Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Goede grijsdekking van je haar, hoe doe je dat?

Een goede grijsdekking op je grijze haar is soms niet vanzelfsprekend. Heb jij moeite met het vinden van haarverf die ook jouw grijze haar dekkend verft? En het liefst een verantwoorde haarverf? Met de haarverf en tips van WECOLOUR lukt het wel. Want de kleuren van WECOLOUR zijn 100% grijsdekkend, ondanks de ‘as pure as possible’ formule.

100% grijsdekking en ‘as pure as possible’

Met een agressieve haarverf zit het meestal met de grijsdekking wel goed, maar wordt de conditie van jouw haar aangetast. Uiteindelijk wordt je haar breekbaar en poreus. Daardoor vervaagt de kleur eerder. Je moet je haar daardoor steeds sneller opnieuw verven. Niet ideaal dus. En haarverf op natuurlijke basis is niet grijsdekkend.

Bij WECOLOUR wilden we een haarverf voor thuis ontwikkelen die niet schadelijk voor je haar en gezondheid is en toch een mooie en natuurlijke grijsdekking geeft. Daarom zijn de schadelijke ingrediënten die de verf bij de drogist wel bevat, zoveel mogelijk vervangen door natuurlijke alternatieven en pigmenten. Zo bevat WECOLOUR geen ammonia, ppd, siliconen en resorcinol.

Heb jij stug grijs haar? Dan heeft je haar soms tijd nodig om hieraan te wennen en heb je niet direct een optimale dekking te pakken. Haarverf dringt namelijk moeilijk in ‘hard’ haar. Dekt jouw grijze haar moeilijk? Met wat aanpassingen in je verftechniek en/of verandering in de gebruikte haarverfkleur(en) bereik je wèl een optimaal resultaat.

Goede grijsdekking: nog niet geverfd met WECOLOUR

Heb je nog niet eerder geverfd met WECOLOUR? Dan raden we je aan om, voordat je een kleur kiest, eerst de WECOLOUR haarkleur adviestool te doorlopen. Dit is een korte vragenlijst over (de conditie van) je haar. Na afloop zie je welke WECOLOUR kleuren in aanmerking komen. Dit zijn de kleuren die specifiek op jouw haar het beste resultaat en de mooiste grijsdekking geven.

Goede grijsdekking: wel geverfd met WECOLOUR

Heb jij geverfd met WECOLOUR en ben je toch niet helemaal tevreden over de grijsdekking? Heb je gekozen voor een kleur volgend uit de haarkleur adviestool? En heb je genoeg verf gebruikt en de verf ook goed verdeeld?

Bekijk voor de zekerheid de video over hoe je je haar het best verft. Ligt de reden van de mindere grijsdekking niet bij bovengenoemde oorzaken? Dan heb je de keuze uit het veranderen van je verftechniek en/of aanpassen van de gekozen kleur.

Haarverftechnieken voor een goede grijsdekking

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen om je grijze haren goed te dekken. Hieronder leggen we je alle opties uit. 

  1. Haarverftechnieken: andere mengverhouding
    Voeg wat minder waterstofperoxide (bij WECOLOUR heet dit activator) toe aan de kleurcrème. Zo maak je de haarverf iets sterker. Let wel op hierbij, want haarverf (de kleurcrème) heeft wel waterstofperoxide nodig. Bij WECOLOUR is de mengverhouding normaal gesproken 1 op 1. Dat wil zeggen 1 deel kleurcrème meng je met 1 deel waterstofperoxide. Gebruik je minder waterstofperoxide, hou dan een verhouding aan waarbij je met 60 gram haarverf minimaal 45 gram waterstofperoxide toevoegt. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal.
  2. Haarverftechnieken: voorpigmenteren van grijze haren 
    Bij hardnekkige grijze plukjes kun je nog een andere truc gebruiken; namelijk voorpigmenteren. Voorpigmenteren van grijs haar is vooral effectief voor kleinere plukjes grijs haar, zoals bij de slapen. Je brengt op deze haren wat pure kleurcrème aan dus zonder activator, voordat je je haar verft. Als de kleurcrème tien minuten in deze grijze plukjes zit, verf je je haar zoals gebruikelijk (zonder uitspoelen van je voorgepigmenteerde haar).
  3. Haarverftechnieken: beitsen van grijze haren
    Een andere methode, die lijkt op de voorgaande, is dat je een klein beetje activator aanbrengt op de hardnekkige grijze haartjes. Dit laat je twintig minuten intrekken. De haarschubben staan dan extra open waardoor de haarverf beter pakt. Bij haarverf zonder ammonia kan dit heel effectief zijn, omdat de haarverf veel zachter is en soms moeite heeft om de grijze haren goed weg te werken. Nadat het twintig minuten in je haar zit, verf je je haar zoals je gewend bent. Dus ook weer zonder uitspoelen van de gebeitste plukjes.
  4. Haarverftechnieken: royaal aanbrengen van de verf
    Zelf je haar verven is even wennen. Het is misschien een open deur, maar het is heel belangrijk dat je de verf goed op alle grijze haren aanbrengt. Als je de verf niet gelijkmatig aanbrengt, zie je dit ook duidelijk terug in het eindresultaat. Ga dus secuur te werk. Bekijk eventueel onze video zelf je haar verven.
  5. Haarverftechnieken: laat de verf langer inwerken met aluminiumfolie
    Als je begint met het aanbrengen van de haarverf, doe dan eerst de grijze haren of je grijze uitgroei. Veel mensen hebben grijze haren bij hun slaap en gezichtscontouren. Hier breng je de haarverf ruim voldoende aan. Daarna ga je verder met de rest van je uitgroei en als je helemaal klaar bent, bedek je je haar met aluminiumfolie (niet met plastic folie!). De warmte van jouw hoofdhuid bereikt dan ook goed je haar. Door de warmte ontwikkelt de verf beter. Laat vervolgens de verf tien minuten langer inwerken, dus 45 minuten.

