Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Waarom je je haarborstel moet schoonmaken en hoe je dat doet

Een haarborstel is een onmisbaar hulpmiddel bij het verzorgen en stylen van je haar. Veel mensen gebruiken hun borstel dagelijks om klitten te verwijderen, het haar te ontwarren en het een gladde afwerking te geven. Maar wist je dat je haarborstel regelmatig schoonmaken net zo belangrijk is als het gebruik ervan? In deze blog bespreken we waarom het schoonmaken van je haarborstel essentieel is en hoe je dit op een eenvoudige manier kunt doen.

Waarom moet je je haarborstel schoonmaken? 

  1. Verwijderen van ophoping: Na verloop van tijd hoopt zich vuil, stof, talg, stylingproducten en dode huidcellen op in je haarborstel. Deze ophoping kan je haar er dof uit laten zien en kan zelfs leiden tot een vettige hoofdhuid of roos. Door je borstel regelmatig schoon te maken, verwijder je deze verontreinigingen en houd je je haar gezonder.
  2. Behoud van de borstelkwaliteit: Door je haarborstel schoon te maken, zorg je ervoor dat de borstelharen hun oorspronkelijke vorm en stevigheid behouden. Vuilophoping kan de haren van de borstel verzwakken en beschadigen, waardoor ze minder effectief worden bij het ontwarren en stylen van je haar. Zwakke borstelharen kunnen ook leiden tot haarbreuk en beschadiging.
  3. Hygiëne: Een vieze haarborstel is belangrijk voor de algemene hygiëne van je haar en hoofdhuid. Een vuile haarborstel kan een broedplaats worden voor bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze microben kunnen zich vermenigvuldigen in de ophoping van vuil en zich vervolgens verspreiden naar je haar en hoofdhuid. Dit kan leiden tot irritatie, jeuk, een vettige hoofdhuid, roos en zelfs infecties.

Zo maak je je haarborstel schoon

Het is duidelijk dat het niet schoonmaken van je haarborstel kan leiden tot verminderde prestaties van de borstel, slechte hygiëne en potentieel schadelijke effecten op je haar en hoofdhuid. Het is daarom belangrijk om je haarborstel regelmatig schoon te maken om deze problemen te voorkomen. Maar hoe doe je dit nou grondig?

  1. Verwijder haar: Trek eerst voorzichtig alle haren uit je borstel. Gebruik hiervoor een kam of je vingers om de haren los te maken en trek ze er vervolgens uit.
  2. Week de borstel: Vul een kom met warm water en voeg een milde shampoo of een paar druppels vloeibare zeep toe. Laat de borstel weken in het water en zorg ervoor dat de borstelharen volledig ondergedompeld zijn.
  3. Reinig de borstel: Gebruik een oude tandenborstel om voorzichtig de borstelharen te reinigen. Maak ronddraaiende bewegingen om alle resten en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook de basis en de randen van de borstel reinigt.
  4. Spoel grondig af: Spoel de borstel grondig af onder warm stromend water om alle zeepresten en vuil weg te spoelen. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven.
  5. Drogen: Dep de borstel zachtjes droog met een microvezeldoek en laat verder aan de lucht drogen.

Hoe vaak moet je je haarborstel schoon maken?

Het beste is om je haarborstel iedere twee tot vier weken op deze manier schoon te maken. Dit is een goede richtlijn om ophoping van vuil, productresten en bacteriën te voorkomen. Gebruik jij veel stylingproducten of heb je last van een vettige hoofdhuid, jeuk of roos? Dan moet je je haarborstel vaker schoonmaken. Check je haarborstel dus regelmatig en maak hem schoon zodra je viezigheid signaleert.

 

WECOLOUR haarproducten

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!