Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Je eerste grijze haren; welke opties heb je naast verven?

Het ontdekken van je eerste grijze haar is misschien nog niet zo heel erg, maar zijn het er meerdere, of attenderen steeds meer andere mensen je erop, dan vraag je je misschien af welke opties je hebt. Meestal is het erfelijk bepaald op welke leeftijd je grijze haren krijgt en hoelang het duurt voordat dit echt zichtbaar wordt. Heb je donkerder haar en is je haar steil, dan valt het vaak een stuk sneller op. Valt het niet meer te ontkennen, dan kiezen de meeste vrouwen en ook steeds meer mannen ervoor om hun grijze haar te camoufleren. Gewoon omdat ze het nog niet vinden passen en zichzelf nog te jong vinden voor grijs haar. Wat zijn de opties die je dan hebt en waar moet je rekening mee houden?

Grijs laten worden

Je zou natuurlijk je grijze haren kunnen omarmen en ze níet verven of maskeren. Steeds meer vrouwen kiezen er uiteindelijk voor om hun natuurlijke grijze haar te laten zien en vinden het een teken van wijsheid en zelfacceptatie. Het kan een krachtige keuze zijn om jezelf te laten zien zoals je bent, zonder je zorgen te maken over het verbergen van je grijze haren. Meestal is dit pas het geval als je al echt wat ouder bent en niet als je net pas je eerste grijze haren hebt ontdekt. Het kan na jarenlang verven dan een bevrijdende ervaring zijn om niet langer je haar te hoeven verven en bijwerken en de kosten en tijd die daarmee gepaard gaan. Maar dat is uiteraard een persoonlijke keuze waar je jezelf goed bij moet voelen.

Permanente of semipermanente haarverf

Een van de meest voor de hand liggende opties als je nog geen grijze haren wilt, is om je haar te verven. Er zijn verschillende haarkleuringsproducten op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor het bedekken van grijze haren. Je kunt kiezen voor permanente haarverf, die je grijze haar dekt en langdurige resultaten biedt, of voor semi-permanente haarkleuring, die na verloop van tijd vervaagt en meestal niet 100% dekkend is. Lees er meer over in ons blog 'Het verschil tussen uitwasbare, demipermanente en permanente haarverf'.

Nadelen van haarverf

Haarverf is natuurlijk een makkelijke en permanente manier om van je grijze haar af te komen. Wel is het misschien handig even over de volgende punten na te denken.

kosten

Het is belangrijk om je te realiseren dat het verven van je haar regelmatig onderhoud vereist omdat de uitgroei bijgewerkt moet worden en soms je haar weer volledig geverfd moet worden om je kleur levendig te houden. Dit kost je tijd en daarnaast is goede haarverf ook kostbaar, zeker als je het bij de kapper laat verven.

belastend voor je haar

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het gebruik van haarverf chemische stoffen bevat die je haar kunnen beschadigen, dus het is belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit haarverf en je haar ook goed te verzorgen met producten speciaal voor gekleurd haar en te hydrateren.

Plaatselijk grijs haar verven

Soms zitten je grijze haren bij de aanzet van je slapen of op een andere plek dicht bij elkaar. In die gevallen zou je kunnen overwegen om slechts die gedeeltes van je haar te verven. Dit is minder belastend voor je haar en natuurlijk voordeliger. Kies dan wel voor haarverf waarvan je niet alles hoeft te gebruiken in een keer, maar die je zelf mengt. De rest kun je dan bewaren, zoals met WECOLOUR haarverf. Het is dan wel zaak natuurlijk, dat je zeker weet dat de kleur die je kiest heel erg dicht bij je eigen haarkleur ligt. Je kunt daarvoor het beste eerst de kleur uitproberen op een klein plukje van je haar. Wel zou je er natuurlijk voor moeten zorgen dat dit plukje ook grijze haren bevat omdat verf daar soms net een ander effect geeft. Zo weet je tenminste zeker dat de verfkleur niet opvalt in je haar. Zelf hebben wij op deze manier weleens de aanzet bij onze slapen bewerkt. Om geen ‘rand’ te krijgen, trokken we vervolgens de verf vanaf de bewerkte plekken met een kam door ons haar, zodat je de verf ook wat doortrekt naar je lengtes en de overgang wat geleidelijker is. Het resultaat was totaal niet opvallend maar het grijze haar was niet meer zichtbaar. Perfect dus! Wel is dit natuurlijk afhankelijk van jouw haarkleur en nuances en structuur van je haar. Heb je bijvoorbeeld fijn haar dat steil is of dat je zelf met de stijltang bewerkt en dat afgezien van je grijze haartjes in een uniforme kleur is zonder andere kleurnuances, dan loop je kans dat plaatselijk geverfd grijs haar wèl opvalt. In dat geval kun je beter wel je haar helemaal verven.