Aanpassen kleur voor een goede grijsdekking

    1. Kies voor of meng met onze nieuwe intense natuurnuances

    Alle WECOLOUR haarverf is tot op zekere hoogte grijsdekkend. Maar onze nieuwe intense natuurnuances (.00) intens lichtbruin (6.00) intens donkerblond (7.00) en intens blond (8.00) werden speciaal ontwikkeld voor de ultieme grijsdekking. Deze kleuren bevatten iets meer pigment. Daardoor vallen ze wel iets donkerder uit dan de gebruikelijke .0 nuance.

    2. Kies voor een 'normale' (.0) natuurnuance of meng met een natuurnuance

    Hoewel zoals gezegd alle kleuren grijsdekkend zijn, is het zo dat haarverf in natuurnuances altijd beter dekt op grijs haar dan andere nuances. Ook de 'gewone' natuurnuances, de .0 kleuren. Dit zijn de kleuren waarvan het cijfer na de punt in het kleurnummer een 0 is. Een natuurnuance is een neutrale kleur, wat wil zeggen dat er aan de haarverf geen warme of koele pigmenten zijn toegevoegd. Bij WECOLOUR hebben we natuurnuances die goed aansluiten bij iedere haarkleur. De natuurnuances bij WECOLOUR zijn:

    Zwart (1.0),
    Zwartbruin (3.0),
    Donkerbruin (4.0),
    Bruin (5.0),
    Lichtbruin (6.0),
    Intens lichtbruin (6.0o),
    Donkerblond (7.0),
    Intens donkerblond (7.00)
    Middenblond (8.0),
    Intens blond (8.00)
    Hazelnoot blond (8.07),
    Lichtblond (9.0),
    Zeer lichtblond (10.01).

    Neem om te beginnen de natuurnuance op dezelfde kleurhoogte als de kleur waarmee je nu hebt geverfd. Dus heb jij geverfd met de 7.7, kies dan voor verven met de 7.00 of 7.0 of meng de 7.7 met de 7.00 of 7.0. Je kunt hiervoor het beste de mengverhouding 1:1 aanhouden. Mocht ook dit niet goed werken, of maakt het jou niet uit dat je haar wat donkerder wordt, neem dan een natuurnuance in een kleurhoogte donkerder. Dus in het bovenstaande voorbeeld niet de 7.0 of 7.00, maar de 6.0. Dan weet je zeker dat ook je grijze haren goed gedekt zijn. 

    3. Kies voor of meng met een goudnuance

    Staat een warme kleur goed bij jouw huidskleur? En lijkt een goudnuance jou wel wat? Overweeg dan om te verven of te mengen met een goudnuance Deze dekken namelijk van alle beschikbare kleuren het beste. De grijsdekking is zelfs beter dan die van natuurnuances. Bij WECOLOUR heb je de keuze uit goud donkerbruin (4.3), ijsbruin (5.31), goud lichtbruin, (6.3), goud donkerblond (7.3), goudblond (8.3) en goud lichtblond (9.3).

