Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Wat is waterstofperoxide in haarverf?

Wat is waterstofperoxide in haarverf eigenlijk? Wat is de werking ervan bij het verven van je haar? Waterstofperoxide is een verbinding van waterstof met zuurstof. Bij WECOLOUR noemen we het activatorWaterstofperoxide meng je met kleurcrème om haarverf te maken. De waterstofperoxide zorgt ervoor dat er een oxiderende werking ontstaat, opent de haarschubben en zorgt ervoor dat je haar de nieuwe kleur opneemt. Door de oxiderende werking kun je kleurcrème en waterstofperoxide nooit mengen in een metalen bakje. Gebruik altijd een glazen of een plastic bakje.

Waterstofperoxide percentages

Waterstofperoxide heb je in verschillende percentages (1,5, 3, 6, 9 en 12%). In plaats van percentages wordt bij waterstofperoxide ook vaak gesproken over volume. Bij volume 10 is het percentage 3%, bij volume 20 is dit 6%, bij 30 is het waterstofperoxidepercentage 9% en bij volume 40 wordt 12% waterstofperoxide bedoeld. Het percentage of volume bepaalt wat de kleurcrème met je haar doet. Voor een goede grijsdekking adviseren wij 6% waterstofperoxide. Daarom is dit bij WECOLOUR het standaard percentage dat bij je haarverf wordt geleverd, tenzij je zelf bij het bestellen de keuze voor het percentage activator kunt maken.

Ben je niet grijs en wil je maar één kleurhoogte lichter, dan zou je ook 3% kunnen gebruiken. Ook als je een niet permanente haarkleuring wilt of een toner wilt maken gebruik je 3%. Oplichten kun je met haarverf alleen als je haar ongeverfd is. Wil je je ongeverfde haar tot twee kleurhoogtes oplichten, dan heb je 6% nodig. Wil je heel licht, zoals bij onze kleur as zeer lichtblond (11.1) dan bereik je over het algemeen het beste resultaat met 9% waterstofperoxide.

WECOLOUR standaard 6%

Bij WECOLOUR ontvang je bij iedere bestelling haarverf standaard waterstofperoxide met een percentage van 6%, maar bij het bestellen van blonde kleuren heb je de keuze uit andere percentages. Weet je niet welk percentage je moet kiezen? Kies dan voor 6% voor een permanente, grijsdekkende haarverf. Dit percentage is over het algemeen voor iedereen geschikt. Het is grijsdekkend en je kunt er je haar donkerder of je ongeverfde haar tot twee kleurhoogtes lichter mee verven. Alleen bij de kleur as zeer lichtblond (11.1) is het soms beter een percentage van 9% te bestellen als je je ongeverfde haar tot drie kleurhoogtes wilt oplichten.

Heb jij bij jouw gewenste kleur bij het bestellen niet de keuze uit verschillende percentages activator? Dan ontvang je de standaard 6%. Wil je liever een ander percentage ontvangen bij je WECOLOUR haarverf (keuze uit 3, 6, 9 en 12%) dan kun je dat op dit moment bij het bestellen nog niet aangeven. Ook kun je activator niet als 'los' product bij ons bestellen. Bestel dan je haarverf en beantwoord direct de WECOLOUR bevestigingsmail van je bestelling waarbij je aangeeft welk percentage je wilt ontvangen bij je bestelling in plaats van het standaard percentage van 6%. Wij passen dit dan voor je aan.

Toners: 3%

Wil je de haarverf als toner gebruiken of als niet permanente kleuring? Kies dan voor een activatorpercentage van 3%. Lees meer over toners in onze blog 'toners'.

Verhouding kleurcrème en waterstofperoxide

Je mengt de kleurcrème en activator voor alle kleuren in de verhouding 1:1. Dus één deel kleurcrème met één deel activator. Met deze twee ingrediënten gemengd, verf je je haar. Als je de haarverf hebt aangebracht, laat het dan 35 minuten of 45 minuten (asnuances) inwerken, raadpleeg de gebruiksaanwijzing of volg het specifieke advies op dat we hebben gegeven. Daarna spoel je de verf uit je haar tot het water helder is. Gebruik vervolgens shampoo en conditioner geschikt voor geverfd haar, zoals de shampoo en conditioner van WECOLOUR. 

