Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haar succesvol verven voor beginners, een stappenplan!

Als je zelf je haar gaat verven en je hebt dit nog nooit gedaan, dan begint het met het kiezen van de juiste haarkleur en het volgen van een stappenplan. Je kunt het beste eerst maximaal twee kleurhoogtes lichter of donkerder verven (lichter dan twee kleurhoogtes lukt sowieso al niet met haarverf). Gebruik onze haarkleuradvies tool om aan de hand van jouw antwoorden op de vragen, te bepalen uit welke haarkleuren jij kunt kiezen voor een mooi resultaat. Ben je allergisch voor haarverf of twijfel je of je mogelijk allergisch bent, doe dan eerst een allergietest. 

Stap 1: Bepaal welke kleurhoogte je haar nu heeft

Is je haar nu niet geverfd? Bepaal dan eerst wat de kleur van jouw eigen haar is. Hoe donker of licht is jouw eigen haar? Vergelijk de (gemiddelde) kleur van jouw haar met de kleuren op onze website. Je weet dan je eigen kleurhoogte. Kleurhoogtes lopen van Zwart (1.0) tot de Zeer licht asblond (11.1). Bepaal voor jezelf op welke kleurhoogte je zit, die dus van 1 tot en met 13,95 kan lopen. Onze haarverf wordt standaard geleverd met 6% waterstofperoxide. Hiermee kun je ongeverfd haar één tot twee kleurhoogtes oplichten. De uitzondering is de Zeer licht asblond (11.1), deze wordt bij WECOLOUR geleverd met 9% waterstofperoxide en kan ongeverfd haar tot drie kleurhoogtes oplichten. Eventueel kun je ook voor 12% waterstofperoxide kiezen bij het bestellen van je 11.1. Hiermee kun je ongeverfd haar tot vier kleurhoogtes oplichten. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger het percentage waterstofperoxide is, hoe belastender voor je haar. Wil je je haar blonderen? Dit kan niet met haarverf. Om je haar te blonderen moet je het haar ontkleuren en dit is erg slecht voor het haar. Wil je het toch blonderen? Ga hiervoor dan altijd naar de kapper. Zo voorkom je dat je straks met oranje of groen haar rondloopt. 

Wil je je haar donkerder verven? Dat kan natuurlijk! Kies dan het liefst voor een kleurhoogte die maar één of twee kleurhoogtes donkerder is dan je eigen haar. Je kunt maximaal vier kleurhoogtes donkerder gaan. Bij twijfel: Kies altijd voor de lichtste kleur. Misschien pakt de kleur namelijk donkerder uit dan je verwachtte. En ook om de volgende reden: geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven, maar wel altijd donkerder. 

Wil je je haar lichter verven? Met onze verf kun je, op jouw ongeverfde haar tot maximaal twee kleurhoogtes lichter gaan. Dus zit je zelf op kleurhoogte 5 (bruin), dan kun je als lichtste kleur kiezen voor de Donkerblond (7.0). Een uitzondering is onze Zeer licht asblond (11.1), deze licht maximaal drie tinten op. Deze kun je dus kiezen als je zelf op kleurhoogte 8 of hoger (lichter) zit.

Is je haar nu wel geverfd? Welke kleurhoogte heeft je haar nu? Je kunt géén lichtere kleur kiezen. Wél kun je in principe je geverfde haar tot vier tinten donkerder verven. Of in dezelfde kleurhoogte maar dan in een andere nuance.

Stap 2. Kiezen kleurnuance van de haarkleur 

Weet je (ongeveer) welke kleurhoogte je wilt? Denk dan eens na over de kleurnuances binnen die kleurhoogte. Het tweede nummer in een haarkleur, dus het eerste cijfer na de punt, staat voor de volgende nuance:

.0 natuurkleur, 
.1 of A: as,
.2 of V: parelmoer,
.3 of G: goud,
.4 of C: koper,
.5 of M: mahonie,
.6 of R: rood,
.7 of G: chocola/mat, .7 of G: chocola/mat,
.8: kastanje.

De natuurnuances (.0) dekken het beste op grijs haar en bevatten geen warme of koele nuances. Heb je veel warmte in je haar en wil je dit maskeren? Kies dan voor een astint. De overige kleuren zijn overwegend warme nuances. Benieuwd welke kleur het beste bij jouw huid past? Stel hiervoor eerst vast welk kleurentype je bent.

Als je liever een combinatie hebt van twee kleuren kan dat ook. Onze kleuren zijn onderling te mengen. Ben je erg grijs dan kan een paarse of rode kleur heel mooi zijn, hou er alleen rekening mee dat de kleur op grijs haar heel fel wordt. Je uitgroei kun je dan ook het beste doen met twee kleuren. Je mengt dan een natuurtint (.0) met een andere kleur zoals bijvoorbeeld de Koper donkerblond (7.4), Koperrood lichtbruin (6.64), Koper lichtbruin (6.4), Mahonie bruin (5.5) of Mahonierood bruin (4.65).

