Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

De haarkleurtrends van 2024; Cowboy Copper en highlights

Move over blondjes, 2024 wordt het jaar van de warme brunettes; de haarkleurtrends van 2024 zijn overwegend bruin en in warme nuances! Het zijn namelijk nuances als kaneel, mokka en karamel die de boventoon voeren, afgewisseld met dé trend op TikTok: cowboy copper.

Cowboy Copper

Misschien ben je de term al eens tegengekomen: cowboy copper! Veel Amerikaanse celebrities (daar worden de trends vaak als eerste gesignaleerd) hebben hun lokken inmiddels in deze kleur geverfd, maar naar verwachting kun je straks ook hier niet meer om deze kleur heen. Cowboy copper is een trend die meerdere bruine kleurhoogtes en nuances in rood omvat en verschillende kleuromschrijvingen kent. Het is de grootste ‘rode’ haarkleurentrend deze herfst en voor 2024, in bruine en donkerbruine kleurhoogtes. Cowboy verwijst dan ook naar het (donker) bruin van zadels, teugels en cowboyhoeden en copper uiteraard naar de koperen nuance.

Cowboy Copper is, in tegenstelling tot het rood van vorig jaar, meer goud en kastanjebruin en een stuk natuurlijker dan de fellere gedurfde kopertinten die we vorig jaar overal zagen. De kopernuance is een stuk meer gedempt. Het is een mix van een warme, kastanjebruine nuance met subtiele vleugjes goud en koper.

De warme uitstraling van Cowboy Copper maakt het de perfecte kleur voor de herfst!

Bij WECOLOUR vind je de volgende kleuren die passen bij de cowboy copper trend in bruin en donkerbruine kleurhoogtes:

Je kunt de kleuren en nuances onderling mengen om tot jouw gewenste kleur te komen. Eventueel kun je daarna wat highlights zetten.

 

cowboy copper haarkleurtrends 2024

Chocolade – Goud

Ook op TikTok, spotten wij de kleurnuance chocolade-goud, voornamelijk in de kleurhoogtes lichtbruin/donkerblond. Dit zijn prachtige warme kleuren, zonder rood of koper. Kies hiervoor onze karamel donkerblond (7.7) die je naar smaak mengt met bijvoorbeeld goud donkerblond (7.3) of goudblond (8.3) als je het wat lichter wilt. Een bijkomend voordeel van goudnuances is dat deze heel goed dekken op grijs haar.

Is jouw haar donkerder? Ook in de kleurhoogte bruin vind je een mooie chocoladenuance: onze chocoladebruin (5.7). Meng deze als je wat donkerder bruin haar hebt met bijvoorbeeld goud donkerbruin (4.3). Mengen met ijsbruin (5.31) of met goud lichtbruin (6.3), voor een lichtere kleur), kan natuurlijk ook.

Highlights / luxury brunette

Ook deze trend zien we veel voorbijkomen: brunettes met goudkleurige highlights. Je bruine haar licht je enorm op met speelse goudkleurige highlights, een niet te missen trend dit seizoen! Hoewel highlights geassocieerd worden met de zomer, zorgen honingkleurige highlights natuurlijk juist ook in de donkere winter voor een stralende touch. Strategische highlights verlichten en verjongen je gezicht en geven je ook meer glans. Je creëert een opvallende, frisse en jeugdige uitstraling.

luxury brunette haarkleurtrends 2024

Zelf highlights zetten

Hoe kun je dit effect thuis bereiken? Wij vroegen het aan Mike, die vijfentwintig jaar zijn eigen kapsalon runde. 'Als jouw haar niet al te lang is* (schouderlengte), kun je in deze highlights creëren met WECOLOUR blondeer. Je kunt dan namelijk het blondeerkapje gebruiken om de highlights eenvoudig aan te brengen en na afloop de toner alleen op je highlights aan te brengen. Want als je de blondeer uitspoelt en eruit wast, doe je dit met het kapje nog op. Je kunt daarna meteen (alleen) je highlights tonen. De rest van je haar, behandel je dus niet met de toner. Laat de blondeer zo lang in je haar totdat het de kleurhoogte bereikt waarin je je highlights wilt hebben. Het hoeft dus niet lichtblond te worden. Let op: je haar is dan waarschijnlijk nog geen mooie blonde kleur. Door het oplichten is het warm van kleur, maar dit komt goed door het gebruik van de toner. In je uitgespoelde highlights breng je namelijk een toner aan in de kleur die jij wenst. Wij raden aan in dit geval een natuurnuance te kiezen. Dan creëer je highlights in een warme nuance maar niet té warm.'

Is jouw haar langer? Dan is het gebruik van een blondeerkapje niet altijd mogelijk. Het is dan namelijk lastig jouw lange haar met het haakje uit het kapje te trekken. Natuurlijk kun je wel highlights op een andere manier aanbrengen, maar dat betekent dat je de toner daarna niet meer alleen kunt aanbrengen op de gehighlighte plukjes. Omdat de toner op de rest van je haar een ongewenst oplichtend effect kan hebben, raden we je dat af. In dat geval zou je er ook voor kunnen kiezen om de highlights (en dus de rest van je haar) niet te tonen.

Ginger

Een andere trend op TikTok is de ginger trend. Eigenlijk is dit volgens ons een afgeleide van de Cowboy Copper trend, want ook dit is een warme koperkleur met goud, maar dan lichter. Als blondine zou je dus voor deze trend kunnen kiezen. Ook is het kopereffect wat subtieler bij de gingerlook. Kijk voor deze kleur eens naar onze kleur kopergoud blond (8.43). Deze kun je, om wat af te zwakken, mengen met onze kleuren lichtblond (9.0) en zeer lichtblond (10.01). Let er wel op dat je geverfd haar niet lichter kunt verven. Is jouw haar nu niet geverfd? Dan kun je het iets lichter verven dan de kleur die het nu heeft, maar niet heel veel oplichten.

Wil je het iets donkerder? Ga dan voor bijvoorbeeld koper donkerblond (7.4) die je mengt met lichtblond (9.0) en zeer lichtblond (10.01)

Natural

Duurzaamheid en zorg voor het milieu is ook in 2024 nog een belangrijk onderwerp in de schoonheidsbranche, inclusief haarkleur. De warme bruintinten, zachte beigetinten en zachte karameltinten die we nu veel zien, passen helemaal in dat plaatje. Deze kleuren geven je een klassieke uitstraling en laten zien dat je om het milieu geeft. Het kiezen van natuurlijke haarkleuren kan ook de schade verminderen die essentiële chemische behandelingen aan het milieu toebrengen.

De haarkleurtrends van 2024, wat voor jou?

Je ziet het, er is weer duidelijk een aantal trends waarneembaar in haarkleuren! Belangrijkste blijft natuurlijk wel een haarkleur te kiezen waar jij je zelf het beste bij voelt en wat jou het beste staat. Weet je nog niet zo goed welke kleuren dit voor jou zijn? Lees dan eens ons blog 'welke haarkleur past bij mijn huid' en bekijk daarin de video van kleurexpert Helma. Ook jij kunt dan uit de haarkleurtrends van 2024 een keuze maken die voor jou het beste werkt.

 

Haarverf WECOLOUR

 

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!