Als je de kleurcrème mengt met de waterstofperoxide (activator), is het belangrijk dat je de haarverf direct gebruikt om je haar te verven. De werking van de activator is namelijk beperkt bij contact met zuurstof.

Super oplichting: mengverhouding 1:2

Heb jij as zeer lichtblond (11.1) met 9 of 12% activator besteld? Dan gebruik je de mengverhouding 1:2. Dus één deel kleurcrème met twee delen activator. Ook bij onze blondeer- en highlightset is de mengverhouding 1:2. Daarom ontvang je bij deze producten dan ook twee flesjes activator bij een tube crème. Raadpleeg bij twijfel de bij jouw product meegeleverde gebruiksaanwijzing. Niet duidelijk? Neem contact met ons op.

Hoewel WECOLOUR producten zo mild al mogelijk zijn, is waterstofperoxide niet goed voor je haar. Hoe hoger het percentage en hoe meer je gebruikt, hoe belastender. Daarom adviseren wij je, als je 9 of 12% gebruikt, altijd Colour Mask te gebruiken bij je haarverf of bij de blondeer- en highlightset. Je houdt hiermee je haar in goede conditie én het beschermt je hoofdhuid. Je mengt Colour Mask als volgt door je verf/blondeer:

1. Meng de hoeveelheden kleurcrème en activator.

2. Deel het totale aantal gram haarverf dat je dan hebt door zes en voeg dat aantal in gram Colour Mask toe aan de haarverf.

3. Verf zoals je gewend bent.

Wist je dit over waterstofperoxide?

Behalve je haar verven, kun je nog veel meer met waterstofperoxide. De variant van 3% (gewoon te koop bij de apotheek of drogist) kun je gebruiken als ontsmettingsmiddel. Zo kan je groente en fruit wassen met waterstofperoxide om vuil en pesticiden te verwijderen. Je voegt 1/4e deel waterstofperoxide toe aan een bak water waar je fruit en groente in wast. Daarna schoon spoelen met water en je kunt je tanden erin zetten. 

Mondwater

Het heeft ook een ontstekingsremmende werking bij gebruik als mondwater. Gebruik als mondwater de 6% waterstofperoxide in de verhouding 1:1 met water. Dan krijg je 3% peroxide. Je kunt het ook aanlengen met meer water. Als je ongeveer 3% waterstofperoxide mengt met een gelijke hoeveelheid water, krijg je 1,5% waterstofperoxide. Door waterstofperoxide als mondwater te gebruiken, worden bacteriën en virussen in je mond gedood. Het gebruik van waterstofperoxide als mondwater helpt uitstekend als je last hebt van aften.

Vlekkenreiniger

Waterstofperoxide werkt ook als vlekkenreiniger! Meng hiervoor de waterstofperoxide met een beetje zuiveringszout en afwasmiddel. Laat deze oplossing een tijdje op de vlek zitten, doe het weefsel in de wasmachine en je vlekken zijn weg. Als de vlekken in je tapijt zitten, spuit dan de reinigingsoplossing op een absorberende doek en dep voorzichtig (niet wrijven!). Blijf aanbrengen en deppen totdat de vlek verdwenen is. Neem dan af met een vochtige doek gespoeld met koud water dep vervolgens opnieuw af met een droge doek. 

Wat is waterstofperoxide in haarverf?

Waterstofperoxide kent dus veel toepassingen. In haarverf is het, zoals uitgelegd, nodig voor een goede dekking en oplichting. Bij WECOLOUR haarverf kun je bij blonde kleuren zelf het gewenste percentage kiezen en als dit niet het geval is, wordt 6% meegeleverd. Hopelijk hebben wij je vraag 'wat is waterstofperoxide in haarverf' zo helemaal kunnen beantwoorden en anders horen we je graag!

 

WECOLOUR shop

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!