Stap 3. Bepalen aantal verfverpakkingen 

Heb je lang, veel of dik haar? Dan heb je misschien meer dan één verpakking haarverf nodig. Een pakket haarverf is namelijk voldoende voor gemiddeld haar dat tot op schouderlengte komt. Kijk dus even goed hoeveel verpakkingen verf jij nodig hebt. Niets zo vervelend als er tijdens het verven achterkomen dat je haarverf tekort komt... Bestel je meerdere verpakkingen tegelijk op WECOLOUR? Dan krijg je korting! Bij het bestellen van twee pakketten haarverf betaal je €18,95 per stuk, en bij het bestellen van vier of meer producten betaal je voor de haarverf slechts € 17,95.

Stap 4. Mogelijk allergisch?

Ben je misschien allergisch voor haarverf? Vraag dan een tester aan in de door jou gewenste kleur. Omdat de samenstelling per haarkleur verschilt, is het belangrijk de juiste kleur te testen. Allergische reacties kunnen namelijk per kleur verschillen. De rode tinten bevatten naast PPD ook geen TDS en geven doordoor bijna nooit een allergische reactie. De donkere tinten juist weer wel. Bij de tester, die we je voor €5 toesturen, zit een uitgebreide beschrijving hoe je de allergietest het beste uit kunt voeren. Ook krijg je een kortingscode van €5 die je kunt besteden in onze webshop.

Stap 5. Bestel je gewenste kleur bij WECOLOUR

Geen last van allergie? Bestel je haarverf. Bestel je op werkdagen voor 16.00 uur? Dan versturen wij de bestelling diezelfde dag nog. En je betaalt geen verzendkosten in Nederland. In Duitsland en Belgie betaal je geen verzendkosten vanaf €50.

Stap 6. Twee dagen voor het verven je haar al niet meer wassen

Was de twee dagen voordat je je haar wilt verven je haar niet. De verf pakt juist beter op ongewassen haar. Ook beschermen de natuurlijke oliën je hoofdhuid beter tegen de verf. De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk maar verven is nog altijd chemisch. Sommige mensen voelen de activator op het hoofd prikken en dan helpt het als je hoofdhuid niet helemaal schoon is en een soort beschermlaagje heeft tegen de verf. Wel is het zo dat je na de laatste keer wassen voor het verven beter geen masker, conditioner, wax of producten op oliebasis in je haar kunt doen. De verf pakt anders misschien niet goed. Ook uitgroeispray kun je helaas beter niet gebruiken.

Stap 7. Het verven van je haar

Lees de gebruiksaanwijzing (kleurhoogtes 1 t/m 11.1 met 6% activator) of gebruiksaanwijzing as zeer lichtblond 11.1 met 9 of 12% activator aandachtig door en zorg dat je alle benodigdheden klaar hebt staan. Verf je haar precies zoals in de instructie en hou je aan de inwerktijd, dan weet je zeker dat het goed zal pakken. Als je gaat beginnen met jouw haar verven, wees voorzichtig, werk netjes en gebruik de handschoenen. Zorg ervoor dat je geen verf knoeit (dus gebruik vooral een krant waar je het bakje voor de verf op zet) en meng de kleurcrème met activator. Begin met de voorcontouren, de scheidingen en daarna de lengtes. Wees niet te zuinig met verf, want dan kan het zijn dat de dekking niet voldoende is. Na 35 minuten (en na 45 minuten bij haarkleur 11.1) spoel je de verf uit je haar met water. Eventueel kun je de verf bij andere kleuren dan de Zeer licht asblond (11.1) ook 45 minuten laten intrekken als jouw haar moeilijk dekt bijvoorbeeld. Was het daarna met de WECOLOUR shampoo en gebruik de conditioner. In plaats van de shampoo en conditioner kan je ook onze Dark Bamboo gebruiken om de haarverf uit je haar te wassen. De dark bamboo heeft een reinigende werking en de zwarte bamboo helpt de chemicaliën verwijderen. Het schuimt helemaal niet, dus het is wel even wennen. Het resultaat mag er zijn. Je haar is zacht en schoon.

Als het goed is, heeft de verf goed gepakt en is de kleur geworden zoals je verwachtte. We hebben nog wat extra tips voor mensen met grijs haar. En wees lief voor je haar want zo hou je de kleur langer mooi. Ben je niet tevreden over de kleur of heeft de verf niet goed heeft gepakt? Stuur ons een berichtje. Wij geven je graag persoonlijk advies en helpen je verder.

Waarom jouw haar verven met WECOLOUR?

Als je jouw haar gaat verven, wil je niet onnodig allerlei schadelijke stoffen en middelen op jouw hoofd. Om die reden heeft WECOLOUR bij de ontwikkeling van de verf getracht om het aantal niet-noodzakelijke en schadelijke stoffen zo laag mogelijk te houden.

Twijfel je toch nog? Lees dan wat onze klanten zeggen over WECOLOUR haarverf of mail ons. We geven je graag vrijblijvend advies.

Bestel jouw haarverf in de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!