    4. Geverfd met een natuurnuance? Kies een kleurhoogte donkerder

    Kies als je voor het eerst verft met WECOLOUR de kleurhoogte waarin je je haar wilt verven. Wil je echt niet dat het misschien donkerder uitvalt? Ga dan liever voor een kleurhoogte lichter dan je in eerste instantie dacht. Want WECOLOUR kan door het vele pigment wel eens donkerder uitvallen. Vooral als je fijn of poreus haar hebt. Als de gekozen kleur toch te licht is, dan kun je je haar namelijk altijd nog donkerder verven. Andersom kan niet! Geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven, dus hou hier rekening mee. Ben je niet tevreden over de dekking van je grijze haar nadat je hebt geverfd? Neem dan even contact met ons op. Meestal kun je het beste een kleurhoogte donkerder nemen en het nogmaals verven. Dus verfde je met de lichtbruin (6.0), probeer het dan met de bruin (5.0). Sommige kleuren heb je niet in een kleurhoogte donkerder. Bijvoorbeeld de chocoladebruin (5.7). Meng dan de 5.7 met de 5.0. Kijk hiervoor bij het kopje hierboven: ‘kies voor of meng met een natuurkleur’.

    5. Geverfd met een natuurnuance? Kies een halve kleurhoogte donkerder

    Wil je eigenlijk niet donkerder gaan, maar vind je het resultaat te transparant? Dan kun je de gebruikte haarkleur ook mengen met een kleur die één kleurhoogte donkerder is. Waar je bijvoorbeeld de middenblond (8.0) of intens blond (8.00) gebruikte, doe je nu voor de helft donkerblond (7.0) of intens donkerblond (7.00) erbij. Dit geeft de kleur meer intensiteit en ook een betere grijsdekking zonder dat je haar veel donkerder wordt.

    Grijsdekking met warme haarkleuren

    Een goede grijsdekking bij een warme of felle kleur? Meng deze kleur dan altijd met een natuurnuance. Dus bijvoorbeeld de koper donkerblond (7.4) met de donkerblond (7.0) of intens donkerblond (7.00). Dit niet alleen voor een goede grijsdekking, maar ook om te voorkomen dat de warme kleur te fel wordt op jouw grijze haar. Warme (rode) haarkleuren op grijs haar geven namelijk vaak een ongewenst knaleffect. Je uitgroei verven met een natuurnuance of jouw warme haarkleur mengen met de natuurnuance geven een natuurlijker resultaat.

    Grijsdekking met askleuren

    Wil jij graag een koele kleur of wil je van je warme gloed af en heb je grijs haar? Dan kies je voor de zogenaamde askleuren. Deze geven echter niet altijd een optimale grijsdekking. Doe eerst de WECOLOUR haarkleuradvies tool om te zien of een askleur wel een optie is voor jouw grijze haar. Is dat zo? Dan kun je deze kleur gerust proberen. Anders kun je de door jou gewenste askleur beter mengen met een natuurnuance. Geeft de (gedeeltelijke) askleur toch niet het gewenste resultaat? Neem dan contact op met WECOLOUR. Meestal krijg je dan het advies om een natuurnuance te gebruiken of om (meer) te mengen met een natuurnuance. De kleursuggestie ontvang je gratis van ons.

    Jouw grijze haar verven met WECOLOUR?

    Zou je WECOLOUR ook best eens willen proberen, maar twijfel je toch nog of jouw favoriete WECOLOUR ‘as pure as possible’ haarverf wel dekt op jouw grijze haar? Wij hebben een niet goed – geld terug garantie en onze formule is niet schadelijk voor je haar, dus probeer het gewoon. Als je niet helemaal tevreden bent, laat het weten. Wij hebben namelijk dertig jaar salonervaring bij het vinden van de voor jou perfect dekkende haarkleur.

    Dus mocht het resultaat toch niet zijn wat je ervan verwachtte, laat het ons weten. Soms heb je namelijk niet in een of twee keer de voor jou juiste kleur te pakken. Wij helpen je daar daarom graag kosteloos bij. Laat per e-mail weten waarom het resultaat niet is wat je ervan verwachtte.

    Twijfel je nog? Gebruik de haarkleuradvies tool of lees reviews van onze klanten. Ook kun je contact opnemen voor kleuradvies of als jouw gewenste haarkleur niet volgt uit de haarkleur adviestool. Je kunt een tester van de haarkleur aanvragen voor het uitvoeren van een allergietest voordat je bestelt. Verf je regelmatig je haar en heb je jouw ideale kleur(encombinatie) gevonden, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een abonnement dan heb je in elk geval de verf altijd in huis om je grijze haar dekkend te verven.

    • Gratis verzending in NL bij besteding van €30,00 of meer.
    • Op werkdagen besteld voor 16:00 uur; zelfde dag verzonden.
    • De kleurcrème is na openen een jaar houdbaar, handig als je geen hele tube nodig hebt.
    • Zonder ammonia, siliconen, resorcinol en PPD (wel TDS).
    • Je haar blijft mooi en gezond omdat de haarverf zo zacht is voor je haar.
    • De kleur blijft daardoor lang mooi.
    • Ontvang tot 10% stapelkorting.
    • Gezonde en goede grijsdekking voor thuis.

     

    WECOLOUR haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!