Camouflerende producten

Naast het verven of omarmen van je grijze haar, zijn er ook andere opties om je grijze haren te camoufleren. Een van deze opties is het gebruik van camouflerende producten, zoals haarmascara of uitgroeisprays die speciaal zijn ontworpen om grijze haren tijdelijk te bedekken. Deze producten kunnen handig zijn als je alleen af en toe je grijze haren wilt verbergen voor speciale gelegenheden. Deze producten zijn niet permanent zijn en weer verdwenen na het wassen van je haar.

Het voordeel van deze producten is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en snel resultaat geven. Je kunt ze eenvoudig aanbrengen op de grijze haren en ze vervagen na een paar wasbeurten. Het nadeel is echter dat ze niet permanent zijn en regelmatig moeten worden bijgewerkt. Bovendien kunnen sommige camouflerende producten je haar verzwaren of een plakkerig gevoel geven. Ook zijn deze producten meestal niet goed voor je haar.

Highlights

Naast verven en camouflerende producten kun je ook kiezen voor highlights om je grijze haren te camoufleren. in je haar aangebracht, waardoor de grijze haren minder opvallen. Deze techniek kan een natuurlijke en subtiele uitstraling geven. Het voordeel van highlights is dat ze minder onderhoud vereisen dan het volledig verven van je haar. Je hoeft niet regelmatig je uitgroei bij te werken, omdat de highlights geleidelijk vervagen. Het nadeel is dat highlights duurder kunnen zijn dan het verven van je haar. Door highlights in je haar aan te brengen, kun je de aandacht afleiden van je grijze haren en een meer natuurlijke look creëren. Highlights kunnen heel subtiel zijn of juist opvallend, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Meestal is het met highlights makkelijker om in blond haar je grijze haren te camoufleren, dan als je in bruin of zwart haar hebt. Heb jij bruin, donkerbruin of zwart haar, dan zou je wel highlights kunnen aanbrengen, maar daarna moet je deze nog verven of tonen in de juiste kleur in dezelfde kleurnuance als je eigen haarkleur. Dit is wat ingewikkelder en vereist een extra handeling voor je al geblondeerde highlights.

Zelf highlights zetten

Hoe kun je dit effect thuis bereiken? Wij vroegen het aan Mike, die vijfentwintig jaar zijn eigen kapsalon runde. 'Als jouw haar niet al te lang is* (schouderlengte), kun je in deze highlights creëren met WECOLOUR blondeer. Je kunt dan namelijk het blondeerkapje gebruiken om de highlights eenvoudig aan te brengen en na afloop de toner alleen op je highlights aan te brengen. Want als je de blondeer uitspoelt en eruit wast, doe je dit met het kapje nog op. Je kunt daarna meteen (alleen) je highlights tonen. De rest van je haar, behandel je dus niet met de toner. Laat de blondeer zo lang in je haar totdat het de kleurhoogte bereikt waarin je je highlights wilt hebben. Het hoeft dus niet lichtblond te worden. Let op: je haar is dan waarschijnlijk nog geen mooie blonde kleur. Door het oplichten is het warm van kleur, maar dit komt goed door het gebruik van de toner. In je uitgespoelde highlights breng je namelijk een toner aan in de kleur die jij wenst. Wij raden aan in dit geval een natuurnuance te kiezen. Dan creëer je highlights in een warme nuance maar niet té warm.'

Is jouw haar langer? Dan is het gebruik van een blondeerkapje niet altijd mogelijk. Het is dan namelijk lastig jouw lange haar met het haakje uit het kapje te trekken. Natuurlijk kun je wel highlights op een andere manier aanbrengen, maar dat betekent dat je de toner daarna niet meer alleen kunt aanbrengen op de gehighlighte plukjes. Omdat de toner op de rest van je haar een ongewenst oplichtend effect kan hebben, raden we je dat af. In dat geval zou je er ook voor kunnen kiezen om de highlights (en dus de rest van je haar) niet te tonen. Op onze website kun je instructiefilmpjes vinden voor het aanbrengen van highlights.

Je eerste grijze haren: kies wat bij jou past

Er zijn verschillende opties om grijze haren te camoufleren. Je kunt je haar verven, camouflerende producten gebruiken, highlights (laten) zetten of je grijze haar omarmen. Elke optie heeft zijn voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen wat het beste bij jou past. Het verven van je haar kan je er jonger doen laten uitzien en je zelfvertrouwen vergroten, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de kosten en het het onderhoud. En uiteindelijk gaat het er bij de opties die je hebt bij het camoufleren van je eerste grijze haren om dat jíj je comfortabel en zelfverzekerd voelt met je keuze.

 

Haarverf WECOLOUR

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!