pakketten, dan betaal je € 18,95 en bij vier pakketten is de prijs per pakket € 17,95. De haarverf wordt geleverd in een mooie verpakking die door de brievenbus past. Ook kun je een abonnement afsluiten. Je ontvangt jouw kleur(en) en andere haarproducten dan automatisch, met extra korting. Handig als je eenmaal weet welke haarkleur echt past bij jouw huid!

 

Vind jouw haarkleur

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!