Account
Over ons
Contact
Vragen? 071 - 302 04 44
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Verf jij je haar zwart? Waar moet je op letten?

Verf jij je haar zwart?Zwarte haarverf bevat heel veel pigment en dat kan tot de nodige irritaties leiden. Ook heeft je haar meer te lijden en is het daarom belangrijk om een kwalitatief goede zwarte haarverf te gebruiken zoals de verf van WECOLOUR. Wij leggen uit waar je op moet letten.

Verf jij je haar zwart?

Is zwart ook jouw favoriete haarkleur en verf jij je haar zwart? Dan hoeven we jou dáár waarschijnlijk niet veel meer over te vertellen. Verf jij je haar zwart maar nog niet met WECOLOUR? En wil je je haren nog jaren op een gezonde manier blijven verven? Lees dan hier waar je beter even rekening mee kunt houden. Zwarte haarverf bevat namelijk heel veel pigment en dat kan tot de nodige irritaties leiden. Ook heeft je haar meer te lijden en is het daarom belangrijk om een kwalitatief goede zwarte haarverf te gebruiken. In de meeste zwarte haarverf zit veel chemicaliën en stoffen waardoor je haar uitdroogt en beschadigt. Hoe minder de kwaliteit van je haar, hoe sneller de zwarte haarkleur terugloopt. Je moet dus steeds vaker je haar verven en met de vele pigmenten in zwarte haarverf is dit niet geheel zonder risico. Vandaar dat wij onze zwarte haarverf zo puur mogelijk maken, met zachte ingrediënten die je haar verzorgen en niet beschadigen. Zo hoef je minder vaak je haar zwart te verven en heb je toch een mooie kleur. 

Opbouwen van een allergie als je haar zwart verft

Als je je haar eenmaal zwart verft, is de kans dat je het bij deze kleur houdt heel groot. Het is ook een ontzettend mooie kleur! Het nadeel van een zwarte haarkleur en ook in iets mindere mate donkerbruin is dat daar van alle kleuren haarverf het meeste pigment zit. Dit natuurlijk om je haar zó donker te maken. Dat hoeft in eerste instantie geen probleem te zijn natuurlijk, als je dat goed verdraagt. Maar wist je dat je door blootstelling aan al dat pigment (ook in veel andere producten komt PPD voor) wél kans loopt om een allergie op te bouwen. Plotseling kun je dan wél allergisch gaan reageren op je haarverf, dit is dan meestal op de pigmentstof. Want mensen kunnen soms vele jaren zonder problemen in contact komen met een bepaalde stof en dan plotseling een allergie ontwikkelen. Waarom dat zo is, is nog niet helder.

PPD

Voor het overgrote deel van de haarverf bij de drogist en bij de kapper wordt PPD als kleurstof gebruikt. En laat deze stof, p-phenylenediamine, nu bijna altijd de schuldige zijn in het geval van allergische reacties op zwarte haarverf. Er bestaat wel haarverf waar geen PPD in zit, zoals henna, maar die dekt niet op grijs haar. Dat is natuurlijk een heel groot nadeel. Daarom is er ook een aantal merken op de markt die haarverf zonder PPD verkopen die wél dekt op grijs haar. Deze voegen daarvoor een andere pigmentstof toe om de grijze haren te dekken en dat is familie van de stof PPD, namelijk toluene-2,5-diamine sulfate, oftewel TDS of PTD. Ook bij WECOLOUR is dit zo. Deze stof is echter een stuk minder schadelijk en de kans dat je daar een allergie mee opbouwt is dan ook een stuk kleiner.

Plotseling reacties

Als je dus zwarte haarverf mét PPD gebruikt, en ook als je je haar in donkerbruin of een andere donkere kleurhoogte verft, kan het zomaar gebeuren dat je ineens last krijgt van een jeukende hoofdhuid en rode bultjes na het verven van je haar. Ook al gebruik je hetzelfde merk al jarenlang. Als dit gebeurt, negeer het dan zeker niet maar voer de volgende keer voordat je je haar verft eerst een allergietest uit op je huid met de verf die je gaat gebruiken. De kans is namelijk aanwezig dat je de volgende keren dat je verft méér last krijgt en het niet bij een jeukend gevoel blijft. Het kan zelfs gaan branden tot blaarvorming aan toe. Laat in dat geval bij je huisarts of dermatoloog onderzoeken voor welke stof je precies alergisch bent en wees altijd extra voorzichtig! 

