Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Haarverfallergie? Soms kun je toch verven met WECOLOUR.

Heb je (mogelijk) een allergie voor haarverf? Maar wil je toch heel graag je haar verven? Probeer dan eens de haarverf van WECOLOUR. Voor mensen die intolerant zijn geworden voor haarverf of allergisch voor haarverf zijn kan WECOLOUR een oplossing zijn. In haarverf zit kleurstof (pigment) waar mensen allergisch op kunnen reageren. Sommige mensen hebben het vanaf de geboorte, andere bouwen het gedurende een lange periode op of worden opeens allergisch door het zetten van een henna tatoeage.

Welke stof in haarverf veroorzaakt een reactie?

De meeste mensen die allergisch zijn voor haarverf, zijn allergisch voor de stof PPD. PPD is een kleurstof die in vrijwel elke haarverf als ingredient aanwezig is. In de haarverf van WECOLOUR zit geen PPD. Wel bevat onze haarverf TDS. TDS is familie van PPD, maar veel minder agressief. WECOLOUR haarverf is verder zo puur mogelijk, waardoor de kans op een haarverfallergie minimaal is. Zo bevat WECOLOUR haarverf geen ammonia, resorcinol en parabenen. Veel zachter en beter voor je haar en je gezondheid! Ook is WECOLOUR 100% dierproefvrij en grijsdekkend.

Sommige mensen zijn geboren met een PPD-allergie en andere mensen bouwen gedurende een lange tijd een intolerantie of allergie op voor PPD wat bijna altijd in haarverf zit. PPD is een kleurstof die nodig is om het haar een andere kleur te geven. Bij een spoeling krijg je geen goede dekking van grijs haar, hier heb je echt haarverf voor nodig. Als je intolerant bent geworden voor haarverf is er een grote kans dat je onze haarverf goed kunt verdragen. Mensen die een allergie voor haarverf hebben opgebouwd gedurende de jaren, zijn in 70% van de gevallen niet allergisch voor onze haarverf. Heb je van geboorte af aan al een allergie voor PPD, dan is de kans 10% dat je WECOLOUR haarverf verdraagt. Maar het is het proberen waard! Vraag een tester aan en je weet of je WECOLOUR verdraagt. Bij de tester zit een uitgebreide instructie op welke manier je de allergietest het beste kunt uitvoeren. Je krijgt tevens een kortingscode van € 5,00 bij de tester die je bij je bestelling kunt gebruiken. Kijk wel eerst even in welke kleur je je haar zou willen verven. De samenstelling van elk van onze kleuren is namelijk verschillend, waardoor ook mogelijke allergische reacties anders zijn. Het is dus belangrijk dat je de allergietest met de juiste kleur uitvoert. Weet je nog niet voor welke kleur jij gaat? Onze haarkleuradvies tool helpt je bij het kiezen van de juiste haarkleur. 

Welke haarverf is geschikt bij een haarverf allergie? 

Heb je een heftige PPD-allergie, wees dan wel extra voorzichtig! In WECOLOUR haarverf zit namelijk wel geen PPD, maar wel TDS. Dit is een alternatief voor PPD, veel minder agressief en vaak ook geschikt voor mensen met een haarverfallergie. Maar doe altijd eerst een allergietest en herhaal dit regelmatig. Eenmaal allergisch blijft dit altijd een aandachtspunt.

Mensen die extreem allergisch zijn voor PPD, kunnen het beste alleen een tester van een van onze rode kleuren aanvragen. Hier zit namelijk ook geen TDS in. Onze rood- en kopernuances zijn de mahonierood donkerbruin (4.65)koper lichtbruin (6.4)koperrood lichtbruin (6.64)koper donkerblond (7.4) en intens koper donkerblond (7.44). Is rood of koper voor jou geen optie? Bedenk dan dat in donkere tinten meer TDS zit dan in blonde, lichte kleuren, kies dus liever een lichtere kleur. 

Hoe weet je of je allergisch bent voor haarverf?

Als je allergisch bent voor haarverf en je gaat toch je haar verven met haarverf waar PPD in zit, dan krijg je een allergische reactie. Bij de een is dit erger dan bij de ander, maar het kan zo erg zijn dat je naar het ziekenhuis moet. Er zijn zelfs mensen die er aan dood gaan. Vandaar dat wij altijd adviseren om een allergietest te doen. Je kunt bij ons een tester met kleurcrème aanvragen voor € 5,00 zodat je niet een heel pakket haarverf hoeft te kopen. Bij de tester krijg je een kortingscode van € 5,00 die je kunt gebruiken in de webshop. Je kunt namelijk ook een allergie opbouwen, waarbij je dan zomaar van de een op de andere dag niet meer tegen PPD kunt. Je krijgt rode uitslag, je hoofdhuid gaat heel erg jeuken, je kunt blaren, blaasjes en zelfs hele open plekken krijgen in je gezicht. Als je een allergietest doet, laat de kleurcrème dan minimaal 72 uur zitten aan de binnenkant van je arm onder een pleister. Krijg je last of jeuk, verwijder de kleurcrème dan direct. Heb je na 72 uur nog steeds geen enkele reactie (misschien enkel van de pleister), dan kun je onze haarverf zonder problemen gebruiken.

Wil je reviews lezen, ga dan naar Qshops. Er zijn daar verschillende positieve ervaringen met WECOLOUR te vinden van mensen die voor andere merken haarverf wel allergisch zijn. Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je een tester aanvragen om te kijken of je een allergie hebt voor onze haarverf? Neem dan contact met ons op. 

Vraag een tester aan

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!