Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Van bruin naar blond

Wil jij van bruin naar blond haar met haarverf? Lichter verven kun je alleen in sommige gevallen en dan nog alleen op ongeverfd haar. Dus alleen op je eigen natuurlijke haarkleur. Heb je zwart of donkerbruin haar, dan kun je je haar niet lichter verven met verf. Vaak kun je maar één kleurhoogte lichter uitkomen met haarverf.

Hoe donker is jouw haar nu?

De eerste stap is om te kijken hoe licht of donker jouw haar nu is. Het gaat hierbij om je natuurlijke haarkleur (ongeverfd). Het gaat dan om de zogenaamde kleurhoogte van je haar. Je kunt hiervoor het beste kijken naar plekken waar je haar (nog) niet door de zon is opgelicht. Dus aan de onderkant van je haar in je nek of bij je 'uitgroei'. Haarkleuren (kleurhoogtes) lopen van 1, zwart, tot en met 11, zeer lichtblond. Het eerste cijfer van een haarverfkleur (het cijfer voor de punt) staat voor deze kleurhoogte.

Kijk om jouw kleurhoogte te bepalen bijvoorbeeld naar de haarverfkleuren in de shop en kijk hierbij zoals gezegd voornamelijk naar je niet-opgelichte haar, dus je donkerste haarlokken.

Haar lichter verven is moeilijk

Zoals gezegd, met haarverf van bruin naar blond gaan is niet mogelijk. Wel kun je je bruine haarkleur één kleurhoogte oplichten naar een lichtere bruine of donkerblonde haarkleur. Dit kan alleen als je haar middenbruin (kleurhoogte 5) of lichtbruin (kleurhoogte 6) is. Je kunt dan één kleurhoogte oplichten. Kijk hiervoor goed naar de WECOLOUR afbeeldingen van deze kleurhoogtes. Dit is belangrijk, omdat jouw idee van bijvoorbeeld lichtbruin misschien anders is. En het is zonde van de moeite en het geld om je haar voor niets te verven.

Kan jouw haar blonder of lichter met haarverf?

Echt van bruin naar blond is dus niet mogelijk. Alleen ongeverfd (licht)bruin haar of blond haar kun je een kleurhoogte oplichten. Heb jij dus van jezelf zwart haar (kleurhoogte 1 of 2) of donkerbruin haar (kleurhoogte 3 en 4), dan kun je met WECOLOUR haarverf je haar niet lichter verven. Ook met andere merken haarverf zal dit niet of nauwelijks lukken. Als je dit toch probeert, zul je merken dat je er niets tot bijna niets van ziet. Dat is heel jammer, maar we willen geen valse verwachtingen scheppen.

Als je niet zeker weet of jij je ongeverfde haar lichter kunt verven, check het dan in 'kleuradvies op maat’ op de website. Dit is een online vragenlijst. Na het doorlopen van vier stappen, weet jij uit welke nieuwe haarkleuren jij kunt kiezen. Dit is een kleurselectie waarbij je ervan uit mag gaan dat deze kleuren haalbaar zijn / een goed resultaat geven op jouw haar.

We leggen het nog even uit voor de duidelijkheid in onderstaand schema: 

 1

 zwart

 kan niet lichter

 3

 zeer donkerbruin

 kan niet lichter, ook geen andere nuance

 4

 donkerbruin

 kan niet lichter, wel een andere nuance*

 5

 bruin

 je kunt oplichten naar kleurhoogte 6

 6

 lichtbruin

 je kunt oplichten naar kleurhoogte 7

 7

 donkerblond

 lichter naar kleurhoogte 8, 9 of 11

 8

 natuurlijk blond

 lichter naar kleurhoogte 9, 10 of 11

 9

 lichtblond

 lichter naar kleurhoogte 10 of 11

 10

 zeer lichtblond

 lichter naar 11.1


* Als je op kleurhoogte 4 zit, kun je je haar niet lichter verven, wel donkerder. Ook kun je voor een andere nuance in dezelfde kleurhoogte kiezen. Je hebt dan bij WECOLOUR de keuze uit as donkerbruin (4.1), goud donkerbruin (4.3), mahonie rood bruin (4.65) of kastanje donkerbruin (4.8).

Stuk lichter? Kies voor een professioneel blondeermiddel

Wil je toch echt een complete metamorfose en je haar een heel stuk lichter hebben, dan adviseren we je om het professionele blondeer- en highlightproduct van WECOLOUR te gebruiken. Blondeermiddelen die je in de winkel kunt kopen, kunnen veel schade toebrengen aan je haar. Zorg ervoor dat je, als je zelf wilt blonderen, voor een goed product kiest en hier heel zorgvuldig mee omgaat. Er moet echt heel zorgvuldig worden gekeken naar wat voor jouw haar nodig is zodat je het door jou gewenste resultaat bereikt en tegelijkertijd zo min mogelijk schade toebrengt aan jouw haar.

Wil je meer weten over hoe je WECOLOUR blondering voor thuis gebruikt? Lees onze uitgebreide informatie over: de WECOLOUR blondeer- en highlightset zodat je kunt lezen of het iets voor jou zou kunnen zijn.

Conclusie: van bruin naar blond

Je weet nu dat van bruin naar blond haar helaas niet zo makkelijk is als andersom. En dat je ongeverfd haar vanaf kleurhoogte 5 met haarverf één kleurhoogte kunt oplichten met haarverf. Wil je echt van bruin naar blond haar gaan, dan kan dit niet met haarverf maar adviseren wij je om je haar te blonderen met een professioneel product. Meer weten over blonderen met WECOLOUR? Lees onze uitgebreide gebruiksaanwijzing zodat je op een goede manier van bruin naar blond kunt.

 

Ga naar de shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!