Hennatattoo 

Vooral de laatste jaren zien we een toename van de allergische reacties op PPD. Vaak komt dat door hennatattoos. Hiervan is bewezen dat deze kunnen leiden tot nare reacties op haarkleurmiddelen. Gebruik je het allebei, dan is de kans op allergie dus een stuk groter. Dan krijgt het haarkleurproduct de schuld, terwijl de oorzaak eigenlijk de hennatattoo is. Het tegelijkertijd gebruiken van haarverf waar PPD in zit, vooral zwart en donkerbruin in combinatie met een hennatattoo is helemaal funest. Kijk dus heel goed op de verpakking wat er in je haarverf zit (liefst geen PPD) en laat geen tattoo van zwarte henna zetten. De allergische reacties van deze combinatie kunnen echt vreselijk zijn.

Misleiding 

Wees je er ook van bewust dat opschriften soms misleidend zijn. Op een verpakking kan het woord 'natuurlijk' staan. Je denkt dan dat er geen chemische toevoegingen zoals PPD in zitten, maar dat is niet zo. Fabrikanten mogen de aanduiding 'natuurlijk' al gebruiken als ze slechts 1 procent plantaardige ingrediënten toevoegen. Als je je haar zwart verft wil je dat de haarverf grijsdekkend is én een permanente kleur geeft. En dat is nooit 100% natuurlijk. Het mengen van twee producten (kleurcrème en waterstofperoxide) is toch altijd een chemisch proces. Let dus bij het bestuderen van jouw haarverfverpakking vooral op of de stof PPD als bestanddeel genoemd wordt. Een paar voorbeelden van kleurstoffen met PPD zijn: p-aminophenol, m-aminophenol, nitro-p-phenylenediamine, n-phenyl-p-phenylenediamine (para-aminophenylamine). Is dit zo, kies dan liever voor een permanente haarverf waarin TDS in plaats van PPD zit. Want TDS is veel minder schadelijk en geeft minder kans op allergische reacties en het opbouwen daarvan. TDS is wel familie van PPD, dus blijf altijd alert en doe iedere keer weer een allergietest als je ooit last hebt gehad van een allergische reactie bij haarverf. Wij sturen je graag een tester op. 

Zwarte haarverf van WECOLOUR, een gezonde keuze!

Bij WECOLOUR hebben wij ook onze zwarte haarverf zo puur mogelijk gehouden en bevat deze geen PPD waardoor je een haarverfallergie zou kunnen opbouwen. Daarnaast bevat WECOLOUR geen ammonia en resorcinol. Veel zachter en beter voor je haar! WECOLOUR is 100% grijsdekkend èn dierproefvrij. Helaas is dit geen garantie natuurlijk voor een allergievrij product maar wil je een grijsdekkende, permanente, mooie zwarte haarverf, dan ben je bij WECOLOUR aan het beste adres. Zwarte haarverf van WECOLOUR is intens diep zwart, zonder blauwe gloed. Bekijk ons Pinterest bord om te zien hoe onze haarkleur zwart eruit zou kunnen komen te zien op jouw haar. Wat we vaak terughoren van gebruikers, is dat de zwarte haarkleur ook heel lang houdt. Hij vervaagt niet en houdt je haar glanzend en gezond. WECOLOUR zwarte haarverf dekt goed, ook op grijs haar. Het is dus veel veiliger om je haar zwart te verven met een mild product!

Ben jij allergisch voor haarverf? Of was je voorheen niet allergisch maar heb jij een allergie voor haarverf opgebouwd? Mensen die een haarverfallergie hebben opgebouwd gedurende de jaren, zijn in 70% van de gevallen niet allergisch voor onze haarverf. Heb je van geboorte af aan al een allergie voor PPD, dan is de kans klein dat je tegen onze haarverf kunt. Ook als je niet allergisch bent, maar je dit voor de toekomst zoveel mogelijk wilt beperken is de zwarte haarverf van WECOLOUR een gezondere keuze.  

 

Zwarte haarverf

Uit welke haarkleuren kun jij kiezen?
Ontdek het in 4 stappen, met onze gratis kleuradvies tool!