Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Welke haarkleuren staan het beste als je haar grijs wordt?

Verf jij je haar nog in de kleur die je haar had voordat je grijs werd? Dat is als je wat ouder wordt vaak niet meer de beste keuze. Tijd om de kleur haarverf die je gebruikt even onder de loep te nemen. Want met het pigment in je haar, verdwijnt ook het pigment uit je gezicht. De kleur van je gezicht wordt dan meestal wat lichter. En hoewel jouw ideale kleur wel dicht bij jouw oorspronkelijke kleur ligt, is het waarschijnlijk mooier om je haar wat lichter te verven. Zo zie je er jonger uit en je ogen vallen ook meer op! En, mooi meegenomen, grijze uitgroei is minder storend bij een lichtere kleur.

Kies voor een lichtere haarkleur

Als je grijs begint te worden en je ervoor kiest om je haar te verven, is de kans groot dat je verft in je oorspronkelijke haarkleur. Je wilt immers gewoon jezelf blijven. In het begin is dit een goede keuze, maar naarmate je haar grijzer wordt verandert ook de kleur van je gezicht. En dan staat een lichtere kleur vaak beter. Je haarzakjes produceren minder pigment naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Pigmentloos haar is altijd wit (kleurloos). Grijs haar bestaat dus eigenlijk niet! Het haar lijkt grijs, omdat er witte haren tussen je eigen haarkleur zitten. Soms weten mensen niet eens precies wat nu hun natuurlijke haarkleur is, kijk dan naar je jeugdfoto's.

Met het verdwijnen van de melanine in je haar, wordt ook je gezicht lichter. Dit komt doordat ook je huid pigment verliest. Je vroegere haarkleur is dan vaak niet meer je beste keuze. Je nieuwe ideale kleur ligt wel dicht bij je oorspronkelijke haarkleur liggen. Je oogt jonger als je kiest voor een wat lichtere haarkleur, in ieder geval als omlijsting van je gezicht. Naar achteren toe kun je wel geleidelijk naar wat donkerder gaan als je dat zou willen. Je hoort van veel mensen dan ook terug, als ze al grijs worden, dat een donkere haarkleur zo ‘hard’ staat. Dit komt doordat het contrast met de huid steeds groter wordt naarmate je huid lichter wordt. Ook worden lijntjes en rimpeltjes meer geaccentueerd door donkerder haar. Een ander groot voordeel van een lichtere kleur is dat grijze uitgroei minder opvalt. Hierdoor hoef je minder vaak te verven.

Wat zijn goede kleuren, nu je grijzer wordt?

Was je blond? Mooie blonde goeddekkende haarkleuren zijn dan bijvoorbeeld onze Goud lichtblond (9.3), de Natuurlijk lichtblond (9.0) of Natuurlijk blond (8.0). Onze intens kleuren die eindigen op .00 zijn speciaal ontwikkeld voor een perfecte prijsdekking. Ben je brunette? Dan kunnen Donkerblond (7.0) of Lichtbruin (6.0) ook goede opties zijn. Zoals je misschien al weet, vallen WECOLOUR haarkleuren vaak een kleurhoogte donkerder uit namelijk. Met zwart haar zou je bijvoorbeeld de 5.0 kunnen proberen. Dit is middenbruin, die ook vaak wat donkerder uitvalt. Dekt deze niet goed? Dan kun je de 5.0 heel goed mengen met de 4.0 donkerbruin.

Stappenplan om langzaam naar een lichtere haarkleur te gaan

In dit voorbeeld gaan we van donkerbruin (kleurhoogte 4) naar donkerblond (kleurhoogte 7 bij WECOLOUR). Je kunt dit ook voor een andere uitgangskleur toepassen. En wil je niet twee maar drie kleurhoogtes lichter uitkomen? Dan heb je met 30 weken je doel bereikt! We gaan hier ervan uit dat je je uitgroei om de vijf weken wilt verven. Als je sneller wilt verven, kan dat natuurlijk ook. Heb jij al blond of lichtblond haar? Ga dan niet voor lichter blond dan kleurhoogte 10.01.

Van kleurhoogte 4 naar kleurhoogte 7 in ruim een jaar
Verf je gehele haar met Bruin (5.0) (na oplichten als je haar al geverfd was).
5 en 10 weken: Verf 2x je uitgroei met een combi van gelijke delen Bruin (5.0) en Lichtbruin (6.0) (zonder opfrissen lengtes)
15 weken: Verf je gehele haar met een combi van gelijke delen Bruin (5.0) en Lichtbruin (6.0)
20 weken en 25 weken: Verf 2x je uitgroei met de Lichtbruin (6.0) (zonder opfrissen lengtes)
30 weken: Verf je gehele haar met de Lichtbruin (6.0)
35 weken en 40 weken: Verf 2x je uitgroei met een combi van gelijke delen Lichtbruin (6.0) en Donkerblond (7.0) (zonder opfrissen lengtes)
45 weken: Verf je gehele haar met een combi van gelijke delen Lichtbruin (6.0) en Donkerblond (7.0)
50 en 55 weken: Verf 2x je uitgroei met de Donkerblond (7.0) (zonder opfrissen lengtes)
60 weken: Verf je gehele haar met de Donkerblond (7.0)

