Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Zó hou je de geverfde rode kleur in je haar langer mooi!

Het lijkt niet alleen maar zo, het is waar: koperen, rode en warme kleuren verdwijnen écht sneller uit je haar dan andere kleuren. Waarom dit is? Wij zochten het voor je uit. 

De verklaring blijkt terug te vinden in de scheikunde... Het is namelijk zo dat het molecuul van rood pigment groter is dan dat van andere kleuren. Daardoor kan het niet zo diep in de cortex van het haar doordringen als andere kleuren. Met als resultaat dat je mooie rode kleurtje snel vervaagt als je niet oppast. Je voorkomt dit door héél lief te zijn voor je gekleurde haartjes. Alles wat je normaal doet om gekleurd haar langer mooi te houden, is helemaal op je rode kleur van toepassing.

Tips voor bij het verven

Je kunt de kleurintensiteit van je rode kleur bevorderen door bij het verven een inwerktijd van 45 minuten aan te houden in plaats van de gebruikelijke 35 minuten. Er circuleert zelfs een tip (niet door ons getest, maar wel veilig) om na het verven en de inwerktijd van de verf in je haar, je haar eerst alleen uit te spoelen met water. Vervolgens wacht je een uurtje voordat je het wast met shampoo. Het is het proberen waard natuurlijk! Gebruik na de shampoo altijd ook de conditioner die bij je pakketje haarverf is bijgesloten. Onze Dark Bamboo is ook heel geschikt om je haar mild te reinigen. Deze reinigende treatment is heel zacht voor je haar en verzorgt het ook direct. Daarnaast sluit ook de Dark Bamboo je haarschubben weer goed.

Na het verven: water en shampoo zijn je vijand!

Wacht met de eerste keer je haar wassen na het verven van je haar minimaal drie dagen. Probeer ook daarna echt zo min mogelijk je haar te wassen. En gebruik als je je haar met shampoo wast, een shampoo die geen SLS bevat als feitelijke wasactieve stof. En die keren dat je het wast, gebruik dan de ene keer shampoo en conditioner en de andere keer alleen conditioner om je haar mee te ‘wassen’ (co-washing). Of gebruik de Dark Bamboo om je haar mild te reinigen en te verzorgen. Spoel je haar met zo koud mogelijk water uit. Dit zorgt ervoor dat je haarschubben mooi sluiten waardoor het rode pigment beter beschermd is. Of gebruik eens een droogshampoo om weer een keertje minder je haar te wassen. Als je niet je haar wast maar gewoon doucht of een bad neemt, zorg er dan voor dat je je haar beschermt tegen het stromende water. Met een douchemuts voorkom je dat je haar nat wordt.

Co-wash (‘wassen’ met alleen conditioner) and no-poo (het wassen van je haar zonder shampoo maar met alleen water of alternatieven voor shampoo zoals roggemeel, baking soda, azijn) zijn nu zeker interessant voor jou!

No go: antiroosshampoo op basis van SLS

Enne, waarschijnlijk overbodig, maar gebruik absoluut geen antiroosshampoo op basis van SLS zoals Head&Shoulders. SLS is namelijk een heel agressief reinigend middel dat het de schilfertjes zo lekker makkelijk weg wast, maar hetzelfde geldt voor je rode kleurtje… Let ook goed op de pH-waarde van de shampoo die je gebruikt. Een hoge pH-waarde verhoogt namelijk de kans op wrijving tussen de haarvezels, waardoor je haar ook weer beschadigt en de rode kleurmoleculen niet goed vastgehouden kunnen worden door je haar. Voor jouw geverfde haar is een pH-waarde onder de 5,5 ideaal. Hierdoor sluiten de haarschubben goed en is je haar gladder en glanzender.

Dichthouden die haarschubben!

Zo min mogelijk openzetten dus die haarschubben is het devies. Dit betekent liever ook niet te veel zwemmen (of in elk geval je haar niet nat laten worden daarbij), niet je haar blootstellen aan de zon, niet teveel hitte gebruiken bij het stylen van je haar (of liever gezegd helemaal niet!), niet touperen en niet ruw kammen en borstelen. Om je haarschubben goed gesloten te houden, kun je het met voedende crème zoals bijvoor beeld de Argan Silk en een haarmasker op zijn tijd je haar extra verzorgen en voeden.

Kleur vervaagt minder snel op gezond haar

Ja, het is inderdaad bijna een heel nieuwe manier om je haar te verzorgen en even wennen maar we beloven je: jouw prachtige kleurtje gaat zo echt een stuk langer mee. Wil je meer weten over het op de juiste manier verven en verzorgen van je haar? Kijk eens bij onze blogs! En realiseer je dat de kleur van je geverfde haar veel langer mooi blijft als je haar ook gezond is. Hoe gezonder je haar, hoe langer je haarkleur mooi blijft. De verzorgings- en stylingproducten van WECOLOUR helpen je hierbij.

 

Bestel hier jouw rode kleur 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!