Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Zilvershampoo

Wanneer je haar blond geverfd is of van nature een lichte kleur heeft, kan het zijn dat je snel last hebt van een gele gloed in je haar. Het gebruiken van een zilvershampoo kan deze ongewenste kleur in je haar neutraliseren. Het werkende ingrediënt in de shampoo is paars pigment. Naast zilvershampoo kun je ook kiezen een toner te gebruiken om van een gele gloed af te komen.

Waarom wordt je haar geel?

Als je van nature blond bent of je haar blond hebt geverfd, kan het zijn dat de kleur na verloop van tijd een gele gloed krijgt. De oorzaak is simpel: wit of grijs haar bevat namelijk weinig tot geen pigment. Daardoor zijn kleuren die het opneemt goed zichtbaar. Je lichte haar kan snel een gele gloed krijgen door bijvoorbeeld zonlicht, water, chloor, rook, voeding, medicijnen maar ook door het gebruik van bepaalde haarverzorgingsproducten.

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo, ook wel bekend als de paarse shampoo, is een product dat speciaal is ontwikkeld om deze gloed tegen te gaan. Of je haar nu geverfd is of van nature een lichte kleur heeft, zoals wit, grijs of blond. Ook voor brunettes met highlights kan zilvershampoo een uitkomst bieden. Het werkende ingrediënt in de shampoo is het paarse pigment, dat vaak afkomstig is van lavendel.

Hoe werkt zilvershampoo? 

In zilvershampoo zit paars pigment. Om te begrijpen wat het paarse pigment doet, gaan we iets dieper in op de theorie achter het kleuren. De primaire kleuren zijn rood, blauw en geel. Als je deze kleuren met elkaar mengt, krijg je de kleuren, groen, oranje en paars. Dit worden ook wel de secundaire kleuren genoemd. Geel en paars staan tegenover elkaar in deze kleurencirkel. Zo wordt de gele gloed in je haar geneutraliseerd door het paarse pigment in zilvershampoo. Daarnaast reinigt zilvershampoo natuurlijk ook je haar, zoals iedere shampoo doet.

Zilvershampoo is niet hetzelfde als haarverf. Bij haarverf wordt er gebruik gemaakt van een ontwikkelaar zoals waterstofperoxide en bij zilvershampoo is dat niet het geval. De kleuring is daarom ook niet zo sterk en minder agressief voor je haar.

Ben je een brunette en heeft jouw haar een warme of oranje/koperen gloed? Ook dan kan je zilvershampoo gebruiken. Het effect zal wel een stuk minder zijn dan wanneer je het op licht haar gebruikt. Hoe donkerder het haar, hoe minder effect de zilvershampoo heeft. Er zijn ook speciale shampoos met blauw pigment, bedoeld voor donker haar, wat de oranje gloed in je haar kan neutraliseren.

Waar moet je op letten bij het kopen van zilvershampoo?

Vooral wanneer je haar of hoofdhuid al wat droger is, is het verstandig om een zilvershampoo te kopen zonder sulfaten en mét verzorgende, hydraterende ingrediënten. In tegenstelling tot gewone shampoo verzorgt zilvershampoo je haar namelijk meestal niet. Sulfaten zijn agressievere stoffen die heel goed vetten en oliën lossen en je shampoo lekker laat schuimen. Maar naast vuil worden ook de natuurlijke talg en oliën die je haar en hoofdhuid nodig hebben om soepel te blijven verwijderd. Hierdoor loop je het risico dat je haar nog droger wordt. Gebruik daarom na het wassen van je haar met zilvershampoo ook een conditioner of masker om je haar extra te verzorgen. 

Hoe vaak kan ik zilvershampoo gebruiken?

Wanneer je zilvershampoo één keer per week of zelfs per maand gebruikt kan het al voldoende zijn om de warme gloed uit je haar te krijgen en de kleur te neutraliseren. Het is ook afhankelijk van je oorspronkelijke haarkleur en hoe vaak je je haar wast. Heb je van jezelf donker haar en heb je het geblondeerd, dan zal de shampoo minder lang effect hebben dan wanneer je voorheen lichter was. Ook het aantal wasbeurten is bepalend. Met het wassen slijt het paarse pigment uit je haar. Hoe vaker je het wast, hoe sneller de gele gloed zal terugkomen. Probeer je haar minder vaak te wassen en de zilvershampoo één keer om de drie of vier wasbeurten te gebruiken. Gebruik het in ieder geval niet te vaak. Hierdoor loop je namelijk het risico dat je haar paarsig wordt en je haar meer uitdroogt. Heb je de zilvershampoo te vaak gebruikt of te lang laten intrekken, en heeft je haar nu een paarse gloed gekregen? Vaak is dit na één of twee wasbeurten met gewone shampoo weer verdwenen.

Alternatieven voor zilvershampoo

Naast shampoo zijn er steeds meer alternatieven om de gele gloed uit je haar te halen. Zo hebben we bij WECOLOUR No-yellow Mousse. Dit is een verzorgende, tonende formule voor blond, geblondeerd, gehighlight, wit en grijs haar. Naast dat het je haar hydrateert en verzorgt, bevat het ook ingrediënten die je haar en haarkleur beschermen. Het corrigeert de gele kleur in je haar, net zoals een zilvershampoo dat doet. De No-yellow Mousse kun je zo vaak gebruiken als je wilt omdat het niet schadelijk is voor je haar (in tegenstelling tot veel zilvershampoos). 

Een toner tegen een gele gloed

Naast zilvershampoo kun je er ook voor kiezen om een toner te gebruiken om de warme, gele gloed in jouw haar te corrigeren. Een toner bevat namelijk kleurpigment. Toners hechten aan de buitenkant van je haar, maar dringen het haar niet binnen. Hierdoor is een toner minder belastend voor je haar dan producten die wel je haar binnendringen, zoals grijsdekkende haarverf. Nadeel van een toner is alleen dat je het met de tijd uit je haar wast (net als bij zilvershampoo). Meestal zie je er na tien wasbeurten niet zoveel meer van.

Je maakt een toner gemakkelijk zelf. Je hoeft hier alleen de zeer lichtblond (10.01) van WECOLOUR voor in huis te hebben. Wel heb je 3% activator nodig om de kleurcrème mee te mengen. Tijdens het bestellen van blonde haarkleuren kun je zelf kiezen welk percentage activator je wilt ontvangen bij de kleurcrème. Vervolgens laat je het mengsel tien minuten inwerken. Kijk tussendoor af en toe even of de gewenste kleur al is bereikt. Eventueel laat je het vijf minuten extra intrekken. Zo kom je ook heel gemakkelijk van de gelige gloed in je haar af!

Conclusie

Heb je van jezelf licht haar of verf je regelmatig je haar blond, dan kan het zijn dat je snel een gele gloed krijgt in je haar. Hier wil je natuurlijk niet te lang mee rondlopen. Naast het zetten van een toner kan ook zilvershampoo of No-yellow mousse helpen om de warmte in je haar te neutraliseren.

 

No-yellow Mousse

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!