Daarna kun  je je uitgroei ook twee keer bijwerken voordat je het weer helemaal met de 7 verft. Het is het mooist als je dan ook de lengtes opfrist, dit doe je zo: Je maakt iets meer verf aan dan je normaal doet voor alleen je uitgroei. Je verft dan de uitgroei zoals gewend en laat dit 20 minuten inwerken. De rest van het mengsel meng je dan met 1/3 water en breng je aan op de lengtes. Het geheel laat je dan nog eens 15 minuten inwerken. Hoeveel verf je aanmaakt is natuurlijk afhankelijk van de lengte van je haar. Je maakt 1/3edeel minder verf aan dan dat je normaal doet als je je gehele haar verft. Dus gebruik je normaal een hele tube verf met een flesje activator, gebruik dan nu ongeveer 40 gram kleurcrème, 40 gram activator en 40 gram water. 

Voeg een beetje warmte toe aan je grijze haar 

Met het pigment, verdwijnt ook de warmte geleidelijk uit je huid. Het is dan mooier om wat meer warmte toe te voegen aan je haarkleur of in ieder geval niet meer te kiezen voor astinten. Daarnaast dekken askleuren minder goed op grijs haar. Wil je niet echt warm? Kies dan een natuurkleur, dit zijn de kleuren Zwartbruin (3.0), Donkerbruin (4.0), Bruin (5.0), Lichtbruin (6.0), Donkerblond (7.0), Natuurlijk blond (8.0), Lichtblond (9.0) en Zeer licht natuurlijk blond (10.01).

Lijkt warm je wel wat? Als je ze mengt met natuurkleuren bepaal je zelf hoe warm ze mogen worden. Voor je uitgroei gebruik je nooit alleen een warme tint. Dit wordt of heel fel of je krijgt geen mooie dekking. Je kunt het beste de kleur mengen met een natuurtint zodat je een mooie grijsdekking krijgt en ook niet een te felle kleur. De lengtes van je haar die al gekleurd zijn, kun je wel doen met de warme kleuren. Warme tinten zijn bijvoorbeeld koper-, mahonie-, goud- of chocoladetinten. Wil je meer weten over deze kleuren? Lees dan onze blog over: warme haarkleuren. Heb je moeite met het bepalen van een voor jou goede nieuwe kleur of kun je wel wat advies gebruiken hierbij? Wij adviseren je graag! Stuur ons je foto per e-mail, geef ons wat informatie over of het nu geverfd is en wat je zou willen en wij helpen je bij het kiezen van je nieuwe kleur. 

Goede verzorging van je haar 

Als je haar grijs wordt, verandert ook de structuur van je haar. Grijs haar is helaas stugger en brozer dan dat je gewend bent. Als de conditie van je haar broos en droog is, maakt dit je ook ouder. Goed voor je haar zorgen is echt broodnodig! Als je haar in een goede conditie is, oog je namelijk jonger. Door gebruik te maken van verzorgingsproducten zonder sulfaat en resorcinol, blijft de kwaliteit van je haar en je hoofdhuid veel gezonder. Je haar droogt minder snel uit en het wordt beter verzorgd. Als je haar gezond is blijft je geverfde kleur ook veel langer mooi. Ook zal de kleur niet zo snel te donker vallen. Want hoe poreuzer je haar, hoe meer je haar de verf  omdat je haar opzuigt. Heb je droog, fijn of poreus haar, dan zie je vaak dat de kleur donkerder uitvalt dan je zou willen. Onze verzorgings- en stylingproducten zijn, net als onze haarverf, zo puur mogelijk en daardoor veel beter voor je haar en hoofdhuid. Heb je echt heel droog, poreus of pluizig haar? Dan kan de Dark Bamboo een heel goed effect op jouw haar hebben. Dit is een reinigende treatment op basis van witte klei. Deze is speciaal voor droog en gekleurd haar en ook ideaal voor grijs haar. Het haar wordt minder hard en voelt zacht aan. De Dark Bamboo is geheel op natuurlijke basis en schuimt helemaal niet. Het liefste breng je het aan op droog haar, zo kunnen alle verzorgingselementen hun werk goed doen. Ook zou je Argan Silk kunnen proberen. Dit is een rijke, verzorgende formule voor je (gekleurde) haar. Argan Silk hydrateert, voedt en zorgt voor een zijdezachte glans. Daarnaast beschermt het je haar tegen hitte. Perfect voor droger haar! Je gebruikt Argan Silk na het wassen en je spoelt het niet uit. Nog meer verzorging nodig? Ons paradepaardje is het Colour Mask. Dit product kun je toevoegen aan je haarverf of als zeer intensief masker gebruiken. Als je meerdere producten bestelt, ontvang je korting. Lees meer over de stapelkorting bij WECOLOUR.

Als je rekening houdt met de kleurkeuze- en verzorgingstips uit deze blog 'welke haarkleuren staan het beste als je grijs wordt', maak je écht een verschil. 

Kies je nieuwe kleur!

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!